Kysymys:
Kuinka voin säätää käsitasoa niin, että leikkaan sen tasaisesti tasaisesti?
Brad P.
2015-03-17 22:36:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on matalan kulman nostotaso (Stanley # 62, viiste ylöspäin) ja sillä on kyky säätää terän puolelta toiselle, kun lukitsen terän ja raudan, mikä oletettavasti antaa sinun tasoittaa syvyyttä leikattu koneen leveyden yli, mutta en voi saada sitä riittävän syvälle toiselta puolelta. Huolimatta siitä, miten sijoitan sen, toinen puoli leikkautuu syvemmälle kuin toinen.

Onko tämä korjattavissa yksinkertaisesti teroitusmenetelmässä vai onko minun tehtävä jotain muuta?

Tiedän kuva on huono esitys, mutta tasopohja on oikealla ja näet terän ulkonevan, kun kamera katsoo pohjan pituutta alaspäin.

enter image description here

Onko ainoa tasainen ja tasainen?
@saltface-pohja on tasainen ja totta, niin kuin pystyn parhaiten tarkistamaan t-neliöni kanssa useista kulmista, se on myös tasainen liitospöydälläni.
Kolme vastused:
#1
+3
Jack
2015-03-18 11:35:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin tarkistan terän neliön ja varmistan, että se on partaveitsi. Toiseksi on tyypillisesti pieni heilutushuone, jossa terä asuu tasossa. Saatat pystyä kääntämään terää vasemmalle tai oikealle vastakkaiseksi tekemäsi kulmaleikkauksen suhteen.

Ehkä tarkoitat sitä puolelta toiselle? Jos tämä ei anna tarpeeksi välystä terän kääntämiseksi ongelman korjaamiseksi, kenties ainoa jäljellä on teroittaa terää hieman neliön poikki leikkauksen korjaamiseksi ...

Terän kääntäminen on aina ollut tehnyt sen minulle.

Hyvä ehdotus, terän neliön tarkistus oli seuraava askel. Ja kyllä, en ole varma, mitä sitä kutsutaan (norris-tyyppinen säädin ??), mutta syvyysnuppia voidaan vetää vasemmalle tai oikealle terien leikkauskulman kohdistamiseksi. Se on osa, jolla ei ole tarpeeksi liikealuetta ongelmani korjaamiseksi. Toivottavasti teräni on yksinkertaisesti neliön ulkopuolella, eikä alustalla ole ongelmaa.
#2
+3
OSU55
2015-04-01 02:33:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joskus terä voidaan sijoittaa sängyn toiselle puolelle, jolloin terä ei voi liikkua tarpeeksi sivusäätövivulla saadakseen reunan yhdensuuntaisen pohjan kanssa. Varmista, että terässä on suunnilleen sama tila kummallakin puolella. Kaksi muuta tuotetta voi olla syyllinen: 1) terän reuna, joka ei ole kohtisuorassa sivuihin nähden (ei tarvitse olla täydellinen - noin .020 "terän poikki), 2) terän sänky, joka on työstetty samansuuntaisesti pohjan kanssa - jos tämä on ongelma, palauta kone uudelle.

#3
+3
glw
2015-04-01 04:46:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos teräsi osoittautuu neliömäiseksi ja sinulla on edelleen ongelma, joko terä ei istu tasaisesti sammakon päällä (epätodennäköistä) tai sammakko itse ei istu tasaisesti lentokoneen sängyllä. Tämä on melko tuskaa korjata; sinun on purettava kaikki irti ja käytettävä tiedostoa tasoittamaan ongelman aiheuttava jyrsintä tai muotti.

Minulla oli kerran ongelmasi ja kävi ilmi, että olin jauhanut terän neliöstä.

Paras viittaus, jonka olen itse nähnyt, on Christopher Schwarzin video "Super Tune a Hand Plane" saatavilla täältä [shopwoodworking.com - osa Popular Woodworking -sivustoa.] Hän menee kaikki mahdolliset asiat, jotka voit tehdä, jotta käden tasosi toimisi paremmin.

Hänen asiaan liittyvä video on nimeltään "Viimeinen sana teroittamiseen", joka on myös erittäin hyödyllinen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...