Kysymys:
Mistä tiedän, että on aika vaihtaa pyörösahanteräni?
feetwet
2015-03-17 23:16:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän vain muutama kerta vuodessa pöytä- ja pyörösahaa, joissa molemmissa on repäisevät terät. Kuinka voin kertoa, milloin on aika vaihtaa ne?

Luulen, etten menetä niitä pukeutua, mutta sitten taas, ehkä olen löytänyt satunnaista naulaa. En tiedä, aiheuttavatko varastointi ja ruoste huononemista vai onko jokin ruoste pinnallinen ja kaatuu, kun käytän niitä uudelleen.

Kaksi vastused:
#1
+14
Doresoom
2015-03-17 23:20:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teräsi alkaa näyttää tylsyydestä. Näitä ovat:

  • Sitominen
  • Leikkauksen etenemiseen tarvitaan liian voimaa
  • Liiallinen repiminen / lastu
  • Puun polttaminen

Se auttaa, jos muistat terävällä terällä leikkaamisen tunnelman näiden merkkien tunnistamiseksi. Yksi niistä yksin voi johtua väärästä tekniikasta. Mutta kun useita merkkejä pinotaan, voit olla varmempi siitä, että on aika vaihtaa terät.

Sama kysymys / vastaus löytyy osoitteesta [DIY.SE] (http://diy.stackexchange.com/a/6463/20), mutta uskon, että on myös tärkeää ja tärkeää pitää kiinni myös puunjalostustyömaalla.
Yksi ongelma on, että koska käyttöäni on niin harvinaista ja materiaalini ovat niin vaihtelevia, minulla ei ole hyvää lähtötilannetta sille, mitä odottaa ja siten mikä olisi "liiallista".
Voit yrittää liu'uttaa levyä pöytäsahapöydän yli sahaa käymättä. Niin kauan kuin et pakota leikkausta, sen siirtäminen hitaasti terän läpi repimisen aikana ei saisi vaatia huomattavasti enemmän voimaa kuin kitkan voittaminen.
Vau: sitten yritän joko syöttää liian nopeasti tai olen pitänyt nykyisen teränni liian kauan!
@feetwet, pidä mielessä tarvittava voiman määrä vaihtelee varastosi mukaan, koska paksumman levyn leikkaaminen tarjoaa enemmän vastusta kuin vanerilevy.
@Doresoom ... mänty on paljon helpompi leikata kuin lehtipuu.
#2
+11
Peter Grace
2015-03-18 15:05:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joskus jos ihmiset uskovat sahansa tylsäksi, se todella tarvitsee puhdistuksen. Puun hartsit kertyvät hampaisiin ajan myötä ja kumivat leikkaavan reunan. Terän liottaminen yksinkertaisella vihreällä tai jollakin muulla valitsemallaan puhdistusaineella ja hampaiden peseminen sitten vanhalla hammasharjalla voi pidentää leikkaamisen ikää.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...