Kysymys:
Onko (eläimille) turvallista käyttää painekäsiteltyä puuta eläinten ruokinnassa ja talossa?
Matt
2015-03-18 07:21:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen halunnut ottaa kuormalavoja ja muita puita tarvikekaupoista, jotta voin päivittää ne pieniin puunjalostushankkeisiin, kuten lintutiloihin, syöttölaitteisiin ja viime aikoina viinitelineisiin.

Oli joitain aidan osia, jotka näyttävät tarpeeksi haalistuneilta, vaikka ne näyttävätkin hyvältä linnutaloina. Leikkaamalla niihin huomasin vihreän tahran, joka saa minut ajattelemaan, että se oli painekäsiteltyä puuta.

Voinko käyttää sitä esimerkiksi linnutilaan tai lintujen ruokintalaitteeseen? En käyttäisi sitä mihinkään ruokalokeroon tai sellaiseen, joka joutuisi kosketuksiin ruoan tai syötävien kasvien kanssa. Pitäisikö minun käyttää sitä mihinkään sovellukseen.

Minulle oli ensinnäkin onnettomuus noutaa se, koska en edes usko, että minun pitäisi polttaa se.

Voinko käyttää painekäsiteltyä puuta pienissä projekteissa, joita eläimet käyttävät?

üks vastaus:
#1
+6
rob
2015-03-18 10:23:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Henkilökohtaisesti en tuntisi olosi oikeaksi käyttämällä painekäsiteltyä puuta linnustossa tai lintujen syöttölaitteessa. Useat puutarhanhoitosivustot eivät suosittele painekäsiteltyjen lautojen käyttöä puutarhalaatikoissa, koska kemikaalit voivat imeytyä maaperään ja kasvavat syötävät kasvit voivat imeä ne. Luulen, että nämä kemikaalit voisivat taipua myös linnunruokiin (kuten lintujen ruokintalaitteessa) tai ehkä linnun ruumiinosien kautta pitkäaikaisessa altistuksessa (kuten linnutilassa). Riski voi olla minimaalinen, mutta parempi turvallinen kuin pahoillani.

Painekäsitellylle puutavaralle voit silti löytää käyttötarkoituksia koristeellisissa piha-koristeissa (jotka todennäköisesti maalit tai tahrat joka tapauksessa) tai osana joitain rakenne kuten aitta, aita, lehtimaja tai ehkä jopa penkki tai keinu.

En ole nähnyt lintutaloa, joka on ollut ulkona jonkin aikaa, jossa ei olisi ollut reikää. Myönnän, en ole nähnyt * että * kaikkiaan kokonaan, mutta se on varmasti yleinen tapahtuma.
Olisiko väärin huomauttaa, että pureskelu johtuu oravista, joita useimmat ihmiset eivät halua aluksi lintutaloissaan, joten jos käsitelty puutavara ei ole heille hyvä, niin ...


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...