Kysymys:
Käsin höylätty reuna liitetty lauta ilman repeämistä
dfife
2015-03-18 00:07:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Harkitsen keittiön pöydän rakentamista. Tämä olisi toinen. Suunnittelen reunojen liittämistä lankkuihin. Viime kerralla vierekkäisten lautojen välissä oli usein harjanteita huolimatta siitä, että ne käyttivät kohdistusliittimiä. Pinnan tasoittamiseksi käytin nauhahiomakonetta, minkä jälkeen seurasin sitä noin 900 tunnin hiomalla (okei .... liioiteltua).

Tällä kertaa aion tasoittaa sen käsitasolla ja hypätä sitten 220-hiekkapaperille. Tämä tasoittaa kuoppia ja luo sileän pinnan, mutta olen huolissani repeämästä. Tiedän, että käsin höyläämällä viljaa vastaan ​​saadaan yleensä repeämä, mutta kuinka monta lankkua on liimattu yhteen (jotkut tai monet muuttavat viljan suuntaa), kuinka voin välttää repeämisen? Olenko tuomittu tuntikausia hiontaan?

Kuusi vastused:
#1
+8
BrownRedHawk
2015-03-18 00:18:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotan erittäin kaapikaavinta. Se on suunniteltu / käytetty tähän nimenomaiseen tarkoitukseen: tasoittamalla paikka, jossa kaksi erillistä puupalaa kohtaavat, ja tasoittamalla niiden pinta tasaiseksi. Se on nopeampi kuin hionta JA luonteensa vuoksi loi tasaisen pinnan, jossa hiomakone voisi luoda aaltoja tai orgaanisia ja sileitä pintoja.

Hyvä pointti. Joten se tasoittaa harjanteet myös vierekkäisten lautojen välillä? Tiedän, että se tekee pinnasta sileän ...
Luulen, että se riippuu harjanteiden korkeudesta, mutta kyllä. Toisin kuin hionta, se osuu ensin kaikkiin korkeisiin paikkoihin. Hiekkapaperi voi muodostaa ja hioa KAIKKI pinnat.
Viileä. Oletan, että minun täytyy oppia terävöittämään asia! (Ostin useita kuukausia sitten enkä ole onnistunut saavuttamaan muuta kuin hienoa pölyä).
Tsekkaa tämä. Rakastan hänen sivustoaan: http://www.woodgears.ca/scraper/index.html
#2
+6
ewm
2015-03-18 02:22:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oikein asetettu käsitaso toimii täydellisesti tähän tarkoitukseen. Varmista, että suu on tiukka, että hakkeenmurtaja istuu tiukasti terässä ja lähellä leikkaavaa reunaa. Varmista myös, että leikkaussyvyys on mahdollisimman pieni.

Sen lisäksi on olemassa erityyppisiä lentokoneita, jotka vähentävät repeytymistä (etsi tasoitustasoa tai jos sinulla on liikaa rahaa, tasoita täyttötasoa). Ja on olemassa erilaisia ​​asetuksia tai suunnitteluvaihtoehtoja, kuten viisteen kulma tai sängyn kulma. Et tarvitse hiekkapaperia.

Jos etsit kaapimien kanssa, on olemassa hybridityökaluja, jotka pitävät kaavinta puolestasi. Stanley # 80 -kaapelitaso tulee mieleen. Ja on mahdollista tehdä ensimmäinen kulku lentokoneella ja työskennellä ongelmakohdissa kaapimen jälkisanoilla. Olen henkilökohtaisesti fani paksummista kaapimista.

Jos olet kiinnostunut käsikoneista, suosittelen Christopher Schwartzin kirjaa (hyvin, todella artikkelikokoelmaa) Handplane Essentials. Siellä on koko osio "Asioiden tasoittaminen" :)

Suosittelen Chris Schwarzia yleensä. Tuo kaveri on aika siisti.
Pidän tästä vastauksesta parhaiten, koska (kuten Schwarz-kirjassa esitetään) tämä työ vaatii yleensä enemmän kuin yhtä työkalua. Schwarz käytti käsitasoa poistaakseen suuremmat harjanteet ja tasoittamalla koko asiaa ja siirtyäkseen sitten tasoitustasolle (# 4) ja ehkä kaapimelle. FWIW, hän esiintyy useissa jaksoissa The Woodwright's Shop PBS: ssä. Monet vanhemmat jaksot ovat katsottavissa verkkosivustollaan ja Apple TV: n PBS-sovelluksessa.
Olen lisännyt tämän kirjan Amazon-toivelistalleni. Joku työntää minun SO, koska syntymäpäiväni on tulossa.
#3
+5
OSU55
2015-04-02 01:49:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paneeliliimojen repeämän repeämisen estäminen voidaan hoitaa korttikaavimilla (ja pidikkeillä - erittäin suositeltavaa, jos käytät korttikaavimia), kaavintotasolla (katso Lee Valley), kaapikaavimella (Stanley # 80) tai korkean kulman (> 45 °) taso. Suurempi, ei pienempi leikkauskulma estää repeämisen. 45 °: n penkkitasolle 70 ° -80 °: n, noin 1/16 "korkean viisteen asettaminen hakkurin etuosaan ja katkaisijan asettaminen mahdollisimman lähelle terän reunaa on repeä ulos (katkaisijan on myös liitettävä täydellisesti terään). Kaikkien höylättävien tai kaavittavien terien on oltava teräviä. Myös terän leikkaussyvyyden pienentäminen auttaa. Tiukka suu saa vain suun tukkeutumaan lastuilla.

