Kysymys:
Kuinka voin säilyttää käsityökaluja, jotta ne eivät ruostu?
Blue Ice
2015-03-17 22:20:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on tällä hetkellä pieni joukko käsityökaluja, mutta en käytä niitä kovin usein. Yksi käsisaha, jonka omistan (joka on hyllyssä muiden työkalujen kanssa kellarissa), on ruostunut melko vähän terässä, ja haluan välttää sitä, että se tapahtuu muiden käsityökalujeni kanssa.

WD- 40 ei näytä olevan paras ratkaisu, koska se haisee ja houkuttelee usein pölyä. Onko pastavaha hyväksyttävä käytettäväksi ruosteen tai korroosion estämiseksi? Suunnittelen sen lämmittämistä ja ohjaamista työkalun teräsosien yli.

Olen myös kuullut, että eksikkaattorit voivat tehokkaasti kuivata työkalun säilytyksen. Voiko tämä saavuttaa silikageelipaketeilla? Pitäisikö minun myös öljyttää työkalut jollain tavalla?

Mielestäni paikka, jossa pidät työkalujasi, on suurin tekijä. Missä tällä hetkellä pidät työkalujasi? Autotalli, kellari jne.
Kellari, hyllyllä. Ajattelen työkalurinta jossain vaiheessa.
Vaikka WD40: llä onkin tietty haju, se on yleensä hieno asia laittaa työkalut. Syynä tähän on, että "WD" tarkoittaa * veden siirtymistä *, mikä tarkoittaa, että se pitää suurimman osan vedestä pois työkalusta ja estää ruostetta. Kuten @BrownRedHawk sanoo vastauksessaan, * ruoste synnyttää ruostetta *. Jos työkalussa on vähän ruostetta, se muodostaa enemmän ruostetta ... se on ollut myös minun kokemukseni. Vain ajatus.
Jatkaakseni Paulster2: ta havaitsen, että haju näyttää aina roikkuvan pahin / pisin alueella ruiskutetulla alueella. Ehkä kannattaa viedä työkalut ulos suihkutettavaksi, anna niiden asettaa jonkin aikaa ja sitten tuoda ne sisään. Tämä estäisi ehdottomasti suurimman osan hajusta pääsemästä sisälle.
Kahdeksantoista vastused:
#1
+16
BrownRedHawk
2015-03-17 22:44:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on jotain vastausta vastaavaa, mutta voisin pitää sitä enemmän neuvona.

  1. Ruoste synnyttää ruostetta - puhtaasti anekdoottista, mutta minusta tuntuu, että valvomatta jätetty ruoste lisää ruostetta. Haluaisin ensin työskennellä päästäksesi eroon mahdollisimman paljon ruosteesta. Ystäväsi ovat esimerkiksi merihyytelö, leivinjauhe ja vastaavat.
  2. Kosteus on vihollinen - Kosketus on yleensä ongelma, olipa kyseessä sitten koti, työkalut, elektroniikka tai muu. Jos et ole jo tehnyt niin, investoisin suhteellisen edulliseen ilmankuivaajaan. Pidän kellarissa noin 35% kosteutta ja rakastan sitä.

  3. Öljy - Ainoa asia, jonka tiedän, estääkö se jatkuvasti rautaa sisältävien esineiden ruostetta, on öljy. Vaha on kunnossa ja voi olla tehokas, mutta mikään ei voita erittäin hienoa mineraaliöljysumua (tai oikeastaan ​​melkein mitä tahansa öljyä, joka ei mene hapan, ja puuvillalappua. Mineraaliöljyllä on vähiten vaikutusta työkaluihin ja niiden leikkaama puu. Mikroskooppinen ohut kerros estää hapen pääsyn työkaluihisi.

