Kysymys:
Kuinka teroittaa käsin huonosti kulunutta harjaa?
SQB
2015-03-18 02:14:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otin pari tossua paikallisesta säästökaupasta. Jotkut heistä ovat hyvässä kunnossa, mutta jotkut heistä ovat huonossa kunnossa ja ne olisi pitänyt teroittaa jo kauan sitten.

Olen nähnyt pari ohjevideota YouTubessa, mutta niissä on mukavat puhtaat siivet. jotka tarvitsevat vain vähän kosketusta. Onko huonosti kuluneen harjan teroitus mahdollista käsin? Vai pitäisikö minun vain heittää heidät vai pitää ne ympärillä, kunnes pääsen käsiksi mekaanisiin keinoihin?

vie ne ammattilaisille teroitusta varten.
Kolme vastused:
#1
+6
ewm
2015-03-18 02:40:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Säilytä ne! tai lähetä ne minulle :) Monet ihmiset väittävät, että vanhemmat siivet toimivat paremmin kuin uudet.

Poista ruoste, roskat ja vastaavat. Käytä sitten teroituskiviäsi varmistaaksesi, että litteät selkänojat ovat todellakin tasaiset (jos kyseessä olevilla tossuilla on tasainen selkä).

Jos leikkuureuna on haketettu, sinun on hiottava reuna tasaisesti, kunnes siru on kadonnut.

Älä unohda tarkastaa siivekkeen 'sisäpuolista' käyrää; väärä teroitus tai väärinkäyttö saattaa vaatia sinua käyttämään teroitusluistikiveä täältä löytämiesi virheiden korjaamiseksi.

Tässä vaiheessa voit pukeutua reunan ja teroittaa työkalua samalla tavalla kuin uusi.

#2
+4
jbord39
2017-01-10 07:05:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kävin juuri läpi hyvin samanlaisen prosessin. Ostin joukon vanhoja Mifer (espanjalaisia) taltta craigslistilta. Yritin viistää niitä kivillä, mutta teräs oli aivan liian kova ja paksu ja kesti vain liian kauan. Noin tunnin kuluttua yhdestä taltasta päätin antaa hiomakoneelle mennä. Voit tehdä melkein saman käsin, mutta se vie vain paljon kauemmin. Aikasi on luultavasti sen arvoista käyttää 50 dollaria taalaa 6 ": n penkkihiomakoneeseen. Useimmissa on pyörät molemmilla puolilla (et tarvitse radan rataa) ja voit korvata sen 6" kankaalla tai millä tahansa muulla hiomalaikan tyyppi. Tämä tekee harjoittelusta 15-20 minuutin välein paljon nopeampaa veistämällä.

Onneksi heillä ei ollut juurikaan pintaruostetta. Punaista ruostetta on syytä varoa, koska se voi tarkoittaa syvempiä kuoppia terässä kuin epäilet. Tässä tapauksessa voit irrottaa metallia molemmilta puolilta, kunnes toivottavasti löydät puhtaan keskuksen kivimyllystä. Minun piti tehdä tämä vanhalle höylänterälle, joka lahjoitettiin minulle äskettäin ja muutti sen kaksinkertaiseen viistoon. viiste. Pidä terästä sivuttain ja käännä kahvaa ikään kuin ruuvimeisselillä koskettamalla sitä varovasti hiomakoneeseen. Ole kärsivällinen. Mene hitaasti. Kasta kärki veteen jatkuvasti. Jos poltat metallin (kitkan takia syntyvä lämpö), se muuttaa väriä. Luonne on kadonnut, ja sinun on jauhettava koko matkan.

Kuten alla olevasta kuvasta:

gouge sharpening

Tavoitteena on, että viiste on kiillotuksen jälkeen tasainen viisteen alusta leikkausreunaan saakka (uralla on ilmeisesti käyrä siihen, mutta tämän tulisi olla leikkauspäästä / viisteestä toiseen , ei viisteen alusta terään). Tämä tarkoittaa, että heijastuvalla valolla on minimaalinen taipuminen ja se on enemmän kuin tasainen peili. Mitä enemmän taivutusta heijastuksella on, sitä enemmän viiste taivutettiin reunaa kohti, mikä antoi enemmän kanelin (tai Moran) viisteen terään. Vaikka tämä Moran-reuna voi olla toivottava tietyissä tilanteissa, tyypillisesti tahattomasti (eli onnettomuudessa huonon tasaisen viisteen teroituksen takia), laatu ei ole niin hyvä.

