Kysymys:
Mitkä ovat turvalliset sisätilojen projektit, joita todennäköisesti pureskelee pieni lapsi tai lapsi?
fordareh
2015-03-18 02:38:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aion koota sängyn seuraavien kuukausien aikana ensimmäiselle lapsellemme. Löysin blogin, jossa mainitaan sellakka. Siinä ei sanota tarkalleen, että sellakka on turvallista, vain sitä, että se on turvallisempaa kuin polyuretaani.

Kysymykseni on, onko sellakka todella turvallista ja mitä muita vaihtoehtoja on?

Olen myös utelias, onko sängyn viimeistely tärkeää ollenkaan. Mitkä ovat haittapuolet siitä, että jätät sen vain hiotuksi puutavaraksi? Onko tämä vain esteettinen huolenaihe?

Haluat elintarviketurvallisen lopputuloksen.
Seitsemän vastused:
#1
+18
fordareh
2015-03-18 02:50:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

@ räikkäfriikki -ehdotuksen perusteella etsin "elintarviketurvallisia lopputuloksia".

Vaihtoehtoja ovat:

  • Puhdas tungöljy. Uutettu posliinipuun pähkinästä. Käytetty pohjana monissa sekoitetuissa pinnoissa. Saatavana luetteloista ja kovakaupoista. Vaikea levittää, vaatii monia kerroksia, hyvä vedenkestävyys.
  • Raaka pellavaöljy. Puristettu pellavansiemenistä. Ei saa sekoittaa keitettyihin pellavansiemeniin, jotka sisältävät metallikuivaimia. Elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on listannut sen elintarvikelisäaineeksi. Erittäin pitkä kovettumisaika, hyvännäköinen, heikko vesitiiviys, usein levitys
  • Mineraaliöljy. Vaikka se on peräisin öljystä, se on väritön, hajuton, mauton ja täysin inertti. Myydään laksatiivisena lääkekauppana ja puupintana rautakaupoissa. Helppo levittää, pieni vesitiivis, usein levitettävä.
  • saksanpähkinäöljy. Puristettu saksanpähkinän pähkinöistä. Myydään saladoilina luontaistuotekaupoissa ja suurissa ruokakaupoissa. Pähkinäöljyt eivät tule röyhkeiksi. Helppo levittää, usein levitetään uudelleen.
  • Mehiläisvaha. Mehiläisen työ. Voidaan sekoittaa öljyyn, jotta saadaan parempi hajuinen, hieman vettä hylkivä viimeistely. Soldin-puunjalostus- ja sorvausluettelot.
  • Carnauba-vaha. Johdettu Brasilian palmuista. Kovempaa kuin mehiläisvahaa ja vedenpitävämpää.Voidaan käyttää suoraan puuvälineille kevyenä suojapinnoitteena tai pinnoitteenaan. Myydään puunjalostus- ja sorvausluetteloissa.
  • Shellac. Poistuminen lac-virheestä. Korjattu Intiassa. Erittäin vaalea sellasiinihiutale muoto on vedenkestävin lajike. Kalvon muodostava viimeistely. Myydään puuntyöstökatalogeissa sekä rautakaupoissa.
Haluaisin lisätä, että sellakkaa käytetään kiiltävänä päällysteenä makeisiin / karkkeihin ja mielestäni myös pillereihin.
#2
+9
Hotrodmonkey
2015-03-18 03:04:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanoisin sellakka. Sitä käytetään voimakkaasti lääketeollisuudessa pillereiden päällystämiseen. Se on erinomainen lopputulos, mutta se ei ole uskomattoman kestävä. Seuraava valinta olisi mineraaliöljy ja mehiläisvaha. Et todellakaan voi mennä pieleen kummassakaan näistä valinnoista.

#3
+8
saltface
2015-03-18 03:01:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotkut keskeneräiset metsät voivat olla myrkyllisiä: http://www.wood-database.com/wood-articles/wood-allergies-and-toxicity.

Kaikilla kaupallisesti saatavilla pinnoilla on julkisesti saatavilla oleva käyttöturvallisuustiedote . Googlessa vain " finish käyttöturvallisuustiedote".