Re: 1, se ei ole vain anekdootti. Ruostetta muodostuu, kun työkaluissa oleva rauta reagoi ilmassa olevan hapen kanssa muodostaen rautaoksidia. Kuten hetken ajatus ruosteesta vahvistaa, rautaoksidi on hiutaleinen aine. Kuorimalla pois muista rautakerroksista paljastuu enemmän rautaa, mikä antaa sen reagoida enemmän hapen kanssa. Siksi ruostuminen on pakeneva prosessi.
Mielenkiintoista on, että kaikilla metalleilla ei ole tätä ongelmaa. Alumiini olisi melko vaarallista, jos se ruostuisi kuten rauta. Alumiini reagoi hapen kanssa, mutta alumiinioksidi ei ole hilseilevä. Se muodostaa ohuen, himmeän harmaan kerroksen alumiinille, ja prosessi pysähtyy. Joten alumiinin "ruoste" on itse asiassa luonnollinen suojapinnoite.
@CharlieKilian Ymmärrän selityksesi syynä siihen, miksi ruoste aiheuttaa ruosteen; Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että kun ruoste on muodostunut, ruosteen poistaminen ei auta estämään ruostetta (ja voi itse asiassa olla haitallista, koska se lisää sen alla olevan ruostumattoman raudan happialtistusta). Jos se ei ole totta, voitko kertoa minulle, miksi ruosteen poistaminen estää enemmän ruostetta?
Kuten ymmärrän, se johtuu siitä, että olet poistanut hilseilevän metallin, jättäen kiinteän metallin, joka ei ole alkanut hiutaleita ja irtoamaan. Hilseilevä osa on avain, koska reagointiin on käytettävissä enemmän pinta-alaa. (Vaikka kenties olen saanut väärän pop-tieteellisen selityksen; Voin kertoa teille, että suosittu selitys sille, miksi lentolevy / siipi toimii, on väärä - kone ei voinut lentää ylösalaisin, jos hissi johtui erilaisesta nopeusilmasta kiirehtiminen ylhäältä päin siiven alaosaan, joten se on selvästi väärin - joten se ei olisi ensimmäinen kerta.
#2
+8
WillsBradford
2015-03-18 02:28:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Silikageelipaketit eivät toimi hyvin, jos työkalusi ovat hyllyillä. Ne vain kuivavat ympäröivän ilman, joka korvataan muulla kostealla ilmalla.

Mutta jos työkalusi ovat laatikoissa, silikageelipaketit ovat melko tehokkaita. Luonnollisesti suuremmat paketit ovat tehokkaampia kuin pienemmät.

Minulla on aina ollut hyviä tuloksia heidän kanssaan.

Olen kuullut, että käytetyt silikageelipakkaukset voidaan kuivata uudelleen uunissa. En tiedä, että se toimii tosielämässä, mutta olen alkanut kerätä niitä ainakin kokeilemaan.
@LosManos - Kyllä, monet kuivausaineet, mukaan lukien silikageeli, voidaan "regeneroida" kuumentamalla. Lämpötila ja kesto riippuvat kuivausaineen tyypistä ja massasta. (Esimerkiksi IIRC-piidioksidi regeneroituu 250 F: n lämpötilassa. Tai voit tehdä oman voimakkaan kuivausaineen paistamalla epsomisuoloja 500 F: n lämpötilassa.)
#3
+5
Sam Wilson
2015-03-18 04:22:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

WD40 on paljon parempi (mielestäni), kun sitä ei käytetä aerosolin kanssa; ota se litralta ja harjaa se rätillä. Se on minun tavallinen menetelmäni, ja se toimii hyvin (paitsi kun unohdan). Teen sen joka kerta, en aio käyttää työkalua yli pari tuntia. Haju on huomattavasti vähemmän kuin ruiskutettaessa tavaraa.

Vahalla, jos haluat välttää sen lämmittämistä, voit (tavallaan) liuottaa sen johonkin methoon ja harjata sen päälle rätillä.

perinteinen järjestelmä on tietysti lampaanrulla! Kangasnauha, jossa eläinrasva oli asetettu poikittain, rullattiin sitten ylös. Sido se narulla, katkaise toinen pää siististi ja käytä sitä päätä rasvaa kaikkiin työkaluihisi käytön jälkeen. Kestää ikäisiä!

