Kysymys:
Kuinka voin saavuttaa projektini raakan, keskeneräisen ilmeen samalla kun suojaan sitä vedeltä ja fyysiseltä väärinkäytöltä?
drs
2015-03-17 21:19:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luon tammipöytälevyn, joka epäilemättä altistuu tietylle tasolle fyysistä väärinkäyttöä (esim. levyt, jotka liukuvat pinnan yli) ja vedelle (esim. lasit, jotka eivät ole lasinalusilla, roiskeet).

Onko mahdollista viimeistellä tämä puu tavalla, joka suojaa sitä näiltä elementeiltä ja tarjoaa silti raakan, keskeneräisen ilmeen?

Olen nähnyt luonnossa pöytiä, joiden ulkonäkö on I ' m jälkeen ja ovat alttiita paljon väärinkäytöksiä. Esimerkiksi tämän paikallisen ravintolan pöydät näyttävät melkein keskeneräisiltä, ​​ja vesi ei helmiä kuin luonnollista öljyä olisi levitetty, mutta vesitahroja ei ole:

Unfinished restaurant tabletop with water enter image description here

Oletan, että olet jo sulkenut pois mattapolyuretaanin?
@BrownRedHawk Minun pitäisi poistaa "matta" otsikosta, tarkoitan todella keskeneräistä
Haluatko, että se näyttää JA tuntuu keskeneräiseltä? Tai vain näyttää keskeneräiseltä? Mielestäni voit tehdä siitä näyttävän keskeneräiseltä käyttämällä mattalakkaa, mutta se varmasti muuttaa tuntumaa. Öljypohjainen viimeistely (esim. Mineraaliöljy, tung-öljy, keitetty pellavaöljy) ei muuta tuntumaa paljon, mutta sillä on erittäin heikko vastustuskyky vahinkoja vastaan. Luulen, että jos muistan oikein, se toimii hyvin vedellä, mutta sitä on käytettävä uudelleen usein.
@dfife Olen enemmän huolissani ulkoasusta kuin tuntemuksesta. Näen ravintoloissa pöydät, jotka saavuttavat molemmat. Seuraavan kerran kun olen yhdessä, lisätään valokuva. On vaikea kuvitella, että he öljyttävät kaikki pöydänsä niin usein. Maali näyttää niin raakalta ja pöydät kohtaavat niin paljon kulumista ja vettä, en tiedä miten he tekevät sen ...
Kuinka sitoutunut olet tammaan? On metsää, joka on luonnostaan ​​vastustuskykyinen sään, mätänemisen ja hyönteisten vaurioille, ja se voidaan jättää keskeneräiseksi ...
@keshlam En ole sitoutunut tammen; Haluaisin kuulla ratkaisuja, joihin liittyy muita lajeja.
Seetri on yksi mahdollisuus - omaisuuteni ympärillä on setri-aita. Vaikka en tiedä miten se käsitteli vuotoja tai muita asioita, jotka tahrivat enemmän kuin vesi. Jos olet huolissasi vain sisävesistä ja satunnaisesta kulumisesta, melkein mikä tahansa voisi jäädä käsittelemättömäksi ja toimimaan; vesi ei "tahraa" sen haihtumisen jälkeen. (Vesimerkit ovat enemmän ongelma, kun sinulla on lopputulos, joka reagoi vuotoon.)
Mikään näistä vastauksista ei näytä olevan OP: n haluama. Mattapintaiset pinnat, jotka olen nähnyt kunnostuksessa jne., Sopivat seuraaviin kriteereihin: - Ne EIVÄT tummenta puuta lainkaan. - ÄLÄ ole märkä. Ne ovat raakoja, kuivia. - on nolla kiiltoa. Ei loistaa. Redwood-esimerkki on melkein päinvastainen kuin luulin OP: n etsivän. Se on tumma ja kiiltävä. :( Tietääkö kukaan, kuinka tämä raaka, kuiva ilme on mahdollinen? Pimeneminen lainkaan, loisto lainkaan, EI ole hyväksyttävää.
Tanskalainen saippua viimeistely ei värjätä puuta, mutta antaa pehmeän kiillon.
Onko kukaan koskaan kokeillut Woca-öljyä valkoista tällaiseen lopputulokseen? Tammilattialla se näyttää täsmälleen samalta kuin mitä kuvaat.
Neljätoista vastused:
#1
+11
BrownRedHawk
2015-03-17 21:29:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotan mineraaliöljyä pitämään pinta mahdollisimman raakana ja suojaamaan vedeltä. Se ei estä mekaanista hankausta, mutta näyttää luonnolliselta ja kiiltävältä muuttamatta kiiltoa (paljon).

