Kysymys:
Voinko käyttää pöytäsahaa tehokkaasti vääntyneen puutavaran oikaisemiseksi?
whatsisname
2015-03-17 20:47:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on useita mäntylautoja, joita haluan käyttää pöydässä, mutta monet niistä ovat vääntyneet ja tarvitsen niitä suoraan. Näitä käytetään jalkoihin ja tukiosiin, joten niillä on oltava vain hyvät reunat, ja kuppaaminen ei ole huolenaihe.

Vaikka yleensä työ on varattu reunaliittimelle, voinko millään tavalla suoristaa pöydän sahaa käyttävät levyt? Varasto on istunut kellarissani noin vuoden, joten sen pitäisi olla riittävän kuiva tässä vaiheessa.

üks vastaus:
#1
+10
dfife
2015-03-17 20:54:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On olemassa pari tapaa tehdä se

  1. Luo pöydän sahan aidalle "syötteeksi" ja "ulos syötteeksi" aita (katso http: //www.woodworkingtips .com / etips / 2005/01/28 / wb /). Syöttö on hieman kapeampi, joten kun työ viedään sen läpi, se leikkaa levyn ja sen tulisi tulla tasaiseksi toiselta puolelta olettaen, että ulostulo on yhdensuuntainen terän kanssa.
  2. Kiinnitä vääntynyt lauta levylle, jolla on tunnettu suora reuna, ja vie sitten tunnettu suora reuna aidaa vasten. ( http://woodworking.about.com/od/woodworkingplansdesigns/ss/JointerJig.htm)
  3. Samanlainen kuin # 2, kiinnitä vääntynyt lauta toiseen levylle, joka liukuu sisään jiirin aukko. Olettaen, että jiirireikä on yhdensuuntainen terän kanssa, leikkaukset ovat suorat.

Olen kokeillut molempia. # 1 on hieno, koska sinun täytyy saada sahanterä umpikujaan "outfeed" -puolella. Lisäksi se heittää Paljon pölyä takaisin sinulle. # 2 on paljon helpompaa, mutta sinulla on rajoitettu aluksen pituus, jonka voit suoristaa. Sekä # 2 että # 3 voidaan käyttää vaihtopihteillä työkappaleen kiinnittämiseen (tai jopa ruuveilla, jos ne ovat irti terästä).

Molemmat olivat riittävän hankalia, että päädyin ostamaan liittimen. Se on nyt suosikkityökaluni kaupassa!

Voitteko kuvata vastauksessanne lyhyesti kahta tekniikkaa tai lainata niiden kohokohtia? Se, että vastauksen liha ja perunat ovat linkkejä ulkopuolisiin resursseihin, on yleensä paheksuttavaa, ikään kuin nämä linkit muuttavat vastausta, tulee turhaksi.
Osaa, @whatsisname
@whatsisname ... haha, voittaa minut lyöntiin: D
Olen nähnyt # 2 saavutetun rakentamalla "kelkka" ja käyttämällä vääntöpuristimia vääntyneen levyn kiinnittämiseen. Kelkalla ei tarvitse edes olla suoraa reunaa - jos annat sen käydä yhdessä pöytäsahan jyrsintäaukoista, sinun on vain varmistettava, että uranohjain on suora, mikä on helppo tehdä, jos sinulla on kelkkaa koottaessa suora viite.
Hyvä asia, @cathode. Muistan vastaukseni sisällyttämään sen.
Varmista vain, että kiinnitys ei taivuta levyäsi ...
Voit myös vain laajentaa aitaasi niin, että se ulottuu syöttösuuntaan; suora aita 60 "(tai 90" pitkä tai mikä tahansa) pitkä toimii todella hyvin pitkien lautojen oikaisemiseksi. Työnnät työkappaletta pitkän aidan ja terän väliin normaalisti. Jos työkappale on edelleen pidempi kuin "syöttö" aita, voit puskuroida sen (työkappaleen) tarvittaessa ulos teipatuilla tai kuumaliimattuilla poranterillä, puuhakkeilla tai mitä sinulla on.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...