Kysymys:
Muu kuin nopeus, onko uunikuivauksella mitään etua luonnolliseen ikääntymiseen verrattuna?
James Jenkins
2015-03-18 21:54:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vihreällä puulla on useita haittoja käytettäväksi useimmissa projekteissa. Suurimmaksi osaksi kaikki ostamasi puu on kuivattu uunissa. Yksi uunikuivauksen etu on se, että aika metsästä valmistukseen voi olla muutama päivä ( mahdollisesti ylikuormitus ).

Sen lisäksi, että uunin kuivaus vähentää metsän rakentamiseen kuluvaa aikaa onko mitään hyötyä luonnolliseen ikääntymiseen nähden?

Kolme vastused:
#1
+7
datUser
2015-03-19 00:50:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotan, että uunikuivattu puu (erityisesti höyryuuni) on joskus huonompi kuin luonnossa kovettunut puu.

Uunikuivauksen edut

 1. Uunikuivattu puutavara on helpommin saatavissa
 2. Paljon nopeammin kuin vaihtoehtoiset kuivausmenetelmät

Uunikuivauksen haitat

 1. Luonteen menetys
 2. American Black Walnut on loistava esimerkki puusta, joka kärsii uunin kuivauksessa. Puu menettää valtavan luonteen, kun se kuivataan uunissa. Sydän-puu ja mehu-puu-raja eivät ole läheskään yhtä eloisia uunissa kuolleessa saksanpähkinässä. Tätä voidaan pitää etuna, jos puuta käytetään tietyissä kaupallisissa tilanteissa, kuten lattia. Hienopuun työstössä luonteen menetys ei kuitenkaan yleensä ole toivottavaa.

  Toinen puu, jonka olen huomannut eron kuivattujen ja ilmakuivattujen ominaisuuksien välillä, on American Cherry, jossa värin yleinen syvyys on huomattavasti mykistetty. uunikuivattuissa kirsikkalevyissä.

  1. Mahdolliset kuivumisvirheet

  Virheellinen uunikuivaus voi johtaa joihinkin kuivumisvirheisiin, joita voi olla vaikea nähdä silmään. Esimerkkejä ovat hunajakenno ja kovettaminen. Nämä vikojen aikana tekevät puutavarasta yleensä sopimattoman useimpiin puunjalostustöihin ja voivat myös aiheuttaa vaaraa puun käsittelyssä tietyissä tilanteissa.

  Ilmakuivauksen edut

  1. Vähemmän kuivausmahdollisuuksia Viat

  Suurin ilmakuivatun puutavaran puute on virheellinen kosteuspitoisuus ja ehkä vääntyminen huonojen pinoamistekniikoiden vuoksi. Ilmankuivatussa puutavarassa ei löydy ongelmia, kuten kotelon kovettumista ja kennostamista.

  1. Parempi värin säilyvyys tietyissä lajeissa

  Ero uunikuivatun ja saman lajin ilmakuivatun puun väri ja luonne ovat erehtymättömiä joillekin lajeille, kuten edellä mainittiin. Pähkinä ja kirsikka ovat helpoimmin erotettavissa, vaikka olen varma, että on muitakin.

  Ilmakuivauksen haitat

  1. Aika

  Ilman kuivaus on vain hidasta. Yleinen nyrkkisääntö on 1 vuosi + 1 vuosi tuumaa kohti.

  1. Varastointi

  Puun kunnollinen kovettaminen vie yleensä paljon hyvä kuiva tila. Useimmissa sahatavaratoiminnoissa tämä on ylellisyyttä, jota on vaikea perustella.

  Päätelmä

  Uunin yleistä kuivumista on vaikea hylätä kannattavana tapana tuoda puuta markkinoille. Suurin osa vuosien varrella käyttämästäni puusta oli kuivausuunissa ja hyvin vähän siitä kärsi mistään edellä mainituista kuivumisvirheistä.

  On kuitenkin huomattava, että tietyissä maissa mahdollisesti esiintyvän luonteen menetyksen vuoksi puulajeissa, ilmakuivaus on otettava huomioon, jos haluat työskennellä näiden puiden kanssa tai haluat korostaa puiden luonnollista luonnetta hyvin erilaisella mehupuulla ja sydänpuulla.

`` 1 vuosi + 1 vuosi tuumaa kohti paksuus tuumaa kohti. 'Eikö se yksinkertaisesti vastaisi yhtä vuotta paksuuden tuumaa kohti? :)
Erittäin hyvä vastaus, teet minulle vaikeaksi noudattaa sääntöäni siitä, että vastauksia ei poikkeeta vasta viikon kuluttua julkisen beetaversiosta.
#2
+2
ratchet freak
2015-03-18 22:06:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uunit työskentelevät nopeasti kuivan puun suurissa lankkuissa, mikä tarkoittaa, että pääjyvä kuivuu ensin kuin keskimmäinen. Tämä voi johtaa halkeamiin.

Jos sinulla on ilmastoitu uuni, voit hidastaa kuivumista, jotta puun keskiosa voi tasaantua ennen kuin jännitys muuttuu liian suureksi.

#3
+1
bowlturner
2015-03-19 00:52:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei, uunikuivauksen etuna on kuivausprosessin nopeuttaminen. Itse asiassa suurin osa uunin kuivumisesta (kosteuden nopea poistuminen) vahingoittaa puun sisäistä rakennetta. Hitaampi kuivausprosessi on parempi, joka kestää useita päiviä ja antaa puun tasaantumiselle aikaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...