Kysymys:
Kuinka suuri välys / kaltevuus on sallittu rakenteellisesti vakaalle PVA-puuliimaliitokselle?
datUser
2015-03-17 21:34:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun leikkaan rakenteellisia puusepän-, poraus- ja saumaniveliä tässä tapauksessa, mikä on suurin ero kiinnitysmitan ja vanteen välillä hyvän liitosliitoksen suhteen, jos käytän tavallista PVA-puuliimaa (tunnetaan myös nimellä kirvesmiehen keltainen liima, esim. Tightbond jne.)?

Missä vaiheessa minun pitäisi harkita toisen tyyppistä liimaa tai yksinkertaisesti sauman uudelleen saamista?

Kysytkö, mitkä toleranssit tai välys on liian löysä liimataksesi?
Ehdottomasti. Tuhansina tuumina tai millimetreinä.
Matthias Wandel rakastaa [testata liiman voimaa aukkojen kanssa ja ilman] (https://www.youtube.com/watch?v=MUWu-N85oXM)
Sen sijaan, että sauma leikattaisiin kokonaan, voit muuntaa sen kiila- ja kiinnitysliitokseksi joko [sokea] (https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/16/02/12/16021299271a3a2d0fcbfc23470ff6cc.jpg) tai [kautta] (http://www.craftsmanspace.com/sites/default/files/free-knowledge-articles/wedged_mortise_tenon_joint_strain_relief_hole.jpg)
Huomaa, että jos sinun on tehtävä liian löysä kiristysliima, liimaamalla siihen viilu tai muulla tavalla rakentamalla asioita takaisin ylös ja tarvittaessa leikkaamalla sitten uudelleen, on parempi kuin yrittää täyttää aukko yksin liimalla.
Kaksi vastused:
#1
+6
BrownRedHawk
2015-03-17 21:54:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rajallisen kokemukseni mukaan sanoisin, että kaikki, joka on yli 0,01 "+: n eron, tulee olemaan" löysää ". Kappaleet on voitava laittaa manuaaliin, toisin sanoen ei täytyy lyödä sisään.

Mutta sillä tulisi olla riittävä kitka, joka sillä on kuiva-asennuksessa, että veto-osa ei putoa vanteesta.

Jos se on löyhempi JA sen on todella oltava sokea, niin haluan sanoa. Jos et haittaa näkyviä tapeja tai vastaavia, ei olisi ennenkuulumatonta muuttaa se tapilliseksi / sidotuksi kiinnitykseen ja vääntöliitokseksi. Luulen, että ne ovat yhtä kauniita ja voivat lisätä kiinnostusta, jos kiinnität / kiinnität eri puulajeihin (kontrastiväri, kuten vaahtera ja tammi, tai poppeli ja mahonki ovat henkilökohtaisia ​​suosikkeja). mutta vastakkaisten lehtipuiden tai yksinkertaisesti leikattujen tulppien tähteet voitaisiin vaihtaa. Adding-Accent Dowels

0,1 "on tapa irrottaa. Sinun tulisi ajatella ulottuvuuksia, jotka ovat lähempänä 1/64" (vastaa noin 0,015 ").
Kyllä, et ole varma, että tarkoitat 0,100 "yläpuolella ... Onko se kirjoitusvirhe?
Joo. Kiitos, se oli kirjoitusvirhe. Siellä olisi pitänyt olla ylimääräinen 0. Paljon arvostivat kaikkia. Nukuin tämän ratissa.
#2
+5
dfife
2015-03-17 21:54:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katso tämä sivu:

http://woodgears.ca/mortise/accuracy.html

Hän ehdottaa, että noin .001 (yksi sinä) hahmojen alle on täydellinen, kun taas .005 on liian löysä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...