Koska kuulostaa siltä, ​​että OP kysyy ruokapöydästä, toinen kivaa mineraaliöljystä on, että se on elintarviketurvallista. Haittapuoli on, että sitä on sovellettava usein.
Sitä on sovellettava ja sovellettava uudelleen. Olen henkilökohtaisesti havainnut, että muutaman kerroksen jälkeen on yleensä kyllästysraja, jossa se saattaa lopulta tarvita sitä vain kerran neljännes tai niin. Ihannetapauksessa puhdistusohjelmaan saattaa sisältyä 'mineraaliöljy pöytä' kerran kuukaudessa, ja se hoitaisi sitä.
#2
+8
ewm
2015-03-18 01:54:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen harkittava vaihtoehto on vaha. Tällöin lihakauppapasta-vaha olisi perinteinen vaihtoehto (joka on syötävä / myrkytön, kuten omenoiden vaha). Sillä on samanlaiset rajoitteet kuin edellä mainitulla mineraaliöljyllä. Tahna-vahoja on saatavana myös eri sävyinä, jotka jättävät keskeneräisen ilmeen, mutta sallivat pienen muutoksen pöydän väriin.

#3
+8
dfife
2015-03-19 20:34:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kommenttisi perusteella (eli olet kiinnostunut enemmän ulkoasusta kuin tunnelmasta), se ehdottaa mattapintaisen käyttämistä. Rich Lawrence ehdotti vesipohjaista poly, mutta haluaisin itse asiassa öljypohjaisen poly (lakan). Vesipohjaiset poly-tuotteet eivät ole kovin naarmuuntumattomia (olen itse viimeistellyt tammipöydän vesipohjaisella ja jouduin vaihtamaan sen muutaman kuukauden kuluessa).

Matta pinta vähentää heijastavuutta, jonka muuten saisit kiiltävästä pinnasta, suojaa puuta enemmän kuin öljyä (tungöljy, keitetty pellavaöljy, mineraaliöljy jne.) ja (kun se on saatu on parantunut) on elintarviketurvallinen. Riippuen siitä, kuinka pinta on hankautunut, saatat joutua levittämään ruiskupistoolilla. Yritin kerran viimeistellä talteenotettua puuta harjalla ja sain harjan puupaloja, joten varo sitä.

Alla on esimerkki laatikosta, jonka rakennin vaimoni valokuva-alan yrityksille. Sisäpuoli oli höylätty, joten sillä on sileä pinta. Reunat ja ulkopinta jätettiin kuitenkin karkeaksi ja peitettiin mattalakalla.

Unfinished wood with a matte finish

Mukava laatikko. Hieno kuva!
#4
+6
user270
2015-04-01 08:56:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka Tung, keitetyt pellavaöljyt (BLO) ja muut kovettavat öljyt tarjoavat jonkin verran suojaa, kovettumattomat öljyt, kuten mineraali-, oliivi- tai kasviöljy, eivät tarjoa merkittävää suojaa. Kovettuvat öljyt sisältävät hartseja, joille tapahtuu kemiallinen reaktio (ei palautuva) puun sisällä. Luonnollisesti kovettumattomat öljyt eivät.

Pyyhi tanskalaisen öljyn tai Arm-R-Sealin pinnoille öljy- ja lakkaseokset, joita levitetään ohuina kerroksina, mikä ylläpitää paljon sanan luonnollista tunnelmaa. Ne rakentavat ohuen kalvon (toisin kuin kovettumattomat ja kovettumattomat öljyt, jotka eivät tee sitä) ja tämä suojaa kevyeltä kulumiselta ja vedeltä. Ne antavat kuitenkin puulle yleensä jonkin verran väriä.

#5
+5
Niels
2017-03-18 16:34:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Selitän lyhyesti taustani aiheesta. Olen täysin myötätuntoinen toiveellesi säilyttää puun luonnollinen ulkonäkö ja väri puuhankkeissa. Kokemukseni mukaan useimmat puutyöntekijät rakastavat valmiin ilmeen. Aina kun kuulen puutyöntekijän sanovan: "Ja nyt eniten tyydyttävä osa: viimeistely" , tunnen henkilökohtaisesti, että näen usein kauniin, modernin näköisen huonekalun muuttuvan tummanruskeaksi 70-luvun kaapiksi tai pöytä. Toisin sanoen, se on tyylivalinta, ja olen ollut samassa tehtävässä kuin sinäkin.