Bob Flexner omistaa osan Understanding Wood Finishing -ruoasta elintarvikekäyttöön. Hänen mukaansa nämä "salaattikulhojen pintakäsittelyt" ovat yleensä vain lakkaa. Katso kirja, se on erinomainen viite.

Toiseksi Bob Flexner. Hän sanoo myös, että melkein kaikki viimeistelyt (lukuun ottamatta niitä, jotka sisältävät lyijyä) ovat "elintarviketurvallisia", jos ne ovat täysin parantuneet.
#4
+7
Joe
2015-03-18 03:02:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluaisin varmasti viimeistellä sängyn jollakin. Se vie paljon väärinkäyttöä, varsinkin jos sitä käyttää useampi kuin yksi lapsi, ja osa väärinkäytöksestä on (kuten huomautat) pureskelua / jne., Mikä tuo kosteutta ja muita vahingollisia asioita. Se on myös alttiimpi sirpaleille, mikä on tuskallista lapsellesi, jos se tapahtuu.

Tärkeintä mitä etsin sängyn pinnasta:

  • Matala tai ei VOC-yhdisteitä; lapsesi nukkuu siinä, etkä halua syöpää aiheuttavia aineita ilmassa, jossa voit välttää ne.
  • Ei myrkyllistä; monet on merkitty tällä tavoin tölkkiin.
  • Murtumaton tyyppinen pintakäsittely, joten joko tahroja tai vastaavia, jotka pääsääntöisesti menevät puuhun sen sijaan, että makaavat sen päällä.

Luonnosta johdetut öljyt ovat hyvä esimerkki tästä; saksanpähkinäöljy, pellavaöljy, hamppuöljy jne. ovat hyviä valintoja. Mehiläisvahan kaltaiset vahat ovat myös hyviä, mutta niitä voidaan joutua levittämään säännöllisesti.

Käytimme pellavaöljyn ja mehiläisvahan yhdistelmää lapsemme huonekaluissa, ja se näytti toimivan toistaiseksi hyvin.

#5
+5
James Jenkins
2015-03-18 15:48:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Markkinoilla on useita soijapohjaisia ​​maaleja. Minulla on ollut hyviä tuloksia Durasoy-tuotemerkillä. Vaikka soijapohjaiset maalit alkavat myrkyttömällä pohjalla, lisäaineet voivat muuttaa sitä, joten sinun kannattaa tarkistaa valitsemasi tuotemerkin / tyypin sisältö.

Puun jättäminen käsittelemättömäksi on myös vaihtoehto. Muovin ja puun leikkuulevyjen tutkimuksessa havaittiin pieni Escherichia coli O157: H7: lle ja Salmonellalle altistuneen käsittelemättömän puun saastumisriski.

tällaiset taudibakteerit eivät olleet palautettavissa puupinnoilta lyhyessä ajassa niiden levittämisen jälkeen ... vaikka puupinnoilta kadonneet bakteerit löytyvät elossa puuta jonkin aikaa levityksen jälkeen, ne ilmeisesti eivät lisäänny ja kuolevat vähitellen.

Käsittelemätön puu on herkempi tahroille ja kuten suolapinta mainitsee vastauksessaan ja tukiviite joillakin raakapuilla voi olla haitallisia vaikutuksia.

#6
+2
OSU55
2015-04-07 02:16:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin osa tavallisista huonekalujen pinnoista on turvallisia kovettumisen jälkeen. Lakka, polyuretaani, sellakka - vaarallista, jos sitä nautitaan nestemäisessä muodossa ohenteiden vuoksi, kovettuneessa viimeistelyssä ei ole todisteita vaarasta. Huonekalujen viimeistelyguru Bob Flexnor on käsitellyt tätä, katso täältä.

#7
  0
zeros-and-ones
2017-12-01 14:04:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen juuri saanut valmiiksi pienen sivuvaunun vauvansängyn. Sivuvaunun ratapölkky on valmistettu punaisesta tammesta ja viimeistelty mesivaahdolla ja volframiseoksella 4: 1-suhteessa. Beaswaxilla ja volframilla oli voimakas tuoksu, jonka poistuminen kesti muutaman päivän. Näyttää hyvältä ja on täysin turvallinen, jos hänellä ei ole tung-öljyallergiaa, toistaiseksi olemme hyviä. enter image description hereTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...