Kysymys:
Milloin, jos koskaan, on turvallista käyttää käsineitä sähkötyökalujen kanssa?
rob
2015-03-17 23:21:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En käytä käsineitä käyttäessäni sähkötyökalujani, mutta tunnen muutamia ihmisiä, jotka käyttävät sitä - esimerkiksi käyttäessäni reititintä kahdella kädellä (ei reitittimen pöydässä). Onko tämä turvallista, ja jos on, mitä muita sähkötyökaluja on turvallista käyttää käsineillä?

Tämä on hieno kysymys. Sivustoa tarkasteltaessa tämä kysymys näyttää olevan yksi hyödyllisimmistä kysymyksistä aloittelijoille.
Kolme vastused:
#1
+29
Doresoom
2015-03-17 23:27:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikkia pyöriviä työkaluja on yleensä vältettävä käsineiden kanssa. Työkalut, jotka välttävät ehdottomasti käsineiden käyttöä:

 • Sorvit
 • Pyörösahat (mukaan lukien pöytäsahat, jiirisahat ja radiaaliset käsisahat)
 • Vannesahat
 • Jyrsimet
 • Höylät
 • Porauspuristimet
 • Luetteloa jatketaan ...

Käsineet voivat antaa sinulle väärän turvallisuuden tunteen. He eivät tee mitään suojellakseen sinua leikkaukselta ja aiheuttavat valtavan vaaran juuttua työkaluun ja vetää kätesi sisään sotkeutuaksesi.

Ainoa työkalu pääni yläosasta, jonka minä Harkitse, että käsineiden käyttö olisi kiertoradan hiomakone, koska se voi auttaa tärinänvaimennuksessa, eikä hiomakone aiheuta suurta riskiä kätesi sekoittumiselle. Jos tarvitset vähän suojaa siruilta, voit kokeilla nitriili- tai lateksikäsineitä, jotka leikkaavat / irtoavat ennen kuin vedät kättäsi. sähkötyökalujen ympärillä:

 • renkaat
 • kellot
 • pitkät hiukset
 • löysät vaatteet
 • siteet

Paras tapa suojata kätesi on olla hyvin harkittu jokaisen sahan ympärillä tekemänsi liikkeen suhteen ja pitää kätesi poissa terästä työntötangolla tai työntöpalalla. Jos tekemäsi leikkaukset ovat yksinkertaisia ​​suoria viivoja, hanki mitra-mittari, joka liukuu pitkin useimmissa sahapöydissä olevaa jiirireikää.

Lisää porauspuristin luetteloon. En edes pidä pitkistä hihoista sähkötyökalujen ympärillä.
Tuen 100% tätä vastausta. Turvallisuus on avain, ja useimmat käsineet eivät suojaa sinua sähkötyökalulta, jossa on nopea, pyörivä leikkuri (tai esine, kuten käännettäessä). Lisäisin myös milloin tahansa, kun käytät lämmitettyä / avotulen tyyppistä työkalua, ettet käytä käsineitä synteettisillä kankailla, koska ne voivat kuumentua, sulaa ja tarttua ihoon, mikä pahentaa palovammoja (kysy minulta, mistä tiedän). Varoituksena on, että milloin tahansa voisit olla tekemisissä nopeasti liikkuvien sirujen tai pintojen tarpeeksi karkeiden ja kovien pintojen kanssa, ohut, mutta kova hansikaspari voi olla hyödyllinen.
Lisäsin "siteet" vaatteiden luetteloon, jotka voivat tarttua koneisiin. Luulisi, että useimmat ihmiset tietäisivät pukeutumatta puukaupassa, mutta olen nähnyt sen tapahtuvan :)
Kiitos perusteellisesta vastauksesta. Kuten mainitsit, mielestäni useimmat ihmiset, jotka käyttävät käsineitä käyttäessään sähkötyökaluja, eivät tee sitä suojellakseen itseään sähkötyökalulta, vaan pikemminkin suojautuakseen siruilta tai vähentääkseen tärinää tai saadakseen paremman otteen työkappaleesta he syöttävät sen läpi.
Kankaan imemisestä pöytäsahaan on pieni riski: https://www.youtube.com/watch?v=UeQzIzj3j_Q
@antony.trupe Hyvä tietää, että joku todella teki kokeita. Minulla on kuitenkin autotallissani tarpeeksi muita työkaluja (porapuristin, yksi), jotka aiheuttaisivat ongelman löysillä vaatteilla, ja luulen, että välttelen sitä edelleen.Lisäksi videossa käytetty kangas näyttää olevan melko kevyt . Haluaisin nähdä saman kokeen nahalla.
Epäilen, että nahka käyttäytyisi samalla tavalla. Materiaali "imetään" vain, kun terä ei riitä materiaalin leikkaamiseen. Tämä ei tarkoita sitä, että vaatteiden tulisi päästää tarpeeksi lähelle leikkaamista: se ei tietenkään ole hyvä vaatteiden hyvinvoinnille.
Ainoa kerta, kun olen nähnyt suositeltuja käsineitä, on käsiteltäessä materiaalia, joka saattaa leikata käsiäsi. Mutta silloinkin, ei koskaan edellä mainittujen sähkötyökalujen ympärillä.
#2
+11
jpa
2015-04-21 18:47:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yhdessä tapauksessa on turvallista ja hyödyllistä käyttää käsineitä sähkötyökalujen kanssa: kun työkalu on riittävän heikko pysähtymään vahingoittamatta kehosi osia.

Käytän esimerkiksi viiltosuojattu käsineet kun veitset Dremelillä. Terä on tarpeeksi terävä leikkaamaan ihon läpi (jopa melko huonosti), mutta moottori on riittävän heikko, jotta se pysähtyy, jos se osuu käsineeseen.

Sama koskee monia työkaluja, joita käytetään yksityiskohtaiseen työhön. Myös pienten osien yksityiskohtien käsittelyssä voi olla vaikeampi pitää riittävä etäisyys käsien ja leikkurin välillä, jolloin lisäsuoja on varsin hyödyllinen.

#3
+4
Netduke
2015-04-23 19:25:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotkut käsineet on suunniteltu toimimaan tietyn sähkötyökalun kanssa, kuten moottorisahakäsineet. Näissä tapauksissa on hyvä käyttää kyseisiä käsineitä vastaavalla työkalulla.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...