Kysymys:
Minkälaista metsää voidaan houkutella froella?
saltface
2015-03-18 02:11:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole koskaan käyttänyt froea aikaisemmin, mutta olen ihastunut ajatukseen tehdä omat laudat.

Tällä hetkellä käytän halkaisukiiloja, jotta voin tehdä tarpeeksi pienistä neljänneksistä ruokkia sahaa. Tästä seuraa paljon jätettä, koska puu ei koskaan halkea puhtaasti. 5 "on yleensä paras levyleveys, jota pystyn hallitsemaan, kun olen leikkaanut.

Olen katsellut videoita puusta, jota huuhdellaan froella (en tee yksittäisiä lankkuja, vain neliöin sivuilta). mutta halkaistavaa puuta ei koskaan tunnisteta. Se näyttää aina puhtaalta ja sileältä, ja mielestäni se mahtuisi paljon paremmin vannesahan läpi.

Voinko käyttää froea metsän, kuten meskiitin ja ponderosa-männyn, harjoittamiseen?

Uskon, että voit ajaa mitä tahansa puuta pitkällä suoralla viljalla. Tammi sattuu olemaan yksi vanhoista jalustoista
Kolme vastused:
#1
+4
Matt
2015-11-22 08:18:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit todella syödä melkein mitä tahansa puuta. Tämä toteamus on virheellinen, koska on puulajeja, etenkin sellaisia, joilla on pitkä suora jyvä, jotka elävät helpommin kuin toiset. On tärkeää tietää, että lajit eivät yksin ole avain . Haluat puun olevan suoraa ja suhteettoman virheettömiä, kuten oksat ja oksat.

Froen koko voi myös auttaa määrittämään mihin se kykenee. Pienemmät sopivat vyöruusuiksi. Suuremmat voivat sopia paremmin lokeihin. Kiilat auttavat, jos terä ei ole yhtä pitkä kuin työkappale.

Saksanpähkinä ja tarkemmin sanottuna musta saksanpähkinä tunnetaan halkeamasta erittäin helposti ja hyvin suorana. Näet Roy Underhillin ylistävän tätä puuta toisinaan, jos seuraat Woodwright's Shopia.

Puulajien ja tukkien valinnan lisäksi on kaksi muuta työkalua, jotka ovat välttämättömiä ajon aikana (seuraava enemmän kuin seuraava). Jos puu on suuri tai leveämpi kuin etusi, halkaisutaltat ovat paras ystäväsi varmistaaksesi, että halkaisu ei käänny työskennellessäsi.

Jos teet pidempiä tukkia tai tunnet olevasi paremmin mukautuva kiinnitettyyn puuhun, ajojarru on erittäin toivottava.

Suuremman puun ajamisen temppu on kiertää etupää varovasti, jos mahdollista, työntämällä halkaistua puuta. Tämä voi nopeuttaa prosessia, ja on vaikeampi työntää etualaa, kun voit lyödä sitä kuolleena vasaralla.

Riving with a riving brake

Kuva osoitteesta pfollansbee.wordpress.com

#2
+3
Jack
2015-03-18 11:23:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen ehkä hieman poissa tästä, mutta kokemukseni mukaan antiikkityökalujen etsimisestä froea käytettiin ensisijaisesti katon tärinän (vyöruusun) sylkemiseen. Takaisin sinä päivänä, jolloin kotiin tehtiin paikallisia puita, olivatpa ne sahattu sahalla, adzilla tai muulla tavoin, ravistelee, kun leikattiin froella tukkien jälkeen, jos ne leikattiin tietylle pituudelle, jonnekin 20 "-24" -alueelle . Puu oli suora rakeinen puu, kuten aiemmin mainittiin, riippuen siitä, mitä alueella oli saatavilla. Joillakin alueilla oli setri, toisilla oli douglaskuusta ja tammea. Siellä voi olla muita lajeja, mutta en tunne heitä. Jos muistan oikein, on edelleen yritys, joka myy käsin jaettuja ravistuksia, hyvin muutama vuosi sitten.

Pidempien lokien osalta en usko, että se on tehty jakamaan paljon kauemmin kuin ravistelu. Kai se kannattaa kokeilla ...

#3
+2
keshlam
2015-03-18 06:17:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Froe jakaa puun viljaa pitkin, joten se toimii parhaiten pitkällä, suoralla jyvällä. Kaikki, jolla on monimutkainen hahmo, todennäköisesti taistelee jakautumisesta tällä tavalla.

En ole työskennellyt mainitsemiesi metsien kanssa, joten en voi antaa tarkempia neuvoja.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...