Kysymys:
Sileät tapit
Michael Karas
2015-03-18 20:09:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaupallisesti saatavissa olevissa tapitapissa on kierreura niiden ulkopinnan ympärillä. Kuinka tärkeä tämä uraus on?

Tämä pätee, kun käytetään sileää tapituotetta omien tapitappien tekemiseen. Pitäisikö sinun aina ostaa kaupalliset uritetut tapit vai ovatko DIY-sileät tapit yhtä hyviä?

Kaksi vastused:
#1
+6
bowlturner
2015-03-18 20:37:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tappien urien pääasiallinen syy on lisätä liiman tarttumispintaa. Saat paljon enemmän pinta-alaa, mikä antaa enemmän sitomislujuutta. Tyyneilläni on suorat viivat.

Pitkien tapien leikkaaminen tapin kokoon on myös hienoa. Se riippuu osittain siitä, kuinka paljon voimaa tarvitset, ja voit usein lisätä ylimääräisen tapin saadaksesi saman vaikutuksen.

Tämä täsmälleen. Tärkein syy kynän käyttöön on luoda "pitkäjyväinen kosketuspinta", koska pääjyvä ei liimaa hyvin. Urat vahvistavat suuresti tätä vaikutusta.
Seuraan sitä osaa, joka koskee uria, jotka lisäävät pinta-alaa, sekä lisää liimapintaa, mikä lisää voimaa, mutta näiden kahden tavanomaisen viisauden palan välillä on hyppy, jossa eksyn. Ymmärrän, että liima ei lisää voimaa, kun se toimii täyteaineena, ja lopulta liima vain täyttäisi tapin urat, ellet onnistunut myös tekemään täydellisesti yhteensopivia uria vastaavan reiän sisäpuolelle. Tiedätkö tutkimuksia, joissa uritettujen tapien on osoitettu tekevän vahvempia liitoksia kuin sileät tapit?
#2
+2
rob
2015-03-19 05:06:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sillä ei todennäköisesti ole paljon eroa, mutta epäilen, että se riippuu myös sovelluksestasi. Jos nivelesi on kestettävä enemmän leikkausvoimaa, odotan, että sileät tapit ovat hieman vahvempia vastustamaan leikkaamista, kaikki muut ovat yhtä suuret. Jos sinulla on yksi tappi, jonka on kestettävä pyörimisvoimaa (kuten nupissa), ehkä uritettu tappi on parempi (kuten kulutuspintainen tai kalju renkaat). Jos liitoksen on kestettävä veto- tai raakavoima tapin pituudella, eroa ei ehkä ole lainkaan, mutta odotan jonkin verran uritetun tapin liitoksen olevan heikompaa, koska itseliima ei ole hyvä täyteaine ja sisäpuoli urista ovat vain avointa tilaa ilman liitospintoja.

Olen aina ajatellut, että uritetut tapit on yksinkertaisesti suunniteltu siten, että niitä on helpompi työntää sisään. Urat tarjoavat pienemmän kosketuspinnan tapin ja seinän välillä reikä, ja samalla ne tarjoavat kanavat ylimääräiselle liimalle, jos et poraa reikää hieman syvemmälle kuin tapin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että et saa ilmatiivistä tiivistettä, joka saa paineilman ja / tai liiman työntämään tapin takaisin ulospäin.

Toisaalta ehkä uritetut tapit ovat hieman ylimitoitettuja ja ne epämuodostuvat. reikien sisällä, jotta ne pysyvät puristettuina ja tiiviisti koko ajan. Mutta voit yhtä helposti tehdä tiukan sovituksen sileällä tapilla.

Luulen, että sinulla on asia liiman poistumisesta. Minulla on ollut ongelmia sileiden tapien kanssa, jotka toimivat männän tapaan reikässä, jossa tapin oli mahdotonta istua kunnolla takansa loukkuun jääneen liiman takia. Monissa tapauksissa jouduin turvautumaan uran leikkaamiseen tapin toisella puolella partaterällä tai tasoittamaan toista sivua hiomalla tappi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...