Kysymys:
Kuinka minun pitäisi hävittää sahanpuru turvallisesti?
JohnP
2015-03-17 22:17:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työpajaani kutsutaan tarkemmin autotallini, pienellä pöytäsahalla, radiaalisella sahalla ja rakentamallani reitittimen pöydällä. Minulla ei ole keskitettyä pölynkeräystä, ja vain säteittäisessä sahassa on sisäänrakennettu pölynkeräys.

Kun teen mitään projekteja, pääsen pyyhkimään kasaan sahanpurua. Suurin osa hankkeistani liittyy eripaksuisiin vanereihin, poppeli / mänty tammen läpi kovuuden vuoksi. En työskentele missään vaikeammassa / eksoottisemmassa (kuten violetti sydän, cocobolo jne.). Tiedän, että sitä voidaan käyttää multaa, mutta minulla ei oikeastaan ​​ole kasveja, jotka tarvitsevat multaa.

Kuinka voin hävittää turvallisesti pussin tai kaksi sahanpurua, jotka syntyvät työskennellessäni projektin parissa?

Onko sinulla kompostikasaa tai tulisijaa / takkaa?
Olisin kiinnostunut tietämään, olisiko jokin Ipe-tyyppinen liian lahonkestävä kompostille.
Hieman aiheen ulkopuolella, mutta käytän sahanpurua sulan lyijyn juoksemiseen puhdistaessani pyörän painoja lyijyharkkojen valmistamiseksi luodin valua varten. Se on upea materiaali käytettäväksi tähän tarkoitukseen.
Sivumainoksena minulla on pieni myymälä, jota käytän alkeellisessa pölyn keräämisessä kannettavammissa laitteissa, kuten leikkaus- ja urakointisahassani; Se voi tehdä autotallin työpajasta paljon siistimpiä. Monissa käsityökaluissa on myös pölynkeräyspussi, voit poistaa pussin ja kiinnittää sen sijaan tyhjiöletkun.
@BrownRedHawk: Oletko tosissasi [sahanpurun polttamisesta tulessa] (http://fi.wikipedia.org/wiki/Thermobaric_weapon)? Syttyvä pöly on ollut vakava [vaara] (http://en.wikipedia.org/wiki/Silo#Dry-material_.2F_bin_hazards) vuosisatojen ajan.
No, en polta sitä, kun se tulee ilmakanuunasta ... Teen tulipaloja, joissa on jäljellä olevia kynttiläntuppia, kuivausrummun nukkaa ja sahanpurua.
Ah, se voi toimia. Joten pohjimmiltaan kotitekoisia pellettejä :-)
Ota vihje hahmolta Andy Dufresneltä elokuvassa * The Shawshank Redemption * ja hävitä se kourallinen tai kaksi kerrallaan.
Heitä ottelu siihen ja lähetä video YouTubeen. Mutta minä vain kaatan kaivokseni roskapussiin ja laitan sen roskakoriin. Se ei ole oikeastaan ​​iso juttu määrissä, joihin viitat. Käytän hengityssuojainta, kun työskentelen käsitellyn puutavaran, MDF: n ja vastaavien kanssa (orgaaninen höyry + happokaasupatruuna käsittelee melkein kaiken, mukaan lukien valkaisuainetta, oksaalihappoa, erilaisia ​​kemikaaleja, joiden kanssa yleensä työskentelet jne.), Mutta varsinainen hävittäminen En tee mitään erityistä.
Yhdeksän vastused:
#1
+17
Joe
2015-03-17 22:32:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi hyvä sahanpurun käyttötapa on tehdä palon käynnistyslaitteeksi. Sahajauho on melko helposti syttyvää, ja sen pinta-ala on tietysti paljon.

VAROITUS: Ole turvallinen. Tietyt liimat (kuten voidaan käyttää vanerissa), useimmat pintakäsittelyt ja useimmat paineella käsitellyt puut voivat olla vaarallisia palaa myrkyllisten kemikaalien vapautumisen vuoksi. Varmista, että poltat vain puuta, joka ei todellakaan ole myrkyllistä.

Tässä Wood-lehden artikkelissa kerrotaan, miten ne valmistetaan; pohjimmiltaan laita ne jonkinlaiseen kuppiin (kuten muffinssipohja) ja lisää parafiinivahaa tai muuta syttyvää ainetta (olen nähnyt esimerkiksi kotitekoista biodieseliä). Anna sen sitten kuivua kakuksi. Sitten se on hyvä tulipalo tulentekoon tai takkaasi.

