Kysymys:
Voivatko jotkut metsät vain koskaan olla puhtaan pinnan hiomisen jälkeen?
Matt
2015-03-18 07:40:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Siivoin kuormalavapuuta erilaisiin projekteihin. Tällä hetkellä valmistelen puuta pienillä muunnelmilla tässä prosessissa. Saatu puu vaihtelee sen mukaan, mihin kuormalavoihin pääsen. Useimmiten ne ovat pehmeämpiä puita.

 1. Pese tarvittaessa.
 2. Käytä raspia poistaaksesi huokoisen / heikomman puun lankusta.
 3. Käytä matalan karkeuden omaavaa hiekkapaperia nauhahiomakoneella.
 4. Käytä keskikokoista karkeutta käsin.
 5. Käytä suurirakeista käsin.
 6. > Lopulta tahraan ja lakkaan nämä projektit, ja se on turhaa, jos pienet puupalat ovat aina jumissa kaikkialla.

  En hio riittävästi tai en käytä asianmukaista tekniikkaa. Koska käytän kuormalavapuuta, se ei jo ole paras puunleikkaus, joten onko kysymykseni puupäätökseni?

Koska tämä palasi uudella vastauksella, oletteko onnistuneet ratkaisemaan tämän vai saako ongelma edelleen jossain määrin?
Oletan jossain määrin @Graphus. Tunnen jatkuvasti puuhuonekaluja ja sillä on sileä tunnelma. Se on enimmäkseen maalia, mutta jotkut päättämäni asiat eivät vieläkään ole niin tasaisia ​​(ennen maalia) kuin olisin halunnut. Sain äskettäin joukon kaapimia, jotka saattavat toimia minulle, ja sain kauan tämän lähettämisen jälkeen. Mielestäni se voi olla eniten apua tässä. Jos sinulla on jotain lisättävää, olisin tyytyväinen neuvontaan.
Minulla ei todellakaan ole mitään lisättävää, joka todella toimisi hyvänä vastauksena, mutta halusin vakuuttaa teille, että sinun pitäisi pystyä saamaan täysin sileä pinta, karkeilla sahatuilla ja / tai haalistuneilla laudoilla on yleensä koskematonta puuta karkean pinnan alla. Tein suurimman osan tasoituksesta höyläämällä, mutta sinne pääsee ehdottomasti vain hiomalla - monet ihmiset käyttävät leveän hihnan hiomakoneita juuri tähän tarkoitukseen. Pass tai kaksi alle 80 karkeutta, sitten yksi @ 120 tai 150 ja viimeinen syöttö @ 180 tai 220 ja puun tulee olla täysin sileä, melkein valmis viimeistelyyn.
@Graphus Kiitos siitä. Esitin tämän kysymyksen ennen kuin minulla oli pääsy höylään, jota rakastan nyt, mutta hionan silti pienemmät laudani, koska ne eivät sovi höylään, joten hionta (ja pian romuttaminen) on edelleen osa elämääni. .
Toivon, että minulla olisi myös höylä! Se on yksi harvoista kompromisseista vain käsityökaluihin perustuvassa lähestymistavassa, jonka monet kaverit pitävät täysin perusteltuna, koska kaluston koko käsin mitoitus on hidasta ja vaativaa työtä. * "Hiom edelleen pienempiä lautojani, koska ne eivät sovi höylälle" * jos siitä on apua, lähetän linkin vastaukseeni [Mikä on vähimmäispituus, jonka voin paksuus tasoittaa?] (Http: // puuntyöstö .stackexchange.com / questions / 703 / what-is-the-minimum-length-i-can-thick-plane / 710 # 710) alusta lähtien.
@Graphus-kuormalavapuu on yleensä vääntynyt jollakin tavalla. En halua tasoittaa sitä koko ajan tasaisena pitääkseen sen viehätyksensä vuoksi. Sen tekeminen tasaiseksi menettäisi paksuuden, jota minulla ei jo olisi paljon.
Kolme vastused:
#1
+7
Jack
2015-03-18 11:41:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos mahdollista, tarkista materiaalisi kosteuspitoisuus. Minusta tämä ongelma on tavallisesti havaittavissa, kun puun kosteuspitoisuus on erittäin korkea, esimerkiksi 15-20%. Yksinkertainen testi on myös tunne kuinka kylmä puu tuntuu. Märkä puu tuntuu kylmemmältä kuin kuiva puu.

Ehdotus tässä olisi, että hiotaan se sen jälkeen, kun se on kuivunut?
Kyllä, näin pitäisi olla. Minulla on ollut tuo kokemus aiemmin. Joskus vilja nousee niin pahasti puulle, kun pinta on levitetty, että ensimmäisen kirkas kerroksen jälkeen tarvitaan huolellista hiontaa. Kirkas takki kovettaa puun niin sanotusti, joten se voidaan hioa sileäksi. Tämä voi olla tilanne sinulle, jos saat sen sileäksi raakana ja vilja "ponnahtaa" uudelleen, kun pinta tai tahra menee sen yli.
#2
+5
dfife
2015-03-18 09:47:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen työskennellyt vanhojen aidojen kanssa ja saavuttanut "uuden" puun ilmeen höyläämällä. Ongelmana on, että höyläämisen jälkeen sinulla on vain pieni määrä puuta työskennellä. Saatat joutua samaan ongelmaan. Mutta ... vain vie se höylän läpi ja se näyttää melko uudelta.

> Jos kaipaat vain yhden kynnen poistamista, saatat tarvita uuden veitsisarjan! Minulla on halpa metallinilmaisin / nastanhaku, jota käytän tähän tarkoitukseen.
Ole varovainen, kun kuormalavan puu kulkee höylän läpi. Jos kaipaat vain yhden kynnen poistamista, saatat tarvita uuden veitsisarjan! Minulla on halpa metallinilmaisin / nastanhaku, jota käytän tähän tarkoitukseen.
Minulla on ollut sama ongelma!
Käsisuihku saattaa olla turvallisempaa. Myös käsi tai kone, viljan suunta vaikuttaa siihen, kuinka puhdasta pintaa saat.
#3
+1
MattD
2016-03-06 04:49:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen saanut talteen kierrätetyn puun hiomalla, kuten kuvaat, ja sitten hiomalla.

Joten, erityisesti:

 1. Käytä 80-hiutaleista hiomakoneita ja 120 hiekka
 2. Satunnainen kiertoratahiomakone 120 karkea ja sen jälkeen 220 karkeus
 3. Puskuripyörä (käsiporassa) Tripoliin perustuvalla hiontayhdisteellä (talivoideltu)

Tästä seuraa sileä puu, jolla on vielä jonkin verran kulunutta, regeneroitua muotoa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...