Kysymys:
Maalin iltaheijastavuus "maalin viimeistelyn" jälkeen
dfife
2015-03-18 19:39:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asensin äskettäin teurastajan työtasot keittiööni. Useita viikkoja sitten laitoin niihin neljä kerrosta lakkaa, mutta (kuten aina) ne päätyivät pölykärkiin. Joten eilen märkä hiottiin 400 hiekkapaperilla (käyttäen mineraaliöljyä ja vettä voiteluaineena). Se teki pinnasta erittäin sileän kosketukseen, mutta jätti epätasaisen kiillon pinnan poikki, koska pölyn napautuneet alueet (eli korkeimmat kohdat) olivat matta, kun rakot olivat satiinia (kiilto, jonka valitsin viimeistelyyn). Normaalisti hionta jatkuu, kunnes kiilto on tasainen, mutta ajattelin, että lisän vain pintakerroksen, joka on ohennettu mineraalipitoisilla väkevöillä (ts. Pyyhkivä lakka). Teoriassa toisen satiinipäällystekerroksen levittämisen pitäisi tehdä kiilto tasaiseksi.

Valitettavasti ei. Katso alla olevaa kuvaa. Miksi päällyslakkini ei ole tasoittanut lopputulosta? Kuinka voin tasoittaa kiillon?

Pari asiaa, jotka olen harkinnut.

 1. Lisää kiilto puolikiiltäväksi. Pintamaali oli erilainen tuotemerkki lakkaa, joten ehkä aluskarva (pölyttömän osa) oli kiiltävämpi kuin pintamaali (ohennettu), mikä saattoi aiheuttaa tämän kiillon monimuotoisuuden.

 2. Pudota alas kiilto mattaksi. Ehkä kaiken kostuttaminen pölynimurin kiiltoon on paras tapa edetä (päinvastaisista syistä, jotka mainitaan # 1).

 3. Jatka takkien lisäämistä. Tämä on loppujen lopuksi ohennettua lakkaa, jota levitän. Ehkä se vie vielä useita kerroksia jopa kiiltoon.

 4. Elää sen kanssa :(

Joten ... onko sinulla ideoita?

enter image description here

Ehkä hionta on ongelma. Hiekkapaperin pinta voi taipua liian vähän tai liikaa. Oletko kokeillut teräsvillaa tai jotain kaapikaavinta?
Kiitos kommentista, @BrownRedHawk. Unohdin mainita, että hiekkapaperia ei tuettu millään muulla kuin kädelläni, joten sen tulisi seurata puun muotoja. En ole kokeillut teräsvillaa. Voisin antaa sen laukauksen.
Jos pahin tapaus on toinen polyuretaanikierros, voisin antaa laukauksen teräsvillalle. Minusta se vaikuttaa tasaisimmin kaikkiin pintoihin, mutta ei ehkä ole hyvä, jos sinulla on pieni `` appelsiininkuori '' - tyyppinen pinta.
Annan sen kokeilla. (Vaikka oletan, että pintakerroksen on ensin kovetettava täysin, mikä voi kestää useita päiviä).
Kaksi vastused:
#1
+8
datUser
2015-03-19 18:22:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viimeistelyn pitäisi todennäköisesti saada oma SE-sivusto. :) Jestin vain osittain.

Tällöin sinulla on useita rajoituksia, jotka koskevat mielestäni etsimäsi lopputuloksen saavuttamista. Mitään näistä ei tule pitää ylittämättöminä. >

 • Tasaisuus
 • Saastuminen
 • Virtaus
 • Jos haluat pysyä siinä ja yrittää saada mukavan tasaisen lopputuloksen, tarvitset alkaa tasoittaa varsinaista tiskillä olevaa lakkaa varoen reunojen ja kulmien ympärillä, ettei se hio pinnan läpi. Sinun on leikattava viimeistely fyysisesti tasaiseksi, ennen kuin harkitset lisättyä lakkaa nykyisen päälle, koska olet oikeassa, tulevat takit seuraavat ja suurentavat vain läsnä olevia muotoja.