#4
+5
Damon
2015-03-18 15:50:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Camelia-öljy.

Se on erittäin edullinen (noin 15 € / litra), se ei tahraa eikä kumia (eikä hajua eikä makua). Se ei ole aggressiivinen iholle tai muuten vaarallinen terveydelle (itse asiassa voit juoda sitä , ja voit käyttää sitä voiteena ja hiuksillesi, todellakin monet korkealaatuiset vartaloöljyt sisältävät kameliaa).

Levitä muutama tippa annostelijaan ja levitä se tasaisesti niin, että koko pinta on peitetty, ja kääri sitten työkalusi vanhaan liinaan ennen sen nyrkkeilyä (tai mieluiten nahkalevyä).

Voit poistaa öljyn ennen työkalun käyttöä yhdellä pyyhkäisyllä paperipyyhkeellä.

#5
+4
Netduke
2015-06-13 00:28:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi muu yleinen ratkaisu on lämpö. Lämmitä työkalupakettisi.

Joskus työkalut ovat kylmempiä kuin ympäröivä ilma ja työkalun kosteus tiivistyy aiheuttaen ruostetta, lämmitys ratkaisee tämän.

Ilman lämmittäminen alentaa myös sen suhteellista kosteutta.

Tämä saattaa tuntua oudolta ratkaisulta, mutta sitä käytetään melko yleisesti ampuma-aseiden suojaamiseen. Ja yksi suosituimmista ampuma-aseratkaisuista on pohjimmiltaan pieni sähkölämmitteinen keppi, jonka asetat aseen tallelokeroon, kuten tämä kultaisen varren ilmankuivain

Ei vie paljon ainakin kuvailemaan, mihin linkit, jos linkki mätänee.
#6
+4
MatthewR
2015-06-16 01:49:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyväksyn kaikki ehdotukset öljyn käytöstä. Liimatin maton pala laudalle penkkini viereen. Aina kun olen valmis työkalulla - ruiskutan öljyä matolle ja hieron työkalua sitä vasten. Tämä on helppoa ja säästää öljyä.

Jos sinulla on jo ruostetta - olen havainnut, että "SandFlexin joustava hioma-aine, hienorakeinen" - on erinomainen työkalujen puhdistamiseen. Myös "Evapo-Rust" on uskomattoman tehokas, vaikkakin kallis tapa puhdistaa ruoste. Se on turvallinen työkaluissa.

Pidempään säilytykseen voit ostaa "Uniwrap-ruostetta estävää paperia".

Paras tapa vähentää ruostetta on vähentää kosteutta. Suosittelen lämpökuivaimen käyttämistä kaupassasi.

#7
+4
JMMoore
2015-06-20 00:43:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ota työkalut ruosteesta kiillottamalla teräsvillalla tai skotlantilla, pyyhi puhtaaksi öljyisellä liinalla - jättäen erittäin hieno öljyinen kalvo ja levitä sitten pehmeää vahaa - Minulla on ollut hyvä menestys Johnson-pastavahalla. Jos et voi varmistaa alhaisen kosteuden ympäristöä, vahakalvo tekee kaiken muun estääkseen ruosteen uudistumisen, mutta jättää työkalun käytettäväksi. Jos tallennustila on vuosia eikä työkalua käytetä, kokeile Cosmoline

#8
+3
FreeMan
2015-03-18 00:34:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bluingia käytetään ampuma-aseiden suojaamiseen ruostumiselta, ja Wiki-artikkelin mukaan sitä on käytetty työkalujen suojaamiseen.

Muistan metsästyspäivistäni, että meillä olisi pullo sinertämistä ja annamme kaikelle hyvät pyyhkeet matkan lopussa.