On yksi suhteellisen uusi vaihtoehto, joka tekee mitä etsit, mutta jolla on iso sivuhuomautus . Nanopinnoite on uusi tekniikka, jonka avulla voit päällystää melkein minkä tahansa pinnan (mukaan lukien puu) näkymättömällä kerroksella, joka estää kokonaan nesteiden ja lian. Kun sanon näkymätön, tarkoitan 100% näkymätöntä, joten se lisää kiillon ja ei vaikuta puun väriin. Jos teet YouTube-haun "Nano-päällystyspuusta" , näet joitain esimerkkejä. Suuri sivuhuomautus on, että mahdollisista terveysvaikutuksista tiedetään vielä hyvin vähän. Jotkut tutkijat ovat verranneet nanoteknologioiden molekyylirakennetta asbestiin. Joissakin maissa se on hyväksytty turvallista käyttöä varten (Saksassa sitä käytetään ylellisyyttä autojen ikkunoiden vedenpitäväksi tekemiseen ja sitä käytetään kankaissa), mutta useimmissa maissa tutkimusta tehdään edelleen, ja pitkän aikavälin terveysvaikutuksista on vain ratkaiseva tulos. ei saatavilla. Minulla on pullo kotona, mutta se on silti kiinni. En vain uskalla käyttää sitä (vielä).

Mikä tahansa muu viimeistely vaikuttaa aina puun väriin ja kiiltoon. Jotkut enemmän kuin toiset, kuten muut vastaukset viittaavat. Jopa samassa viimeistelyssä olevat tuotemerkit voivat vaikuttaa eri tavoin eri koostumusten vuoksi. Ainoa tapa saada selville, mikä on lähinnä etsimääsi, on kokeilla paljon niitä romupuilla.

Mitä tulee valokuviesi ravintolapöytiin, voi olla, että käytetään lakkaa, joka todella sisältää valkoista väriä. Se voisi kompensoida puun pimenemisen lopputuloksesta ja antaa sille sen viimeistelemättömämmän värin.

Toinen vaihtoehto voisi olla, että on käytetty lakkaa, joka kovettamisen jälkeen on hiottu hiukan jälleen hiukan sen antamiseksi. raaka, pölyinen ulkoasu, mutta silti säilyttää suojaominaisuudet.

#6
+4
Rich Lawrence
2015-03-18 00:51:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytin vesipohjaista mattapintaista polyuretaania tammipöydässä äskettäin. Se antaa hieman keltaisen sävyn, mutta suojaa vettä ja alkoholia vastaan.

#7
+4
glw
2015-03-22 01:36:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on käytössä Clark's Cutting Board Finish

, joka jättää puun näyttävän keskeneräisemmältä kuin mitä tahansa muuta olen koskaan käyttänyt. Silti se tummentaa puuta hieman (kaikki pinnat tekevät). Kuten mitä tahansa vahaa, sitä on erittäin helppo lisätä sen jälkeen, kun pintaa on käytetty jonkin aikaa. Sillä on mukava sitrushedelmien haju, joka haihtuu noin 12 tunnin kuluttua. Käytin tätä joissakin tekemissäni leluissa, koska se on taattu elintarviketurvallisena.

Jälleen se tummentaa puuta hieman - paljon enemmän kun se on tuoretta, mutta kun se kovettuu, se on lähellä puun alkuperäistä väriä. Ja kuten vaha, se ei ole kovin kovaa, mutta jos naarmuja tapahtuu, voit pyyhkiä toisen kerroksen helposti, joka kovettuu noin 12 tunnissa.
#8
+3
Drew Teague
2015-03-20 00:38:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt Tung-öljyä hyvillä tuloksilla. Se on lievästi suojaava. Pitää kosteuden suurimmaksi osaksi. Jos puu on luonnostaan ​​pehmeää, se ei kuitenkaan tee paljon estääkseen marrittumista. Se tummentaa puuta pienintäkään, mutta ei saa sitä näyttämään siltä, ​​että sillä on viimeistely.

