Kysymys:
Optimaalinen määrä kuulosuojaimia?
Jasper
2015-03-18 21:45:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Puuntyökalut voivat olla erittäin kovia. Melutasot 104 - 110 dB on mitattu todellisessa käytössä. (Teoriassa melutasojen oletetaan olevan mitattu metrin päässä melulähteestä. Yksi metri on 3 '3 3/8 ".)

Kuulonsuojaimissa on muutamia muotoja. Esimerkiksi:

Onko katsottava parhaaksi käytöksi käyttää sekä korvatulppia että nappikuulokkeita työskennellessäsi vai sähkötyökalujen kanssa? Vai tekeekö yhdistetty melunvaimennus niin kovaa, että kuulet työkalujen ulkopuolisen melun, ettet kuule muita mahdollisia vaaroja?

Pidän tästä kysymyksestä ja odotan innokkaasti asiantuntevia vastauksia! Muuten minun täytyy mennä tekemään tutkimusta saadaksesi selville ... :)
Kaksi vastused:
#1
+12
Robert Cartaino
2015-03-18 23:05:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OSHA määrittelee, mitkä melutasot edellyttävät kuulosuojaimia turvallisten työolojen takaamiseksi. Liiallinen melu määritellään yleensä altistukseksi 85 tai useammalle desibelille äänelle 8 tunnin aikana. Mutta jos ympäröivä melu ylittää nämä tasot, vahingoittumiseen kuluva aika tapahtuu pienenee .

enter image description here

Kuulonsuojaimet on testattava ja hyväksyttävä Yhdysvaltain kansallisissa standardeissa (ANSI) ja kaikkien laitteiden on oltava merkittyjä melunvaimennusluokituksella (NRR) niiden tehokkuuden määrittämiseksi. Mitä korkeampi NRR-numero, sitä suurempi on melunvaimennuskyky.

Vaikka NRR ilmaistaan ​​desibeleinä (dB), on tärkeää ymmärtää, että kuulonsuojaimet ÄLÄ vähennä ympäröivää tasoa tämä määrä.

Laske todellinen melunvaimennus ottamalla NRR-luokitus, vähentämällä 7 ja jakamalla sitten kahdella. Joten jos sinulla on kone, joka toimii 110 dB: llä ja kuulonsuojain on 33 NRR, vähennys näyttäisi tältä:

110 dB - (33 - 7) / 2
110 dB - 13
= 97 dB

Tämän jälkeen voit määrittää yllä olevan taulukon avulla, onko lisämelusuojaus välttämätön.

Liian konservatiivisessa kuulemisessa on ilmeisesti vähän haittoja. Minulla on tapana käyttää sitä, vaikka en ehdottomasti tarvitsisi sitä ; se on vain hyvä tapa.

Jos työskentelet joskus jonkin erityisen kovan kanssa, voit kaksinkertaistaa suojausmenetelmät ... mutta jos teet tämän usein, on parasta ostaa vain yksi, kätevä pala suojaa, joka käsittelee nämä tasot.

Mutta jos kerrostat kerrosta, on tärkeää ymmärtää, että kerrostava melusuojaus on ei lisäaine (eli 33 dB + 29 dB ≠ 62 dB: n vähennys). Näillä ANSI-luokitelluilla tasoilla otat yleensä vain korkeamman tason ja lisäät 5 dB: n melunvaimennuksen. Yllä olevassa tapauksessa tulokseksi saadaan noin 38 dB NRR.

Jos olet huolissasi "normaalien" äänien estämisestä turvallisuutta (kommunikointi ihmisten kanssa, kuulohälyttimet jne.), kannattaa ehkä harkita investointeja johonkin sähköiseen kuulonsuojaimeen ( haku). Tällaiset laitteet vähentävät tehokkaasti kovaa kohinaa ja sallivat (tai jopa vahvistavat ) normaalit äänet, jotka haluat kuulla. Se on aika siistiä.

Käytän elektronista kuulonsuojainta melkein yksinomaan. Kun työskentelen kovien laitteiden kanssa (tai asioiden kanssa, jotka menevät <boom>), haluan pystyä kuulemaan ympärilläni tapahtuvat asiat. Kun laite sammuu, minun ei tarvitse poistaa kuulosuojaimia tai muistaa laittaa sitä takaisin. Kun se alkaa melua, se on vain siellä. Ja haluan vakuuttaa, että pystyn jatkamaan normaalia kommunikointia ympärilläni olevien ihmisten tai asioiden kanssa.

Tämä on mielenkiintoista. Olin kuullut vähentyneen jonkin verran NRR: stä, mutta en osaa jakamisesta 2: lla. Miksi nämä ylimääräiset laskelmat ovat välttämättömiä todellisen melunvaimennuksen aikaansaamiseksi? Onko tämä vain karkea arvio, joka sattuu olemaan "tarpeeksi lähellä" tyypillisellä melualueella tekemättä mitään logaritmisia laskelmia?
#2
+3
Peter Grace
2015-03-18 22:31:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun olet kaupassa, on viisasta käyttää kuulosuojaimia. Haluan käyttää mieluummin nappikuulokkeita kuin pistokkeita, mutta se on enemmän huolenaihe kuin mikään tieteellinen näyttö sen tehokkuuden takana.

Viime kädessä mielestäni vastaus on "jos se on tarpeeksi äänekäs, että et halua Kytke se päälle yöllä "silloin sinulla on ehdottomasti oltava kuulonsuojaimet.

Mielestäni kahden kuulonsuojaimen käyttö on hankalaa, joten haluan käyttää vain yhtä hyvää nappikuuloketta, jota käytän myös kiväärissä alue. Ammuttujen äänten vaimentavat muhvit sopivat täydellisesti myös sähkötyökaluihin! Varmista vain, että ostat normaalit, matalan teknologian kuulokkeet. Jotkut kiväärialueelle myydyt korvalaput estävät vain äkilliset kovat äänet (kuten laukaus), kun taas sähkötyökalun jatkuva vinkuminen kulkee esteetön. Haluat yleisen äänenvaimennuksen!

Vain selvitys niille, jotka saattavat sattua näkemään viestisi, sitten nähdä ampujan korvatulpat paikallisessa urheilutarvikekaupassa. Joissakin ampujan korvatulpissa on läpät, jotka sulkeutuvat automaattisesti laukauksen aivotärähdysvoiman alaisena, mutta ovat muuten avoimia, jotta villi elämä voi vaeltaa. He tekevät hienoa työtä leikkaamalla terävä laukaus, mutta eivät tee mitään sähkötyökalujen tasaisen virinän suhteen. (Kyllä, tiedän sanoneesi "muhvit", mutta jotkut ihmiset ohittavat pieniä yksityiskohtia.)
Erittäin hyvä asia! Muokataan vastaustani, jotta tämä olisi selvempi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...