#9
+2
Shawn
2016-08-18 00:48:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

CRC-elintarvikekäyttöinen silikonivoiteluaine on taikaa kaikilla metallilla, ei koskaan jätä jälkeä eikä katoa, ellet halua sitä. He käyttävät tätä tavaraa museoissa, kun pitkäaikainen suojaaminen on äärimmäisen tärkeää, Öljy vain haihtuu lopulta muutin tähän voiteluaineeseen enkä koskaan palaa öljyyn suojaamiseksi, käytän sitä veitsiin, miekkoihin, ovilukkoihin, antiikkisiin suoriin partakoneisiin jne., Siinä sanotaan elintarvikelaatu, mutta en syö sitä, ellei tietenkään haluat elää ikuisesti !! ... :)

Silikonipohjaisia ​​nesteitä pidetään huonona panoksena puuntyöstöpiireissä negatiivisten reaktioiden takia viimeistelyillä (mikä johtaa pelättyihin kalansilmävirheisiin). Suurimmat mikroskooppiset määrät, jotka siirtyvät auton pintamaalista sormiin ja sitten puuhun, voivat aiheuttaa ongelmia, puunjalostustyökalujen pinnoilla käytetty tukkumyynti näyttäisi pyytävän ongelmia :-)
#10
+2
bowlturner
2015-03-17 23:51:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän silikonivoiteluaineita, ei WD-40. Tämä on enimmäkseen pöytälevyjäni ja vastaavia varten. Maaliskuussa / huhtikuussa käyn kauppani läpi ja käytän silikonia kaikissa metallikoneissani (pöytäsaha, puuseppä jne.), Jotta ne eivät ruostu sisään, kun ilman kosteuspitoisuus nousee ja yläosat ovat edelleen kylmiä kondensoimalla vettä ja aiheuttamalla ruostetta . Yksi hyvä asia silikonissa on, että se ei jätä öljyistä jäännöstä, etenkään puuhun, kun käytät työkalua myöhemmin.

Olen aina kuullut, ettet halua piitä lähelle mitään, mikä koskettaa puuta, koska se tuottaa tahroja tai muita ei-toivottuja kuvioita, kun menet levittämään pintaa. Onko sillä mitään ansioita?
@rob En tiedä. En ole koskaan huomannut, mutta laitoin vain erittäin kevyen takin. Tiedän, että wd-40 voi tahrata puusi. En ole lähellä puukauppaani juuri nyt (tuntien päässä vielä pari viikkoa), mutta tarkistan käyttämäni tuotteen ja ilmoitan siitä takaisin.
Nyt olet saanut minut miettimään, onko mitään mielenkiintoista vaikutusta, joka voitaisiin saavuttaa _ tarkoituksella_ käyttämällä wd40 tahrana / viimeistelynä ...
#11
+2
sig
2015-12-18 00:49:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dupontin teflonketjuöljy tarjoaa mukavan kestävän staattisen ja ruostumattoman kalvon.

Sitä käytetään moottoripyöräketjuihin, ja se on testattu, ettei se kerää likaa, ruostetta ja pölyä. Anna sen kuivua ensimmäisellä käyttökerralla. Tarvitaan vain pieni määrä. Hieman pistävä, joten suihkuta hyvin ilmastoidussa paikassa. Erinomainen kaikenlaiselle metallille kosteissa tilanteissa.

mikä silikonille menee kaksinkertainen teflonille - katso graafin kommentti tästä ... yleensä huono puunjalostukselle, koska pinnat eivät kykene tarttumaan PTFE-jäännöksiin aiheuttaen kalansilmävikoja.
#12
+1
kguay
2016-12-13 20:52:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit käyttää vahaa / öljyä kuten muut ovat ehdottaneet (Lie-Nielsen myy Jojoba-öljyä, joka näyttää toimivan hyvin).

Suosittelen myös uudelleenkäytettävän silikageelikapselin käyttöä. Se vetää kosteuden pois ilmasta ja pitää työkalulaatikkosi / työkalurintasi / kaapin kuivana. Kun kapselin silikageelipallot muuttuvat oranssiksi, pudota se vain uuniin matalaksi muutaman tunnin ajaksi kuivumaan. Minulla on ollut todella onnea näissä asioissa (voit myös kerätä ja käyttää silikageeli "älä syö" -paketteja, jotka tulevat joihinkin pakattuihin elintarvikkeisiin (vaikka niitä ei voida uudistaa sikäli kuin tiedän).