Painekäsitelty puutavara putoaisi "käsitellylle" areenalle täällä. Siinä on (uskon) arseenia, joka olisi * todella * huono, jos hengität siitä savua.
En todellakaan käytä painekäsiteltyä puutavaraa. Kaikkia ei kuitenkaan käsitellä arseenilla; Suurinta osaa kotikäyttöön tarkoitetuista puutavaroista ei enää käsitellä CCA: lla (tämän huolen vuoksi). Mutta olisin joka tapauksessa erittäin varovainen käsitellyn puutavaran käytöstä, vain siinä tapauksessa.
Vain FYI kaikille, jotka lukevat tätä .... kaikki maat eivät ole lopettaneet CCA: n käyttöä. (Joskus Amerikka johtaa maailmaa!). Erityisesti NZ: ssä ainakin suurin osa käsitellyistä puutavaroista käsitellään edelleen CCA: lla
Sillä ei ole _todella_ väliä niin paljon, mitä painekäsiteltyjen puutavaran sahauksissa ja sahanpurussa on. Polttamalla kiihdytät prosessia, jolla nuo yhdisteet hajoavat haihtuviksi ja vapaasti saatavissa oleviksi metalleiksi, ja luo välitön ja erittäin aktiivinen vaarallisten esineiden palo. puhumattakaan tuhkasta, joka on jäljellä, on myös hienosti tiivistettyjä toksiineja. Tämä puu on suunniteltu vapauttamaan nämä tavarat hitaasti vuosien varrella tai se voidaan sitoa kaatopaikalle. Älä polta sitä.
#2
+8
SchwartzE
2015-03-18 01:21:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos kompostoit puutarhassasi, sahanpuru on hyvä lisätä kompostiosastoon. Sinun on tasapainotettava riittävästi "vihreitä" esineitä kompostoitavaksi, joten se ei toimi suurilla sahanpurumäärillä.

OP mainitsi "vanerin", joka mielestäni olisi parasta pitää ulkona puutarhasta.
#3
+5
bowlturner
2015-03-17 23:46:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

No, se on hyvä multaa varten ja yksi vaihtoehto on löytää naapureita, jotka voisivat / voisivat käyttää sitä.

Voit aina liittyä paikalliseen Freecycle -palveluun ja lähettää sen sinne. Joku haluaa todennäköisesti tulla hakemaan sen.

Joissakin paikoissa se voi olla niin kuin tavallisessa pihajätteessä, jättää ruohonleikkuja jne.

Tämä on tietysti ensisijaisesti puhdasta (käsittelemätöntä) sahanpurua.

#4
+5
Steven
2015-03-18 01:02:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu kaupungistasi ja siitä, mitä he hyväksyvät erilaisissa roskien keräysohjelmissa, mutta ainakin alueellani sahajauhe voidaan hävittää "vihreän roskakorin" ohjelmassa yhdessä muiden orgaanisten materiaalien, kuten ruoan, pienien kuolleiden kanssa eläimet jne.

#5
+3
Jeromy French
2015-03-24 00:31:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monet ratsastuskeskukset toivottavat pölyn ja hakkeen tervetulleiksi vuodevaatteiksi. Minulle sanotaan, että Fort Belvoirin nyt lakkautettu puukauppa (21 naulapistoolin tervehdys, hiljaisuuden hetki) lähetti puujätteen. Vastaanottajat eivät näyttäneet välittävän siitä, että pöly sisälsi vaneria ja painekäsiteltyä puuta.

Jälkikäteen, ehkä se ei ollut vuodevaatteisiin, vaan "muffinointiin".
Jos aiot lahjoittaa puujätteesi ratsastuskeskukselle, ole erittäin varovainen työskentelemiesi puulajien suhteen ja vahvista käyttötarkoitus. Esimerkiksi musta saksanpähkinä on myrkyllistä hevosille.
#6
+2
Ast Pace
2015-04-26 02:27:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ole varovainen, kun hävität mustan saksanpähkinän sahanpurun ja lastut.

