Kysymys:
Kuinka leikkaan suoraa viivaa käytettäessä käsisahaa?
anthonyv
2015-03-17 20:42:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun käytän käsisahaa erilaisten leikkausten tekemiseen, suoran leikkauksen tekeminen on äärimmäisen vaikeaa. Missä menen pieleen, mitä kaipaan, mitä ammattilaisilla näyttää olevan alhaalla?

Hei Anthony. Voitteko selittää joitain nykyisiä tekniikoitanne? Piirrätkö esimerkiksi viivan puulle? Minkälaista puuta leikkaat?
Kummallista, ettei kukaan ole sanonut, että hänen sahansa voisi olla taipunut
Yhdeksän vastused:
#1
+30
Peter Grace
2015-03-17 20:49:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi erittäin tärkeä askel käsisahan käytössä ei ole sahan pakottaminen. Sinun ei pitäisi yrittää pakottaa sahaa puun läpi. Leikkuuterät ovat teräviä. Kun olet aloittanut uran, kevennä sahaa ja anna hampaiden tehdä työ puolestasi. Toki, se vie aluksi vähän kauemmin, mutta sinut palkitaan suoremmilla leikkauksilla puhtaampilla päillä.

Toiseksi, kun käytät käsisahaa, iskun voiman tulisi tulla kehostasi. asenne. Jos olet oikeakätinen, seiso vasen jalka ulospäin kuin oikea ja nojaa vasemmalla puolellasi leikkauksen suuntaan. Pidä sahaa niin, että etusormi osoittaa sahaa pitkin haluamaasi suuntaan. Tämä auttaa pitämään asiat linjassa.

Voit lisätä myös harteidesi tasaamiseksi - en ole tämän asiantuntija (ja olen keskinkertainen suorissa leikkauksissa), mutta toisen kappaleen lisäksi olen melko varma, että hartioiden kohdistus on hyödyllinen voiman pitämiseksi suorana, aivan kuten se on golfissa tai baseballissa.
Olen äskettäin oppinut sormen temppu näiden vuosien jälkeen ... älä kysy minulta tuloksistani tähän asti.
#2
+28
Damon
2015-03-20 15:02:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi ilmeinen ratkaisu ei ole antaa sahan tehdä mitään, mitä et halua sen tekevän, käyttämällä opasta. Yksinkertaisimmassa tapauksessa vasemman käden sormet ovat opas, aivan kuten ammattikokki käsittelisi veitsiä, paitsi että yleensä käytetään peukalon kynsiä siihen saha.
Vaihtoehtoisesti voit yksinkertaisesti kiinnittää suoran puunpalan ruuvikiinnikkeellä. Kaikki vanhat rakennuspalat, joiden päässä on suora, kohtisuora leikkaus, sopivat.
Oppaassasi tulisi mieluiten olla pieni viiste (todella pieni) alareunassa, jotta voidaan ottaa huomioon, että useimmilla sahoilla on hampaat.

Voit tietysti ostaa myös ohjaimia, jotka pitävät sahaa paikallaan myös harvinaisten maametallien magneettien kanssa (valinnaisesti jopa tietyllä kulmalla). Niitä on paljon helpompi käsitellä ja enemmän hienoja, mutta myös hieman kalliimpia kuin rakennuspalaa. Käytän näitä leikkaamaan pieniä lohenpyrkiä joskus. Ne antavat paremman pinnan kuin vapaakäden sahaaminen.

Sitten oikean sahan käyttämisellä on tietysti myös valtava ero. Sahoja on olemassa katkaisuleikkauksiin (viljan varrella) ja poikkileikkauksiin (kohtisuoraan viljan kanssa) ja "universaaleihin" sahoihin, jotka toimivat yhtä hyvin huono hyvin kumpaankin suuntaan.
On myös olemassa "länsimaiset" ja "itäiset" (japanilaiset) sahat, joista ensimmäinen leikkaa työntöä ja vaatii huomattavasti enemmän voimaa, jälkimmäinen leikkaa "vetoa" ja on yleensä paljon ohuempi (0,2-0,6 mm) ja paljon pienemmät hampaat.

Mikä saha on oikea sinulle, on makukysymys, mutta pidän erittäin paljon japanilaisista sahoista (dozuki aina kun mahdollista, kataba, jos haluat mennä syvemmälle kuin takaosa sallii, Ryoba on karkeampaa tavaraa. Ryoba on tyypillisesti saatavana rip toisella ja ristillä toisella puolella, mikä on erittäin mukavaa).