Jos budjetti on edullinen, Stanley # 80 -kaappikaavin on paras työkalu. Korttikaavintoni tottuvat vain siellä, missä en voi käyttää # 80 (tai Veritas-kaavintasoa). Kortinkaavimet ovat käsissä ja ranteet, ja hitaasti. Tasoita paneeli (tai pöytälevy) tasaisella alustalla ja työskentele poikkileikkaukseltaan sitten 45 °: ssa. Viimeistele kevyesti kulkemalla viljan suuntaisesti tasaisuuden tarkistamiseksi. Viimeistele litistys ja poista repeämä # 80 (tai muut vaihtoehdot). Jos sinulla on rahaa, viistetty tasoitustaso on erinomainen valinta. Sen avulla voit valita minkä tahansa leikkauskulman.

Unohda tapit, keksejä, uria tai liimasaumareitittimiä liimaa varten. Osta tai tee kiinnityskappaleita. Yhdistä levyt suoraan (pidän pienestä ontelosta kohti keskustaa, vain muutama tuumaa vetää päät yhteen) ja käytä vain reunaputkiliitosta - tämän päivän liima ei petä. Kiinnitystangot tarjoavat levyn luotettavimman kohdistuksen. Siellä on vielä jonkin verran virheitä puhdistettavaksi, mutta paljon vähemmän.

#4
+3
saltface
2015-03-18 01:16:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten BrownRedHawk sanoi, kaapin kaavin on ehdottomasti tapa viimeistellä työ. Jos haluat käyttää käsitasoa "karkeassa" osassa, voit vinota tasoa kulmassa. Tämä laskee silitysraudan kulmaa tehokkaasti ja vähentää repeytymistä.

Katso seuraava kuva, Tasoitusleikkaus , otettu tältä sivulta. enter image description here

#5
+1
Dano0430
2015-03-18 01:21:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rehellisesti, jos koneesi terä on oikein teroitettu, voit tasoittaa pääjyvä ilman repeytymistä. Hanki teroitussarja, jossa on hyviä timanttikiviä, ja etsi työkalujen teroitusprosessi.

Hän ei kysy loppurakeen höyläämisestä, vaan viljan höyläämisestä, joka uppoaa koneesta matalaan kulmaan - mikä on paljon vaikeampi.
#6
  0
aaron
2018-11-06 19:06:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Latasin juuri liimatun paneelin erittäin onnistuneesti käyttämällä hienosäädettyä käsitasoa. On taito olla varma - sen on oltava erittäin terävä ja asetettu oikein - ottaa hyvin ohut lastu. Kun käsitellään viljan kääntämistä, auttaa myös käyttämään korkeamman kulman terää ... yleensä tasot ovat 45 º, mutta korkeammat kulmat voidaan saavuttaa teroittamalla esimerkiksi takaosan viistolla. Tämän viisteen ei tarvitse olla riittävän suuri, jotta se olisi näkyvissä - nosta vain takaosa ylöspäin noin 5 astetta vaakatasosta viimeiselle kiillotuskivellesi. Tämä antaa viistokulman 50 º ja toimii yhdessä terävän reunan kanssa hyvin myös viljaa vastaan.

Mene 90 astetta jyvälle, kunnes et tunne mitään askeleita liimaviivojen yli. Tämän tekeminen oikein antaa paljon vähemmän repeämiä kuin alunperin epäilet, ja se tekee työstä helppoa ja nopeaa.

Vaikka kortti- tai kaapikaavin toimii, sinun on varottava, ettet saa aaltoilevaa pintaa. Tämä johtuu siitä, että kaapikaapimen sänky (todellakin kortti kaavimessa ei ole sänkyä ja sitä ei tueta kokonaan) on paljon lyhyempi kuin tasoitustaso. Joka tapauksessa nämä ovat molemmat hyödyllisiä taitoja kehittää.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...