  Sinulla on pari lähestymistavat tehdä tämä nyt lakalla.

  Tasoittavat pinnat

  1. Hienokarkea hiekkapaperi ja hiomapala.
  2. > . Lakat ovat kovempia ja tarttuvampia, joten kannattaa ehkä valita jokin melko jäykkä hiekkapaperin varmuuskopioimiseksi.

   Muutama vinkki. Hanki laadukas 400-600 karkea tahmea takapaperi viimeistelyyn. 400 on suunnilleen oikeassa. Tahmean takakappaleen mukana tulee 4 "tai 4,5" rullaa, joten voit olla luovempi ja työskennellä nopeammin viimeistelyssä. Voit kostuttaa sen tai kuivata sen muutaman päivän kovettumisen jälkeen. Märkä on luultavasti tapa mennä tänne. Ole valmis vaihtamaan paperiksi usein. Se kumoutuu ja lopettaa leikkaamisen, sitten kiusaus on vain hioa voimakkaammin, mikä voi johtaa epätasaisuuksiin ja hiomiseen.

   Pidän yleensä terävän puukiilan kätevänä (kuva 5 asteen kalteva taso, 2 tuumaa leveä) raaputtamaan hiomapalan / tyynyn pinnan saadakseni enemmän kilometriä paperista. Puunkaavin ei vahingoita paperia kuten metallityökalu, ja voit jatkaa leikkaamista vähintään kaksi kertaa pidempään paperia kohti.

   Työskentele osittain ja kuivaa pinta ja arvioi edistymisesi. Haluat tasoittaa pinnan tasaisesti. Luulen, että tiedät mitä etsit, tasainen kiilto osoittaa, että olet kaatanut korkeimmat kohdat laaksoihin.

   Jos hiot kokonaan yhden kerroksen toiseen, näet joskus haamurenkaita, joita voi olla nähdään oikeassa valossa. Ne näkyvät maalikerrosten rajalla, eivätkä ne yleensä ole huolenaiheita lakan pintakäsittelyssä, koska lisäkerrokset aiheuttavat niiden huomaamattomuuden.

   1. Kaapin kaavin

   Cabinet Scraper

   Oikein teroitettu kaapikaavin voi tehdä ihmeitä paksulla lakkapinnoitteella. Lisään tämän vain houkuttelemaan sinua :). Olen luonut tällä työkalulla peilitason poly-viimeistelyt ja onnea. Pidän tätä edistyneenä tekniikkana ja suosittelisin harjoittamista ennen kuin yritin tasoittaa tärkeän projektin pintaa. Kuitenkin aika, jonka kaavin säästää hiontaan, tekee siitä harkitsemisen arvoisen.

   Tämän tekniikan avain on saada erittäin hieno ja jopa turmella tämä kaveri ja ajaa viimeistely todella kevyellä paineella. . Hyvin kovettuneella lakalla useita päiviä voit tuottaa melkein pieniä kiharoita. Varo, ettei kaiveta maaliin kulmien kanssa. (Pyöritän yleensä kaapin kaapimien kulmat joka tapauksessa juuri tästä syystä, en paljon.)

   Kaavin käyttämisen haittana on vaikeampaa tekniikkaa, mutta se voi säästää tunteja, jos saat sen oikein. Kaavin ei tartu paperiin ja voi tuottaa pinnan, joka on ylivoimainen paitsi hienoimpaan hiekkapaperiin. Käytän myös vain kaavinta, jolla on lakka, paksumpi pinta, sitä parempi.

   Viimeisen kerroksen levittäminen

   Kun olet tasoittanut tyydyttävästi, viimeistelet, usein lakkakerrosten välillä No, sinun on asetettava viimeinen takki tai takit. Viimeistelyn tulee virrata kunnolla, mutta ei olla liian ohut ja lakalla, saastuminen on suuri vaara, koska näiden pintojen asettaminen kestää paljon kauemmin kuin ruiskutuspinta.