Olen yrittänyt näyttää sen alla: bevels

Liitin kuvan, jossa näkyvät teroitettujen siipien viistot. Ne eivät ole täysin tasaisia, mutta ne ovat hyväksyttäviä (minulle):

reflections in gouges

Voit laittaa terävyyden koko viistoon tekemään sen todella ilmeinen missä lyöt. Suoraan sanottuna se on joka tapauksessa ilmeistä, koska mylly jättää melko kurssimerkinnät. Sen jälkeen lyö sitä hiomalla seoksella joko pyörään tai stropiin muutaman minuutin ajan vuorotellen, kunnes terän päässä oleva pieni teräspalkki irtoaa.

Jauhan joskus päätyhuuhtelun, jos taltta on kaukana, jättäen hyvin paksun pään. Sitten jauhatessani (kuten yllä olevassa kuvassa on esitetty) tarkistan tämän reunan paksuuden jatkuvasti varmistaakseni, että jauhan tasaisesti siistin säteellä. Tavoitteena on leikata paksu tylsä ​​kohta terän kaikilla osilla samanaikaisesti, mikä tarkoittaa tasaista jauhatusta. Kun kärki ohenee ja ohenee, palaminen on helpompaa ja helpompaa. Kasta se veteen 1-2 sekunnin välein, vakavasti! Se imee polttamaan metallin heti muuten hyvän viisteen lopussa.

PSA: Pyörällä jauhetut viisteet antoivat minulle huonon ihoreaktion koko kädessäni selässä ja suun ympärillä, missä hengityssuojain oli (outo). En tiedä onko se vanadiumterästä vai mitä. Mutta vain heads upissa on käytettävä pitkät hihat ja hyvä ilmanvaihto.

Joten olenko oikeassa päättäessäni, vastauksesi kiehuu "älä tee sitä käsin, sijoita penkkimyllyyn"?
@SQB: Voit tehdä sen käsin, mutta se vie vain kauemmin. Ainakin minulle saman asian tekeminen käsin kestää noin 2-3 tuntia viistoa kohden. Minulla ei kuitenkaan ole erittäin matalaa kiveä; matalin on ~ 600 karkea arkansas whetstone.
@SQB: Se todella riippuu siitä, kuinka monta siivekettä tarvitset uudelleensuuntaamiseksi ja kuinka kauan haluat viettää kivellä. Minulla oli yli 5 tossua uudelleensuuntaamiseksi. Vietettyään muutaman tunnin vain yhdellä siistillä (ja onnistuneesti teroittamalla sitä) aloin miettiä, mitä aikani oli arvoinen. Varsinkin siksi, että kumartuminen pitämään oikean kulman kiven päällä todella satuttaa selkääni.
@SQB: voit sijoittaa penkkimyllyyn, mutta sitä ei tarvita. Löydä erittäin karkea teroituskivi - se voi poistaa paljon metallia hyvin nopeasti. Muutaman minuutin työn jälkeen kolhut, huonot kulmat jne. Poistetaan. Sitten voit siirtyä tavalliseen teroitusmenetelmään. Mainitsen vain tämän, joten ihmiset eivät tunne, että heillä täytyy olla hiomakone. Kuten monissa puunjalostustöissä, myös täydellisen työkalun saaminen tekee yhden tehtävän helpommaksi ja nopeammaksi, mutta on olemassa myös muita tapoja kuorita kissa, jos sinulla ei ole sitä täydellistä työkalua.
@jbor39 yrittää työskennellä korkeammalla pinnalla (tai vastaavanlaisella säätämisellä); tallenna selkäsi !! Huomaa: En ole lääkäri, mutta minulla on ollut sama ongelma.
@ewm: kiitos ehdotuksesta, yritän säätää penkkiäni. Mainitsin, että sama menetelmä toimii kivien kanssa, se vie vain vähän kauemmin. minun tapauksessani minulla ei ollut kovin karkeaa teroituskiveä, joten aioin sijoittaa mihinkään mihin tahansa.
#3
+3
BrownRedHawk
2015-03-18 02:33:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos oletetaan, että ne ovat nopeaa terästä (todennäköisesti) erittäin hienolla viilalla ... Ja paljon kärsivällisyyttä, voit kiinnittää työkalun.

Seuraa samaa nousua ja poista materiaali, kunnes sitä ei ole Ei ole enää kiusaamista.

Muuten investoisin penkkihihnaan.

Mikä on gauling? - Olen yrittänyt löytää sen - paras mitä löydän, on vaihtoehtoinen oikeinkirjoitus "galling", joka viittaa "kun kaksi kosketuksessa olevaa pintaa tarttuu kiinni kylmähitsauksen seurauksena".
Nauhoittaminen kuten vikat, sirut, raaput
Luulen, että tarkoitit "galling".


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...