Kysymys:
Vannesahanteräni luiskahtaa jatkuvasti. Mitkä ovat tämän yleisiä syitä?
Peter Grace
2015-03-17 20:42:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on vanhempi käsityöläinen sahanterä, jonka on erittäin vaikea saada terä takaisin paikalleen, ja sillä on taipumus heittää terä usein. Työkalun käyttö on ärsyttävää. Mietin, onko tälle käytökselle yhteisiä syitä, joita voin käyttää diagnostisena tarkistuslistana.

Kun se tapahtuu minulle, se johtuu yleensä siitä, että pyörät kallistuvat toiselle puolelle. Tarkistan, että ne ovat keskellä, aion terän läpi käsin varmistaakseni, että ne pysyvät keskellä. Oletko kokeillut sitä? Yleensä voidaan tehdä säätö, joka kallistaa pyöriä yhteen tai toiseen.
Joskus jopa jännitys voi aiheuttaa tämän ongelman.
Aiheuttaisiko tämäkin liikaa jännitteitä? Yritän tehdä teristä melko tiukat 3/8 "terillä ja vähemmän tiukka 1/8" terillä.
Säädätkö painelaakereita oikein? Niiden tulisi tuskin koskettaa nauhaa, kun pyörität pyöriä käsin terän keskellä kummallakin renkaan kruunulla. Lisäksi ... ovatko ylemmän pyörän laakerit tiukat ja hyvässä kunnossa? Jos ne ovat löystyneet, ylempi pyörä voi heilua ja heittää terän.
Neljä vastused:
#1
+15
ratchet freak
2015-03-17 21:18:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sahasi voi olla huonosti säädetty.

Oikein viritetyssä vannesahassa pyöränakselit ovat tarkalleen yhdensuuntaiset ja pyörät samalla tasolla. Akseleita voidaan säätää ylemmän pyörän kallistusruuvilla.

Jos se ei auta, se voi olla pyörien kruunu liian tasainen. Laita viiva pyörään ja katso, onko kruunua jäljellä. Jos ei, sinun on vaihdettava rengas tai pyörä.

http://woodgears.ca/bandsaw/bandsaw_crown.jpg
kuvalähde

Oikeastaan ​​ei, jos pyörät ovat täysin yhdensuuntaiset / tasomaiset, niitä ei ole asetettu oikein. Haluat, että pyörät ovat hieman vastakkain toisiinsa - mikä "pitää" terän paikallaan.
@TX Turner, mielestäni ne on suunniteltu niin, että kruunu pitää terän seurannan oikein. Pyörien * tulee * olla samantasoisia.
Keskustele vannesahan valmistajan kanssa. Jos ne ovat samantasoisia, materiaalin leikkaamisesta aiheutuva paine työntää terän irti (koska sivusuunnassa tapahtuvalle liikkeelle ei ole muuta vastusta kuin jännitys.) Seuranta toimii säätämällä ei-tasaisen (ei-tasaisen?) Määrää. Meillä on kaksi pyörää, jotka muodostavat V-uran etureunan (yläpyörän) ja takareunan (alapyörän). Minkä tahansa sivuttaisvoimaa (esimerkiksi sanomalla jotain leikkaamista ja terää vasten työntämistä) vastustaa terä 'kiipeämällä' V: hen.
https://www.youtube.com/watch?v=wGbZqWac0jU 6:30 tai niin sisään.
@TXTurner Tarkistat artikkelin, josta postissa oleva kuva on peräisin. tai tarkista [tämä video] (https://www.youtube.com/watch?v=6sM0Qjumyro)
Paljon vannesahoja toimitetaan täysin tasaisilla renkailla; terän sijainti renkaassa on etureunassa, kun rengas on rikki, tai kruunun keskellä, kun kruunu on rengas.
#2
+3
OSU55
2015-04-17 02:47:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei missään tietyssä järjestyksessä:

  1. Terän kireys ei ole riittävä
  2. Terän suuntaus väärä - säädä pyörän kulma mukana toimitetulla nupilla. Hampaiden ulokkeiden tulisi olla säätöpyörän renkaan keskellä.
  3. Terän työntöohjainta ei ole säädetty oikein, jotta terä voidaan työntää pois pyörästä. Alle 1/16 ".
  4. Erittäin kuluneet renkaat
#3
+2
Dano0430
2015-04-16 22:26:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tylsä vannesahanterä pyrkii liikkumaan myös sivulle. Minulla ei ole koskaan ollut sitä siirtyä putoamisen pisteeseen, mutta se voi olla myös jotain tarkasteltavaa.

#4
  0
RIKKARDO54
2017-09-09 04:20:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Äskettäin oli ongelma, että terä sipoutui pois ja otti renkaan mukanaan. 'Lopuksi löysit vetopyörän kiinnitysruuvin löysältä ja pyörät suoralta linjalta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...