Kysymys:
Kuinka viimeistellä oksa pitämään kuori (osittain) päällä?
SQB
2015-03-18 01:59:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Poikani löysi mukavan paksun oksan, jonka haluan muuttaa kävelykepiksi hänelle. Valitettavasti en voi kertoa millaista puuta se tarkalleen on. Kuori on edelleen osittain päällä eikä se näytä löysältä.

Kuinka käsittelen ja viimeistelen sitä, jotta kuori pysyy päällä, kun keppi on silti suojattu elementeiltä?

Luulen, että vain yleinen käyttö aiheuttaa ajan myötä kuoren irtoavan, varsinkin käden istumispaikassa. Lisäksi ajan myötä, kun puu kuivuu, se kutistuu, mutta kuori on aluksi melko kuiva. Tämä lainaa myös sitä, että se irtoaa jossain vaiheessa.
Viisi vastused:
#1
+7
cathode
2015-03-19 07:06:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytä asetonilla ohennettua epoksihartsia ja harjaa se päälle. Käytä erittäin ohutta seosta ensimmäiseen kerrokseen, palaa sitten tarvittaessa toiseen kerrokseen. Asetoni antaa epoksin virrata ja tunkeutua syvälle kuoren ja puun kuiduihin ja stabiloida sen. Se muuttaa tietysti ulkonäköä, jolloin se näyttää tummemmalta ja "valmiilta", mutta en usko, että voisit välttää sitä millään menetelmällä.

#2
+6
BrownRedHawk
2015-03-18 21:57:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni lyhyt vastaus on: Kuori ei ole koskaan pysyvä, ellei se ole elossa. Kuvittele toisaalta kuori ihollasi. Ihosi pinta ei tänään koostu samoista soluista kuin kuukausi sitten. Kuori on hyvin samanlainen tällä tavalla. Vaikka se elää, sitä täydennetään ja kasvaa jatkuvasti. Kun tämä "elävä" prosessi on pysähtynyt, kuori hajoaa ja hajoaa.

Varmasti on olemassa kaikenlaisia ​​polyuretaania, sellakkaa ja öljyjä, jotka säilyttävät kuoren elämän kävelykepissä; mutta valitettavasti puu ja kuori hajoavat, kuivuvat ja muuttavat mittoja eri nopeuksilla. Lopulta kuori irtoaa mekaanisesti puusta.

Luulen, että tässä tapauksessa voi olla järkevämpää joko kuorita kuori viimeistelemään puu tai jättää se luonnolliseksi. Lopulta se erottuu, ja se on ok.

#3
+6
datUser
2015-03-19 01:26:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi mielessä pidettävä asia on kausi, jona oksa leikattiin.

Jos puu on lehtiä lajiketta, kuori on helppo poistaa keväällä ja erittäin vaikea poistaa syksyllä. Pidä tämä mielessä, jos haluat jättää kuoren laudojen reunoille valmiina paloina tai haluat poistaa kuoren helposti muissa tilanteissa.

Jos kävelykeppi leikattiin syksyllä, voit huomaa, että kuori roikkuu jonkin aikaa riippumatta siitä, miten lopetat sen. Viimeistelyllä voi olla merkitystä kuoren pidätyksessä, mutta jos keppi leikattiin väärällä vuodenaikalla, saatat huomata, että kuori irtoaa siitä huolimatta, miten se on valmis.

#4
+4
Mike Archibald
2018-08-28 18:28:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tein kävelykepin täsmälleen yllä olevalla tavalla. Useita paksuja kerroksia polyuretaania. Suuri virheeni oli käyttää kiiltävää, niin että sillä on sellainen '' väärennetty '' ilme, mutta sen koivun sisäkuori on siis melko hyvännäköinen.

Tein sen noin seitsemästä kymmeneen vuoteen sitten ja kuori ja keppi näyttävät edelleen rahapajan kunnossa. Se on raskasta käyttöä ympäri vuoden, joten se on todennäköisesti pidempi kuin monet huonekalut kestävät.

#5
  0
FreeMan
2015-03-19 06:58:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit kääriä kepin kokonaan paksuun uretaaniin, jotta se ei ole ollenkaan paljaana, mutta se todennäköisesti estää tarkoituksen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...