Vedä kahdella sormella on paljon mukavampaa (ja olen taipuvainen) uskoa paljon tarkemmin) kuin voimalla työskenteleminen. Mutta se on myös vähän makukysymys, sinun on kokeiltava.

Tässä on kuva oppaasta, joka maksaa noin 4 € materiaalia (josta 1 € on pienissä reikissä oleville neodyymimagneeteille) ja 5 minuuttia valmistukseen:

enter image description here

enter image description here

Magneettien ansiosta saha tarttuu mukavasti ohjaimeen. Saat 100% suorat, kohtisuorat leikkaukset joka kerta. Samanlaisia ​​oppaita on saatavana kaupallisesti Veritasilta (noin 10–12-kertaiseen hintaan)

Minulla on vaikea ymmärtää, miten nämä kaksi kuvaa liittyvät toisiinsa, koska ne näyttävät olevan yhteydessä toisiinsa. Mikä osa on opas ja mikä puu on leikattu? Kiitos!
@ipavlic Opas näkyy molemmissa kuvissa. Se on 3 kappaletta, jotka on kiinnitetty ortogonaalisesti magneeteilla yhdessä, joten saha (kuvan 2 mukaisesti) tarttuu siihen. Leikattava pala kiinnitettäisiin alapuolelle tarkalleen kulman sisään. Silloin sahalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä alas suoraan siihen suoralla kohtisuoralla leikkauksella.
#3
+25
Nelstaar
2015-03-17 20:48:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole ammattilainen, mutta tässä on vinkkini.

Merkitsen neljä sivua ja leikkaan 2 mm syvälle neljälle sivulle. Tällä tavoin aloitettaessa leikkaamista yläosassa terä pyrkii pysymään linjassa aiempien leikkausten kanssa.

Olen ollut melko onnistunut tässä menetelmässä.

Piirrokset ovat parempia kuin sanat:

Image of the above with caption "Blade path" and a red line showing where to cut

Jopa syvä, suora piste käyttämällä kiinnitettyä suoraa reunaa tekee minulle suuren eron. Minusta on myös onnistunut vetotyyli, joka sanoo, että leikkaa vetoa eikä työntöä.
Mitä työkalua käytit tämän kuvan piirtämiseen, jos voin kysyä?
@HankyPanky, näyttää siltä, ​​että hän on käyttänyt sketchupia
#4
+18
PeterK
2015-04-21 14:42:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen itse aloittelija, jolla on käsisaha, mutta seuraavat vinkit sopivat minulle suorempiin sahaleikkauksiin:

 • Merkitse leikkauksesi joko lyijykynällä tai merkintäveitillä tai molemmilla. Tämän avulla voit nähdä, noudatatko linjaa. Lisäetuna veitsen käytöstä on se, että se katkaisee puukuidut, joten ulostulopuolella on vähemmän repeämiä tai sirpaleita.

 • Älä pakota sahaa, vaan anna sen tehdä työnsä. Länsimaisten sahojen eteenpäin suuntautuva paine on OK, mutta älä käytä (paljon) alaspäin suuntautuvaa painetta. Rentoudu kahvasta - se voi auttaa, jos kuvitelet pitävän pienen linnun kädessäsi, jota et yritä murskata.

 • Kuten muut ovat huomauttaneet, kyynärpään tulee heilua irti kehosta.

 • Leikkauksen aloittamisella voi olla valtava ero. Erityisen herkille leikkauksille leikkain suoran V-uran merkintäveitalla tai taltalla, joka auttaa terää käynnistymään oikeaan kulmaan. Jälleen ei sahan pakottamista eikä lainkaan laskupainetta. Teen muutaman vetolinjan saadaksesi terän kiinni puuhun (YouTubessa nähneet ammattilaiset aloittavat leikkauksen lyhyellä edestakaisella liikkeellä - eivät toimineet minulle, se riippuu puusta) .

 • Toinen kätevä temppu leikkausta aloitettaessa on tarkkailla puun heijastusta sahanterässä nähdäksesi, pidätkö sitä kohtisuorassa pintaan nähden.

 • Kun leikkaus on aloitettu, ohjaa sahaa keskittymällä mihin sahan pitäisi mennä, toisin kuin missä se on. Tiedän, että se kuulostaa epämääräiseltä, mutta jostain syystä se toimii.

 • Käytä terän koko pituutta. Tosin rajallisen kokemukseni mukaan tämä johtaa suorempiin, puhtaampiin ja nopeampiin leikkauksiin + terän kuluminen on tasaisempaa. Se auttaa, jos luulet sahan olevan pidempi kuin on.