   Viimeisen kerroksen levittäminen lakan viimeistely on luultavasti kysymyksesi ulkopuolella ja halusin lähinnä tuoda esiin tapoja tasoittaa olemassa oleva lakka, koska tämä näyttää olevan ilmeisin seuraava askel. Onnea sir!

  Kiitos vastauksesta, @datUser. Yksi kysymys - oletan, että jokin näistä toimii, teoksen itsensä on oltava kuollut tasainen? Valitettavasti nämä ovat Ikean työtasoja ja ovat kaukana tasaisista. Muita vaihtoehtoja, jos ne eivät ole? (Nyt potkaisen itseäni, koska en litistä sitä etukäteen käsitasolla).
  Huonekalujen viimeistelyssä tai viimeistelyssä "kuollut tasainen" on mukavaa, mutta yleensä ei todellisuutta. Tässä yrität saavuttaa hyvän 'paikallisen tasaisuuden'. Kuvittele, jos pinta olisi kupera, yrität vain saada pinnan pinnan vastaamaan itse puun pintaa ja tasaisuutta. Jos työtasot eivät ole niin tasaisia, käytä vain pienempää hiomapalaa. Tämä lokalisoi viimeistelyn tasoittumisen enemmän kuin jos käytit isompaa tai kovempaa hiomapalaa.
  Hienoa, @datUser. Annan sen mennä pintakäsittelyn kovettumisen jälkeen. Oletan, että kaapikaavin ei toimi tässä vaiheessa? (Koska se on liian suuri sopimaan puun muotoihin).
  Voi, ja olen samaa mieltä viimeistelystä - sillä PITÄÄ olla oma sivusto :)
  @dfife on kova kutsu näkemättä pintaa. Olen varma, että intuitiosi on paras opas siellä. Tarkista pinta kaapimella suorana reunana. Jos kaavinterän alla ei ole todellisia aukkoja, harkitsisin mahdollisesti sen antamista. Testaa vain alue, joka on mahdollisimman huomaamaton nähdäksesi, miten se menee. Sinulla on se etu, että et ole tahrannut pintaa ennen viimeistelyä (siitä mitä voin kertoa), se olisi suurin vaara, jos menisit liian syvälle.
  #2
    0
  OSU55
  2015-04-07 02:02:40 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Itse asiassa kiilto on hieno - se on tasainen heijastuneessa valossa. Ongelma on pinnan tasaisuus, joka johtuu puun huokosista, hiukan pölystä ja hieman appelsiinikuoresta. Pinnan höylääminen käsin ei olisi auttanut. Hiomatiivisteen käyttö olisi tehnyt siitä helpompaa - tiivistyshionnan hiominen on helpompaa, mutta se tekee kokonaispinnasta hieman heikompaa. Tämä pinta on "täytettävä", eli kaikki ne piikit on kaatettava pois ja kaikki laaksot täytettävä. Tässä vaiheessa, koska sinulla on jo useita kerroksia polyakryyliä, ainoa vaihtoehto on hioa se alas, lisätä polyesteri, hio se alas jne., kunnes se on täynnä tai tarpeeksi hyvä sinulle. Hiekkapaperin sijaan voidaan käyttää käsikaavinta. Haluat saavuttaa paikallisen tasaisuuden. Parasta on käyttää joustavaa taustalevyä, kuten vaahtokumia. Jäykkä tukija tasoittaa suuremman alueen, ei mitä haluat tässä vaiheessa. ~ 320 hiekkapaperia, märkä tai kuiva. Polyn itsetasaus auttaa, koska sillä on taipumus virrata laaksoihin. Pari hionta- / päällystyssykliä voi parantaa tätä maalia merkittävästi. Ohenna poly ~ 10%, jotta se virtaa paremmin. Haluat ehkä hioa lopullisen kerroksen kevyesti ~ 600: lla selvempien virheiden varalta, ja hiero sitten 0000-teräsvillalla, jotta tasainen kiilto pinnan yli.  Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
  Loading...