Kysymys:
Kuinka voin valmistaa loppurakeen tahraa siten, että sen lopullinen ulkonäkö vastaa muuta puuta?
whatsisname
2015-03-17 20:39:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huolimatta siitä, että hiotaan päätyjyviä paljon ja että se on yhtä sileää kuin muu puu, se imee aina enemmän tahroja kuin loput ja osoittautuu paljon tummemmaksi ja erilaisemmaksi. Onko mitään tekniikkaa tai prosessia, jota voin käyttää, joka voi sovittaa loppurakeen muun puun kanssa?

Viisi vastused:
#1
+11
bowlturner
2015-03-17 21:14:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On jyvätäyteaineita, joita käytetään usein avoimella rakeisella puulla, kuten punaisella tammella, jotta tahra saadaan tasaisemmaksi. Tämän käyttäminen levyn päätyjyvässä pitäisi tehdä saman.

Tarvitsemasi on tapa saada loppurake imemään suunnilleen sama määrä (mikä on paljon vähemmän) kuin kasvot. Hienomman hiekkapaperin käyttö päissä auttaa hieman, mutta viljan täyteaineiden valmistus onnistuu paljon paremmin.

#2
+7
dfife
2015-03-17 20:48:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kuullut (mutta en ole vahvistanut), että jos hiontat loppurakeen korkeammalla rakeella, se vastaa kasvojyvän tahraa (ei voi vahvistaa). Joten, jos hiotaan 220: een kasvojyvälle, hioa 320: een loppurakeeseen.

#3
+5
Peter Grace
2015-03-17 20:43:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Loppurake imee aina enemmän pintaa kuitujen kapillaarisen toiminnan vuoksi. Ainoa tapa, jonka voin ajatella estävän tämän, on päällystää pää sellaiseen, joka tukkiisi nämä kuidut, mutta myös tämä muuttaisi lopputuotteen ulkonäköä.

#4
+4
glw
2015-03-28 01:07:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä kysymys on puolitoista viikkoa vanha, mutta vastaan ​​siihen, mikä auttaa minua.

Laitoin ohennettua sellakkaa projektiini loppurakeeseen, joka tekee hyvää työtä sen sulkemisessa. Se hidastaa tahran imeytymistä riittävästi värin tasaamiseksi.

Kun sanon "ohennettu", tarkoitan "yhden punnan leikkausta". Tämä on sellakan pitoisuuden arkaani mittaus, joka tarkoittaa yhden punnan sellakkahiutaleita yhteen gallonaan denaturoitua alkoholia. Käytän iPhone-sovellusta nimeltä Woodshop Widget auttaakseni laimentamaan sellakkaa oikeaan pitoisuuteen lisäämällä alkoholia.

Myydään myös tuotteita, jotka mainostavat estämään tällaisen ongelman, mutta en ole koskaan käyttänyt yhtään heistä.

#5
+3
OSU55
2015-04-23 00:21:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Loppurake imee enemmän tahraa / pintaa puukuitujen kapillaarivaikutuksen vuoksi. Punainen tammi ne toimivat kuin oljet ja imevät vain suuren määrän tahraa / pintakäsittelyä.

Päätyjyvien tiivistäminen erilaisilla hoitoaineilla (liimakoko, ohennettu pinta) toimii, mutta nestettä on vaikea saada vain loppurakeessa, mikä saa aikaan täplikkään ilmeen.

Hio loppupää 600: een ja hio sitten se palalla kiillotettua metallia. Tämä murskaa "olki" kuidut estäen kapillaaritoiminnan.

Mielenkiintoinen idea; Minun täytyy kokeilla sitä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...