 • Jos saha alkaa vaeltaa, älä taivuta terää. Sen sijaan seuraa takaisin siihen, mihin saha alkoi vaeltaa, ja yritä uudelleen.

Harjoittele lopuksi paljon: yksi romupala tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia. Sen takia lopetin itseni lyömisestä leikkauksista, jotka vaelsivat 1-3 astetta, ja ostin matalan kulman lohkotason, rakensin yksinkertaisen ampumalaudan ja nyt voin suoristaa hieman vinon leikkauksen.

#5
+5
glw
2015-03-24 21:54:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen viivästynyt tähän kysymykseen, mutta heitän vähän kokemustani.

Käsisahaukseen liittyy paljon kehomekaniikkaa, kuten aiemmin on kuvattu. Olettaen, että hartiat ovat linjassa ja liikutat kättäsi kuten pitäisi, ainoa muu asia, joka saattaa saada sahan vaeltamaan leikkausviivasta, on hampaiden väärä suuntaus. Muuten tunnetaan hampaiden "sarjana". Tämä ei ole koskaan ongelma uusien sahojen kanssa, mutta melkein aina ongelma kirpputoreilta.

Lähetin sahani edelleen Matt Ciancille, joka teroitti ja asetti hampaat ja teki mestarillisen työ siitä. Oli hämmästyttävää, kuinka hyvin saha leikkasi. Siitä lähtien olen kokeillut itseäni toisella vanhalla sahalla, jolla on vaihtelevaa menestystä. Viimeinen yritys onnistui saamaan hampaat kunnolla paikoilleen.

Huomautukseni on, että kun hampaat on asetettu oikein ja sinulla on käsivarsi heilumassa leikkauksen kanssa, sahan tulisi seurata suoraa.

Suosikkivideoni tämän ja muiden puuntyöstötekniikoiden oppimiseksi ovat Paul Sellersin YouTube-kanavan videot. Hänellä on lahja selitykseen ja esittelyyn. Hänellä on myös maksettu videopalvelu, jota en ole vielä kokeillut.

#6
+5
Ast Pace
2015-04-19 23:11:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kerran arvostettu menetelmä neliömäisten leikkausten saavuttamiseksi on käyttää jiirilaatikkoa. Tästä artikkelista Ditch the Mitre Box löytyy mielenkiintoinen keskustelu eduista ja haitoista. Pääartikkeli ehdottaa poikkileikkauskoteloiden hylkäämistä ja takasahan käyttämistä ilman laatikkoa tarkkojen leikkausten tekemiseen.

Riippumatta siitä, miten teet leikkauksen, yksi varma apu suoran leikkauksen saamiseksi on ensin piirtää viiva pitkin jonka haluat leikata, aseta saha sitten viivan toiselle puolelle. Älä koskaan yritä sahata viivan keskiosaa, koska olet pyyhkimässä lähinnä. Vaikka aloitatkin sahanterän laskemisen, tee se viivan sivulle, joka antaa sinulle halutun pituisen puun.

#7
+5
Fatherjack
2018-07-15 17:31:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 • Huolellinen mittaus ja merkitseminen
 • Pysäytä työsi liikkumalla varalla tai penkkikoukulla
 • Käytä terävää sahaa
 • Varmista, että ovat mukavia ja niissä on tilaa työskennellä
 • Älä kiirehdi
 • Harjoittele
#8
+1
NipFu
2016-02-23 12:25:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritän nähdä, mitä saha tekee jokaisella liikkeellä. Minulla oli tapana vain nähdä pois, enkä oikeastaan ​​nähnyt mitä oli tekeillä.

Suurin ongelma, jonka näen, on se, että ihmiset kallistavat sahaa z-tasossa leikkaamisen aikana. Sahanterän pitäminen suorana ylös- ja alaspäin tai kohtisuorassa leikattuun kappaleeseen on auttanut minua sahaamaan suoremmin.

Vastaustasi voitaisiin parantaa selittämällä järjestyksessä käyttämäsi vaiheet. Selitä myös, mitä tarkoitat "karatella, vapaapäillä tai jollain muulla"
#9
+1
Tushig
2018-04-16 06:42:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun on piirrettävä viivaimella puuta. Seuraavaksi sinun on tehtävä pieni merkki puuhun, sahan viivalle ja sitten sen jälkeen saha.

Mielestäni asiayhteydestä on selvää, että kysymys ei ole siitä, kuinka tehdä viiva materiaalille, vaan kuinka leikata merkitty viiva tarkasti ilman, että saha vaeltaa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...