Kysymys:
Milloin on parasta käyttää uunissa kuivattua tai ilmakuivattua tai vihreää puuta projektissa?
rob
2015-03-18 11:09:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uunikuivattua puuta suositellaan yleensä puunjalostushankkeisiin, koska se on vakaampaa kuin vihreät ja ilmakuivatut puutavarat.

Toisaalta minulle on kerrottu, että uunikuivattu puu on huono sorvin työhön, ja itse asiassa vihreä puu on paras sorvaukseen.

Ilmakuivattua puutavaraa pidetään toimivana, mutta ehkä ei ihanteellisena mihinkään.

Onko tämä melko paljon yhteenveto vai onko muita sovelluksia, kuten veistos, jossa tietty kosteustaso on ihanteellinen? Onko olemassa tapauksia, joissa ilmakuivattu puutavara on parempi kuin uunikuivattu ja vihreä puu?

Kaksi vastused:
#1
+10
bowlturner
2015-03-18 17:48:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vihreä - Erittäin hauska kääntää ja se on kuin voin muotoilu, mutta mitä vihreämpää se on, sitä todennäköisemmin saat halkeamia kuivumisen aikana ja todennäköisesti hieman vääntymistä. rakennusprojekteihin (kirjahyllyt, pöytärakennukset jne.) Vihreä on kauhea valinta, ellet aio saada tiettyä vaikutusta puun kuivumisen yhteydessä.

Uuni (nopea uuni) - erittäin kuiva ja vakaa, hyvä rakennusprojekteihin, kovempi sorvitaltoissa ja vaatii enemmän teroitusta. Uunikuivaus on myös vaikeaa puun alirakenteelle vahingoittamalla sitä eikä se kestä niin kauan kuin ilmakuivattu (hidas uuni) puu.

Ilmakuiva / hidas uuni - vie paljon pidempi käyttökelpoinen kosteuspitoisuus rakennusprojekteissa, mutta sorvaus on paljon vakaampaa kuin vihreä eikä taltoilla kovin kovaa. Huonekaluille se on parasta, koska niillä ei ole vaurioita uunin nopeasta kuivumisesta ja se on paljon vakaampi kuin vihreä puu.


Kun sanon nopea uunin kuivaus, tarkoitan kaupalliset järjestelmät, jotka kuivaavat puutavaran erittäin nopeasti (muutamassa tunnissa).

Hidas uunikuivaus viittaa aurinkouuni tapaan. Se lämpenee päivän aikana vapauttaen kosteutta. Yöllä kosteudella puun keskellä on mahdollisuus hajota tasaisesti koko puuhun. Tämä johtaa tasaisempaan kuivumiseen ja aiheuttaa vähemmän rasitusta puurakenteille. Suurin osa puustani on ilmakuivattu, ja sitten viimeistelen sen aurinkouunissani saadaksesi sen kosteuspitoisuuteen 10% (tai vähemmän).

#2
+7
BrownRedHawk
2015-03-18 17:05:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on aivan oikein. Uunikuivattu puu on yleensä arvostettu sen vakaudesta ja käytöstä rakentamisessa. Tämä voi olla suositeltavaa kappaleissa, jotka laminoidaan tai muuten liimataan yhteen, mutta jos se on liian kuivaa, joskus jopa liiman kosteus voi aiheuttaa turvotusta ja vaatia ylimääräistä kuivumisaikaa.

Pidän yleensä mieluummin käännä ilmakuivattua puuta. Sillä on taipumusta vääntyä vähiten, varsinkin jos leikatut päät on vahattu tai muuten sinetöity. Työskentelin tyypillisesti hitaasti kuivatun puun kanssa kuoren ollessa edelleen päällä. Tämä oli ihanteellinen kääntämiseen. Kosteuden ollessa vain noin 12% - 14%, olin mukavin.

Useimmat tuntemani suuret rätit ovat ilmakuivattuja ja ne sahataan sitten uudelleen hallittavampiin paloihin.

On kuitenkin olemassa tekniikat vihreän puun muuttamiseksi ODOTTAVA sen loimi ja kiertyminen, ja tekemällä se siten, ettei se halkeile. Ne olivat kauneimpia orgaanisia paloja.

Kaikilla puilla on hyviä ja huonoja puolia, mutta mielestäni kärsivällisyys ja vankka käsi ovat usein rajoittavia tekijöitä kosteuspitoisuuteen verrattuna. Jokainen puupala on valittava sovellusta / projektia silmällä pitäen.

Toivotan teille onnea ja suuria haketta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...