Ilmeisesti kaikki kuivauspaketit voidaan regeneroida matalassa uunissa, kunhan ne sisältävät silikageeliä. Mutta joidenkin kanssa kääremateriaali hajoaa paistamisen aikana, joten on suositeltavaa leikata ne auki, heittää 'paperi' pois ja kuivata piidioksidi irti.
#13
+1
feetwet
2016-12-08 23:11:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katso, mitä ampuma-aseiden kerääjät tekevät suojellakseen aseita ruosteelta. He ovat fanaattisia ruosteenestosta. Ja he ovat kehittäneet sarjan vastatoimenpiteitä aseiden metallin suojaamiseksi (joka asennetaan usein erittäin korkealaatuisiin puulajeihin):

  1. Käytä ensin heti käytön jälkeen aina kevyt suojapinnoite teräkseen. WD-40 ei leikkaa sitä. Ampuma-aseille on laaja valikoima korkeamman teknologian suojavoiteluaineita, ja kaikki sopivat työkaluteräkselle. Nämä vaihtelevat öljyistä silikoniin ja suihkeista pyyhkeisiin. (Päivitys: Kommenttien mukaan kuulostaa siltä, ​​että silikonipohjaisia ​​pinnoitteita tulisi välttää, koska havaitsemattomat määrät, jotka pääsevät puuhun, voivat häiritä myöhempää viimeistelyä!)

  2. Pitkäaikaiseen varastointiin voiteluaine ruosteenestoaineella . Näitä on saatavana suihkeina suoraan levitettäviksi tai kyllästettyinä papereina tai kankaina lisättäviksi säilytysastioihin, joissa ei ole paljon ilmavirtaa. (Ne ovat haihtuvia, joten jos työkalua varastoidaan ulkona, ne lopulta haihtuvat.)

  3. Pidä suhteellinen kosteus matalana - ei koskaan yli 40% . Yksi tapa tehdä tämä on varastoida työkalusi huoneeseen, jossa on ilmankuivain. Toinen on kuivata säilytysastia. On aseen kassakaappeihin suunniteltuja kuivausainejärjestelmiä, joissa on sisäänrakennetut kapasiteetin osoittimet ja pistorasialaturit.

  4. Vältä kondensoitumista . Tällöin varastointialueen lämpötilan annetaan vaihdella suuresti: Kun ilman lämpötila nousee merkittävästi, suhteellisen kylmä metalli houkuttelee kosteutta ennen kuin se lämpenee. Yksi tapa välttää tämä on pitää työkalut lämmitetyssä astiassa. Esimerkiksi on tavallista jättää 20 W: n valo tai muu laite päälle pistoolikassan pohjaan. (Kassakaapit eivät yleensä ole ilmatiiviitä, mutta tämä varmistaa, että kassakaapin sisältö on aina hieman lämpimämpää kuin ympäröivä ilma.)

WD-40 on enimmäkseen tavallinen liuotin (mielikuvituksellinen mineraaliviinille), ei petroli. Re. kevyt suojapinnoite ja silikoni maininta, silikonia sisältävällä esineellä ei ole sijaa puuntyöstölaitteiden tai -työkalujen ympärillä, koska pintojen ristikontaminaatio on vaarassa.
@Graphus - Poisti juuri tämän apokryfisen viittauksen kerosiiniin WD-40: ssä. (Jos se * sisälsi * hyvän määrän tällaista raskaampaa hiilivetyä, se todennäköisesti toimisi kauemmin!) Kiitos huomautuksesta.
* "Jos se sisältäisi hyvän määrän tällaista raskaampaa hiilivetyä, se todennäköisesti toimisi kauemmin!" * Tätä varten 40. versioon lisätty lopullinen ainesosa (vaseliini / vaseliini) on tarkoitettu. Kun sitä käytettiin ruosteenestoaineena, mihin se oletettavasti kehitettiin, paljon merkittävämpi takki kuin näinä päivinä yleensä jää, oli tapa, jolla sitä oli tarkoitus käyttää, ja sillä kerroksella se toimii yhtä hyvin kuten Boeshield, mutta öljyisen pinnan kustannuksella. He voisivat päästä eroon, koska ei ollut väliä onko Atlas-rakettien iho rasvainen :-)
#14
+1
picciano
2015-06-19 07:09:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokeile Ballistol