Tässä käytin matalakiiltävää pintaa: tungöljy

Tässä taulukossa käytin sitä. Talteenotettu mänty, höylätty.

enter image description here

Jos käytit "tung-öljyn viimeistelyä", se eroaa tung-öljystä. Tung-öljypinta on tyypillisesti lakka + mineraaliviinat + tung-öljy. Katso https://www.canadianwoodworking.com/get-more/tung-oil-debunking-myths. Lainattu: "... Bob Flexnerin kirjassaan" Flexner on viimeistely "mukaan [tung-öljyn viimeistely on] pyyhintälakka, joka on valmistettu (ehkä) pienestä volframiöljystä, hartsista ja ohuemmasta aineesta."
Hyvä pointti! Tiesin tämän, mutta unohdin lisätä sen viestiini.
Hieno pöytä! Vain utelias, miksi et kohdista lähintä levyä valkoisen puun osaan vastaamaan muita 4 laattaa.
#9
+3
OSU55
2015-04-01 01:51:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Matta tai tasainen vesipohjainen polyesteri antaa lähinnä ulkonäön ja antaa paljon suojaa. Suosittelen Target EM9000. Se voi jättää puun hieman märällä ulkonäöllä. En ole testannut sitä, koska haluan aina väriä puulle.

#10
+1
user3461
2017-03-19 08:18:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit kokeilla polyetyleeniglykolia (PEG). Sitä käytetään puun stabilointiaineena vihreällä puulla (se on yleistä käännöksissä), ja olen kuullut, että voit saada elintarviketurvallisia muunnelmia. Se kannattaa kokeilla.

tämä todennäköisesti toimii ja tuntuu samanlaiselta kuin saippuapinta - hieman liukas ja se liukenee veteen.
#11
  0
Monte Glover
2019-01-25 04:50:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikuttaa siltä, ​​että kuvassa näkyvä puu on punatammea.

Kokemukseni mukaan öljy tummentaa puun väriä.

Vedessä syntyneellä polyuretaanilla on vähiten väriä muutos puuhun. Saadaksesi erittäin luonnollisen ilmeen, levitä ohuet takit ja tasoita pinta varastovillalla, mikä mielestäni antaa sille lähinnä keskeneräisen ilmeen.

#12
  0
Dave
2019-03-11 17:46:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat luonnollisen näköisen, mutta silti kestävän pinnan, katso kovaa vahaa sisältäviä öljyjä, niiden kiiltoaste on erilainen, mutta Osmon "raaka" kova vahaöljy pitäisi tehdä temppu. Käytän kovaa vahaöljyä melkein yksinomaan ja voin suositella sitä erittäin hyvin pöytätasoille. (Valmistan henkilökohtaisesti noin 50 ruokapöytää vuodessa (muun muassa), enkä ole vielä löytänyt parempaa tuotetta).

Toinen vaihtoehto, jonka haluat ehkä harkita, on saippuan viimeistely. Tämä näyttää aivan raakalta puutavaralta ja tarjoaa jonkin verran suojaa tahrojen roiskeilta jne. On kuitenkin vaikeampaa saada oikeaksi eikä se ole yhtä kestävä.

#13
-1
user4665
2018-01-07 11:43:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ravintolan pöydät viimeisteli todennäköisesti ammattimainen kaapinvalmistaja. Lyön vetoa, että he käyttivät tasaista muunnoslakkaa eivätkä rakentaneet ylimääräisiä kerroksia. Olen etsinyt viimeistelyä, kuten kuvailit muutaman vuoden, ja valitettavasti sanon, että emme voi saavuttaa sitä ilman ammattitaitoista ruiskua (mukaan lukien suihkukoppi). Saattaa olla paikka, jossa asut, joka vuokraa heidän suihkukopinsa. Älä tuhlaa aikaa kokeillessasi muiden kavereiden mainitsemia juttuja. Olen kokeillut kaikkia näitä juttuja, eikä se toimi. He eivät oikeastaan ​​ymmärrä kysymystäsi aluksi. Yksi asia, jonka voit tehdä kotona, tulee lähelle sitä, josta puhut. Yksi kerros mattapintaista keramitaania levitetään sureline-maalipehmusteella.Se on vesipohjainen, kristallinkirkas, ei keltaista, keltaista, jne. Ei väriä, mutta hyvin tummempi. Se tummentaa puuta kuin vettä levitettäessä, mutta vaalenee kuivana. Cermitaani on erittäin viskoosia, joten se ei täytä huokosia ja jyviä ensimmäisessä kerroksessa, joten puun rakenne säilyy. Ceramithane on melko kova ja suojaa puuvettä ja tahroja.

En voi edes ... kuinka voit sanoa * "[muut kaverit] eivät oikeastaan ​​ymmärrä kysymystäsi aluksi" * samalla kun hengität samalla sanomalla, että kokeilet kaikkia samoja juttuja, joita he itse suosittelivat ?! Tunnistitko tarkoituksellisesti, ettet oikein ymmärtänyt ongelmaa aloittaa itsestäsi ....? ;-)
#14
-2
Deborah
2017-10-27 00:40:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotan pastavahaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...