Kysymys:
Kuinka voin estää vanerin repeämisen leikkaamalla sitä pyörösahalla?
Blue Ice
2015-03-17 22:12:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomaa: Tämä kysymys suljettiin kahtena kappaleena, koska sekä vanerilla että viilulla on samanlaiset ongelmat, kun ne leikataan pyörösahalla. Toivottavasti molempien kysymysten vastaukset voivat auttaa.

Käyttäessäni pyörösahaa huomaan usein, että repin vanerilevyn alareunan leikkaamisen jälkeen. Yleensä teräni on hyvä 1/2 tuumaa matalampi kuin vanerin pohja ja käytän 24-hampaista terää. Pitäisikö minun vaihtaa terään, jossa on hienommat hampaat? Vai pitäisikö minun muuttaa terän korkeutta?

enter image description here

samat tekniikat [tässä kysymyksessä (dupe?)] (http://woodworking.stackexchange.com/q/2/20) auttaisivat
Hmm, joo, se näyttää olevan hyvin lähellä kopiota ...
Voimme sulkea, jos haluat. Luulin, että se olisi riittävän erilainen eri materiaaleilla, erilaisilla sahanterillä jne. Mutta ajattelen myös, että toisen kysymyksen muokkaaminen kanonisemmaksi ja tämän merkitseminen dupeiksi voisi olla hyvä idea.
Sinun ei välttämättä tarvitse muokata toista kysymystä (ja sanoisin yleensä, ei pitäisi, paitsi en tiedä, tehdäänkö yksityisiä beetoja toisin). Kysymysten ei tarvitse olla täydellisiä kopioita; tämä kysymys jää loppujen lopuksi viitteeksi toiseen kysymykseen.
Niin kauan kuin toiseen kysymykseen annetut vastaukset ovat voimassa, suljet tämän kopiona, sillä on osoitin toiseen ja jätät kommentin selittäen, että vaneri ja viilu ovat melko samanlaisia ​​ja samat tekniikat - bingo.
Kuulostaa hyvältä. Suljen sen huijauksena.
Kolme vastused:
#1
+6
rob
2015-03-17 22:59:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanerin repeytymisen poistamiseksi on monia tapoja. Jotkut ovat yksinkertaisia ​​tekniikoita, joita voit käyttää tietyissä tilanteissa, ja toiset vaativat lisää materiaaleja tai tarvikkeita.

 1. Aseta "hyvä" puoli alaspäin.
 2. Jos leikkaat läpi 2 tai useampia vanerikappaleita kerrallaan, kerros ne niin, että "hyvät" sivut eivät ole ylhäältä tai alhaalta ulkopuolelta. (Huomaa, että sinun on käytettävä terää, jossa on vähemmän hampaita ja syvempiä ruokatorveja, jos leikkaat paksun pinon läpi, muuten teräsi saattaa tarttua tai palaa.)
 3. Käytä nollapuhdistuman suoristusohjainta (alias "kotitekoinen telasaha").
 4. Teippaa leikkausviiva ennen leikkausta.
 5. Pistele leikkausviiva apuveitsellä ennen leikkauksen tekemistä pyöreällä saha.
 6. Tee pyörösahalla erittäin matala leikkaava leikkaus ennen läpileikkauksen tekemistä.
 7. Käytä erittäin terävää terää, jolla on suuri hampaiden määrä (esim. 60 tai enemmän hampaita 7-1 / 2 "pyörösaha).
 8. Laita uhrautuvat materiaalikappaleet vanerikappaleen ylä- tai alaosaan leikkausviivaa pitkin.
 9. Leikkaa ensin karkeaksi. ja siivota sitten leikkaus pöytäsahalla, jossa on nollavarainen kurkkulevy
Toimivatko jotkut näistä vinkeistä myös leikkausten suorittamiseksi käsin? (teippaaminen, pisteytys, hieno hampaan terä jne.).
Kyllä ehdottomasti. Nauhoittaminen ei ole niin yleistä, mutta voit varmasti tehdä sen. Kuten moottorisahanterillä, käsisahoilla on leikkaus- ja repeämislajikkeita, ja sahalla on hienommat hampaat, joiden geometria on erilainen kuin repesahalla. Käsisahattaessa on hyvin yleinen tekniikka luoda "veitsiseinä" pisteyttämällä merkintäveitalla ja tekemällä sitten V-leikkaus taltalla. http://www.popularwoodworking.com/woodworking-blogs/editors-blog/an-intro-to-marking-knives-part-one
#2
+5
cathode
2015-03-17 22:14:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Terän käyttö hienommilla hampailla auttaa huomattavasti, mutta voit myös käyttää pala teippiä leikkausviivan päällä ennen leikkaamista. Lisäksi, jos sinulla on pala uhrautuvaa puuta, jonka voit laittaa leikkauksen alle, se myös estäisi repeytymistä.

#3
+3
Joe
2015-03-17 22:26:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katodin loistavien ehdotusten lisäksi Wood Magazine sisältää mukavan selityksen joistakin tekniikoista.

Erityisesti:

 • Pisteytä viiva. Tee yksi hyvin matala leikkaus kohdasta, jossa leikkaat ylimmän kerroksen (missä sirpale tapahtuu), joka auttaa hallitsemaan sirun muodostumista, ja tee sitten toinen leikkaus muun puun läpi. sivulta tai alapuolelta (palalla uhrautuvaa puuta, kuten katodi myös viittaa)
 • Kiinnitä puupala sahan jalkalevyyn ("kenkä") vanerin välyksen vähentämiseksi.
En edes ajatellut kenkää! kyllä, jotain kotikeskuksissa myytävien 1/4 "melamiinipäällysteisten MDF-levyjen kaltaista on hienoa tehdä tällaisia ​​väliaikaisia ​​tai heitettäviä laitteita. Pohjimmiltaan sinun on upotettava pyörösaha kengän materiaalin läpi kiinnityksen jälkeen nykyinen jalkalevy. Tämä antaa sinulle nollavarauksen, josta terä ulkonee. Kokemukseni mukaan pyöreät sahat repeytyvät kuitenkin sekä ylä- että alaosasta, joten se ei ole täydellinen ratkaisu.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...