Kysymys:
Mikä on kynsien oikea paikka puunjalostuksessa?
feetwet
2015-03-18 00:06:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Milloin on sopivaa käyttää nauloja puun liittämiseen?

Muu kuin karkea kehystys, ainoa yleinen hyväksytty käyttötapa, jonka voin ajatella, on trimmauksen kiinnittäminen, mutta sielläkin se ei tunnu aivan oikein, koska kynsiaseita ei aina aseteta oikein, ellei hyvä taidemaalari tule heidän jälkeensä puupohjaisella täyteaineella, kukin brad jättää divotin. Ja kaikille tiedän, että "oikeat" puutyöntekijät ryöstävät ja liimataan kaikki koristelistansa.

Joten pidetäänkö brad-naulaamista edelleen hyvänä trimmaustapana? Ja onko olemassa muita pysyviä asennuksia, joissa naulat ovat sopivia?

Kolme vastused:
#1
+14
dfife
2015-03-18 00:15:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Erittäin hyvä kysymys. Kerron sinulle, kuinka käytän nauloja, vaikka en ole varma, onko tämä "oikea" vastaus.

  1. Kun minulla ei ole kärsivällisyyttä odottaa liiman kuivumista. Naulaamista tarvitaan yleensä vain kahden puupalan kiinnittämiseen, kunnes puu kuivuu (edellyttäen, että sinulla on pitkäjyväinen ja pitkäjyväinen kosketus). Joten vedän brad nailerini ulos, jotta voin siirtyä tekemään jotain muuta, kun liima kuivuu.
  2. kun en välitä miltä se näyttää. Esimerkiksi rakennettaessa myymäläkalusteita naulaan melkein aina laatikkoni yhteen, koska en välitä siitä, että kynsi olisi näkyvissä laatikossa. Sama koskee jigejä.
  3. kun se on helposti piilotettavissa. Tätä tarkoitat - trim. Aukko, jonka se jättää, on niin pieni, että se voidaan helposti peittää kitillä. (Vaikka, jos tahraat sen, se on erilainen tarina).
  4. Samanlainen kuin # 1 - kun kulma on sellainen, etten löydä tapaa kiinnittää sitä. Esimerkiksi, jos minulla on kulmikas leikkaus, en voi laittaa siihen painoja ja se voi olla liian leveä kiinnittämään sitä, joten naulaan sen.

Jatkan miettimistä ja muokkausta, jos pystyn keksimään jotain muuta.

Puurakenteisissa arkkuissa oli usein naulattu pohja. Tällä tavoin se voidaan vaihtaa, kun pohja hajoaa kosteuden, iän jne. Vuoksi, ilman että tarvitsee purkaa koko asiaa.
Hyvä asia, @saltface. Sama pätee laatikkojen pohjaan (ja samankaltaisista syistä).
Eikö ruuveja ilmoiteta paremmin aina, kun jokin on tarkoitettu purettavaksi?
@feetwet: No, tästä syystä tavallisessa opiskelijakirjahyllyssäni käytettiin ruuveja ilman liimaa - plus ne tekevät hiljaisemmasta ja naapuriystävällisemmästä kokoonpanosta, varsinkin kun saat piharakennuksen leikkaamaan levyt valmiiksi. (Käytetään edelleen kahta niistä, 4'x4'x1 ', joka muutetaan takaisin puutavaraksi, kun todelliset kirjastotapaukset menevät sisään.)
#2
+9
keshlam
2015-03-18 02:18:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä oli aikoinaan kilta-asia, uskokaa tai älkää. Pelkät puusepät kiellettiin käyttämästä monia huonekalujen valmistajien käytettävissä olevia harrastajia, ja heidän odotettiin käyttävän nauloja. Siksi naulojen yhdistäminen halvempien kappaleiden kanssa, jotka on valmistettu vähemmän ammattitaitoisella työvoimalla.

Budjettikohta voi tietysti olla yhtä toimiva kuin harrastaja - ja se, että kynnet taipuvat hieman, antaa heille mahdollisuuden välttää joitain puun liikkumiskysymyksiä, joiden kanssa "oikean" puusepän on taisteltava. Mutta on vielä kerskaamisoikeuksia, kun pystyt minimoimaan ruuvien ja naulojen käytön ja antamaan puun ja liiman tehdä työn.

Toisaalta olen nähnyt useita kappaleita, jotka tarkoituksella käytä nauloja (varsinkin leikattuja kynsiä) "tavallisen asunnon omistajan" version jäljentämiseen.

Minun mielestäni kaikki on hyvää, kunhan se on tahallinen päätös tietäen historiaa.

#3
+3
drs
2015-03-18 17:09:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten muissa vastauksissa mainitaan, kynnet voivat olla sopivampia, kun puu on taipuvainen vääntymään tai turpoamaan. Naulatut liitokset tarjoavat joustavuutta sauman muuttuvien mittojen mukauttamiseksi, kun taas liimaliitokset voivat suorastaan ​​epäonnistua.

Kosteus on tärkein vääntymisen ja turvotuksen syy. Projektit, jotka ovat jatkuvassa kosketuksessa veden kanssa, kuten veneenrakennus tai istutuskoneet, jotka ovat suoraan kosketuksissa maaperään, soveltuvat hyvin kynsien käyttöön.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...