Mustan saksanpähkinän kaikki osat sisältävät vaihtelevassa määrin juglonea, joka on myrkyllistä monille kasveille ja jopa muille kasveille. jotkut eläimet. Katso tämä artikkeli tai Googlen "juglone".

Ei ole hyvä idea käyttää pähkinää multaa. Valitettavasti laitoin osan puutarhastani toimeksiannoksi hetkeksi tekemällä tämän (vadelma-laastari palautuu hyvin hitaasti).

Saksanpähkinän sivutuotteita sisältävien lastujen ja sahanpurun kompostointi voidaan saavuttaa ilman ylimääräistä huolta, koska biohajoamisen tapahtumahetkellä (joka vaatii kuusi kuukautta ja satunnaista sorvaamista ja sekoittamista muiden materiaalien kanssa) juglone tehdään vaarattomaksi.

Ilmeisesti juglone on melko myrkyllistä hevosille, eikä saksanpähkinää tule käyttää vuodevaatemateriaalina. (@ Jeromy ranskalainen olet kirkas - niskaamisen ei pitäisi olla ongelma.)

Butternut on myös huolestuttava samasta syystä, mutta ei niin vakavasti kuin saksanpähkinä.

Harkitse vastauksen kompostointiosan korostamista. Myrkyllisyys on tärkeä, mutta suurempi kysymys on, kuinka sahanpuru hävitetään turvallisesti.
#7
+1
glw
2015-03-25 01:38:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä saattaa tuntua typerältä, mutta sisällytän sen. Minulla oli suuri määrä kirsikkalastuja tasohöylältäni ja yritin käyttää sitä lihan savustamiseen. Kirsikka on niin kallista asuessani, etten halunnut tuhlata sitä yhtä molekyyliä.

Valitettavasti se ei ole hyvä tälle sovellukselle. Luulen, että se voitaisiin tehdä, mutta lastumerkkini poltti vain vähän ennen kuin se oli vaihdettava. Se oli enemmän vaivaa, että se oli sen arvoinen.

Liotitko sirut (varmasti vedellä, mutta myös viini toimisi hyvin), ennen kuin altistit niitä lämmölle?
Kyllä, liotin heitä, mutta ehkä minun olisi pitänyt liottaa niitä pidempään. Olisin voinut myös jälkikäteen puristaa kastetut sirut laatikkoon ja saada enemmän savua annetusta tilavuudesta. Ja käytti isompaa tupakointilaatikkoa. Paljon tapoja lähestyä tätä ongelmaa. Mutta opin tästä kokeesta, että en todellakaan halunnut vaivautua savustamaan lihaa kunnolla. Mikä on erilainen ongelma. ;)
Sahapöly ei tupakoi hitaasti - se menee melko nopeasti ja on sitten kadonnut. Sinun on pakattava se tai lisättävä se hitaasti ajan myötä, epäilen, että saat saman vaikutuksen kuin kirsikkapalaa.
#8
+1
Chris Rogers
2020-04-23 12:24:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miksi et kerää puupölyäsi halvaksi puupohjaiseksi täyteaineeksi?

Voit sekoittaa pölyn puuliimalla tahnaksi, jota voidaan käyttää täyttämään mitään ilman, että sinun on tahrattava yhtä paljon värit.

Teen tämän, mutta puun täyteaineena käytän vain hienoja hiukkasia (hienohionta). Sahanpuru on liian suuri sahoista ja reitittimistä tätä tarkoitusta varten ja vähän menee pitkälle täyteaineen valmistamiseen asti. Itse pussin hienot pölyni, pidä ne lajeilla merkittyissä välipala-kokoisissa zip-loc-laukkuissa.
#9
+1
Tim D
2020-04-24 02:28:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän sitä talon ympäri imukykyisenä aineena. Säilytän sahajauholaatikkoa autotallissa (minulla on samat asetukset kuin sinä) ja päädyin käyttämään sitä suunnilleen samalla nopeudella kuin minä.

  • Sahajauho keittiön pohjassa kompostinkeräysastia imee nesteitä ja estää kompostikauhan karkeudesta.
  • Sahajauho estää myös roskakorisi pohjan törmäämästä.
  • Sahajauho, joka on ripoteltu ajotieltä öljyn tiputukseen. poimii sen melko tehokkaasti.
  • Jos minulla on liikaa sahanpurua, levitin sen ruohoon lisätäkseni orgaanista ainesta pihalle.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...