Alun perin suunniteltu ampuma-aseiden suojaamiseen ja säilyttämiseen, se toimii todella hyvin metallityökalujen ja -kahvojen suojaamiseksi.

@rob Se ei ole mainos. Olen käyttänyt tuotetta, se toimii hyvin ja on hyvä ratkaisu kysymykseen. Tämä on ensimmäinen postini täällä puunjalostuksessa, mutta olen erittäin aktiivinen muilla SE-sivustoilla.
kiitos muokkauksesta! Epäilin, että se oli laillinen viesti, kun katselin eilen verkkoprofiiliasi, mutta muokkauksesi jälkeen se näyttää vähemmän mainokselta myös muille kävijöille. Jälleen tervetuloa sivustolle.
#15
+1
keshlam
2015-10-08 00:17:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi odder-ehdotuksista, joita olen nähnyt: koirapallot laatikoissa. Kumipallot toimivat suurimmaksi osaksi kaasuttamalla, ja koska höyry on ilmaa raskaampaa, teoreettisesti sinun on päätyttävä kerroksella höyryä, joka työntää ilmaa ja happea pois tieltä.

Toisaalta , se on melko ikävää tavaraa, varsinkin jos työpaja on huonosti tuuletettu.

Heitä se vain havainnoksi, ei suositukseksi.

#16
+1
Hotrodmonkey
2015-03-18 02:55:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lee Valley myy kuivausaineen, jonka voit laittaa kaappiin työkaluillasi.

http://www.leevalley.com/US/wood/page.aspx?p=59367&cat = 1,43456

Yksi asia, jota kehotan teitä voimakkaasti tekemään (mitä olen tehnyt), on ostaa huoneilmankuivain. Ruostuminen alkaa, kun ympäristön kosteus saavuttaa 40%. Ilmankuivain suojaa paitsi käsityökalujasi myös kaikkia muita työkalujasi. Tämän mallin ostin Amazonilta:

http://www.amazon.com/gp/product/B00AU7GZXE/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&psc=1

#17
  0
aaron
2016-12-12 20:55:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ruosteeneston ensimmäinen askel on työkalujen pitäminen puhtaana. Mahdollisimman puhdas, estäen ainakin pölyn / puupartikkelien kertymisen. Puu säilyttää kosteuden, ja metallin lähellä oleva kosteus kulkee lopulta läpi kaikki orgaaniset pinnoitteet. Tästä syystä pidän kaikki käsityökaluni kaapissa.

#18
  0
Alexander Gruber
2019-03-12 08:30:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on ollut erittäin onnea Glide-cote -palvelun kanssa. Yleensä se on tarkoitettu pöytäsahoille, mutta käytän sitä käsityökaluihin, jotka ripustan ulkona (katettu mutta ei kosteuden hallitsema) myymälässä. Kolme kerrosta näyttää tekevän temppua kuukausien ajan olettaen, että käyttö on harvinaista.

Olen suuri kannattaja tai käytän vahaa tai vahapohjaisia ​​tuotteita (öljyjen ja rasvojen sijaan) ruosteenestona sekä rauta- että teräspinnoilla ja oletettavasti Glide-cote perustuu vahaan. En tiedä mikä sen yleinen vähittäismyyntihinta on, mutta varmasti on halvempia tapoja lisätä suojaava vahanippo ^ _ ^


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...