Kysymys:
Kuinka voin minimoida piikkipaksuuden höyläämisen aikana?
Doresoom
2015-03-17 22:17:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Havaitsen yleensä pienen määrän piikkejä lautojen päissä, jotka ajan paksuushöylän läpi. Se ei ole liian syvä, (<1 / 32 "ehkä?), Eikä peitä liikaa laudan pituutta (<4" kummassakin päässä), mutta se on havaittavissa, jos tarkastan levyt riittävän tarkasti.

Olen kuullut laudan takaosan nostamisen hieman korkeammalle kuin höylän osa auttaa vähentämään haistaa, mutta en ole toistaiseksi voinut johdonmukaisesti saada levyä kokonaan pilkku ilmaiseksi.

Pelkästään taustatarkoituksiin käytän DW735: tä, johon syötetyt / poistetut taulukot on asennettu.

Onko vain vähimmäismäärä katkelmia voi aina odottaa saavansa? Vai voidaanko se poistaa kokonaan?

Kolme vastused:
#1
+6
dfife
2015-03-17 22:48:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pari asiaa, joita ei ole vielä mainittu:

  1. syötä useita kappaleita peräkkäin. Jos syötän palan B ennen kuin kappale A poistuu, rullilla ei ole mahdollisuutta pudota (ja näin ollen ei ole mahdollisuutta piikkiin).

  2. Samanlaista kuin # 1, voit rakentaa jigin estämään piikkien syntymistä. Ota kaksi nauhaa uhripuusta, jotka ovat samalla korkeudella kuin työkappale, mutta pidemmät. Kierrä nämä kappaleet työkappaleeseen ja syötä se läpi. Höylä leikkaa sitten jigin, mutta ei työkappaletta. Tässä on kuva:

enter image description here

  1. Tämä minimoi leikkauksen, mutta ei poista sitä-- nosta työkappaletta pystysuoraan, kun syötät sitä sisään ja vedät sitä ulos. Se tuntuu vasta-intuitiiviselta, mutta se tekee leikkauksesta paljon matalamman kuin muutoin (piikkien kanssa).
#2
+2
cathode
2015-03-17 22:23:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, ettei kukaan ole vielä tehnyt höylää, jolla ei ole piikiä. Voit säätää DW735: n syöttö- / syöttötaulukoita niin, että ne kaltevat alaspäin (syöttö) ja ylöspäin (ulostulo), mutta en tekisi niistä kaltevuutta yli noin 1/16 niiden pituudelta.

DW735 on jo suunnilleen yhtä puhdas kuin mahdollista "lounaslaatikon" höylältä, vain suuremmalla teollisella kiinteällä höylällä on vähemmän piikkia, yleensä pitemmän 1-osaisen valuraudasta tehdyn sängyn vuoksi.

Joten minun pitäisi vain elää hiomalla tai leikkaamalla sitten? Ajattelin, että tämä voi olla vastaus, jonka sain.
#3
+2
datUser
2015-03-17 22:41:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleisesti ottaen mitä korkeammat syöttötelat asetetaan höyläpöydälle, sitä todennäköisemmin lastun viimeinen kärki leikataan, kun puu liikkuu ensimmäisestä telasta ja vipu ylöspäin leikkuripäätä kohti. Pöytärullat vaihtelevat höylästä höylään.

Jos laskisit pöytärullat kokonaan alas niin, että ne olisivat pöydän pinnan alapuolella, puun kitka höyläpöydän poikki liikkuisi yleensä vaikeuttavat puun syöttämistä höylän läpi. Tämä kuitenkin vähentää (ja voi joskus eliminoida) leikkaamista.

Yksi käytäntö, jonka olen nähnyt käyttäneen pienentämistä ja siten projektin yleistä jätettä, on laskea syöttötelat samalle tasolle tai alle. levitä höyläpöydälle liberaali tahna vaha. Vaha vähentää riittävästi kitkaa, jotta useimmat höylät voivat sitten syöttää puuta höylällä vaikka juuttumatta. Jos tuet lautoja varovasti höylän ulostulopuolella, sinun pitäisi nähdä pienempi leikkaus kevyissä leikkauksissa.

Raskaat leikkaukset muilla kuin kaikkein teollisimmilla höylillä johtaa edelleen jonkin verran leikkaamiseen, koska pöytä ja / tai leikkurin pää voivat joutua jonkin verran "kuormitukseen" raskaan leikkauksen alla. Kuitenkin, jos teet muutaman viimeisen kierroksen ottamalla < 0,005 "per leikkaus, voit melkein eliminoida piikkin laskemalla pöydän rullat ja vahaamalla höyläpöydän. Se voi viedä jonkin verran käytäntöä, mutta erittäin aggressiivinen piikki voidaan yleensä estää kokemukseni .

Huomaa : Älä koskaan käytä silikonipohjaisia ​​voiteluaineita kaupan ympäristössä tai tässä tapauksessa höyläpöydän voiteluun. Ne ovat puhdasta pahuutta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...