Kysymys:
Poistetaanko nykyinen tahra monimutkaisista puutöistä?
JohnP
2015-03-17 22:36:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on sohvapöytä, jonka ulkopuolella on paljon koristetöitä, kuten kukkia / lehtiä ja ruusukkeita, jotka ovat osa alkuperäistä puutyötä (ts. joita ei ole luotu eikä kiinnitetty tosiasiallisesti).

Haluan viimeistellä pöydän, mutta käyttämäni kaupallinen tahranpoistaja ei saanut kaikkia tahroja koristeellisen veistoksen syvennyksistä. Lisäksi keskilasikappaleille leikattuissa lovissa on tahran jäänteitä.

Kuinka tahra poistetaan lovista ja koristeellisesta veistoksesta pilaamatta kappaleen estetiikkaa?

Mielestäni tämä riippuu teoksen iästä ja yksityiskohtien monimutkaisuudesta. Uskon, että on joitain ihmisiä, jotka käyttävät paineen ja tyhjiön vuorottelua liuottimien kanssa jättimäisissä säiliöissä tehdäkseen tällaista työtä, mutta puu on kallista ja kovaa. Oletko harkinnut valkaisu- tai geelityyppisiä tahroja yksinkertaisesti peittämään tahra, jota ei poistettu?
Kolme vastused:
#1
+9
bowlturner
2015-03-18 06:12:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on paljon työtä, mutta minulla on kaksi erilaista ehdotusta.

Käytä tahranpoistoaineita uudelleen, mutta tällä kertaa ole tarkempi ja käytä (vanhaa) hammasharjaa sen levittämiseen ja 'puhdistamiseen' se palaa takaisin, kun on aika. Hammasharjasäiliö voi viedä poistoaineen pieniin paikkoihin ja voi toimia samalla tavalla kuin poistamalla plakkia hampaistasi.

Jos se on enimmäkseen poissa, voit kokeilla samaa temppua valkaisuaineella, mutta ole varovainen, se on myös myös vaarallinen (terveysvaarat), ja jos se on liian voimakas, se voi vahingoittaa puuta.

Aina on kysymys siitä, kuinka paljon haluat pois? koska tehty hyvin, jättämällä osa vanhasta tahrasta uriin voi saada sille myös mukavan antiikkisen ilmeen.

#2
+6
ewm
2015-03-18 17:29:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uudelleenkäyttö ja mekaaninen manipulointi ovat ystäväsi (kuten edellä ehdotettiin). Jos tämä on kriittinen projekti, on olemassa useita äärimmäisiä polkuja.

  • toinen kierros eri tuotteella voi auttaa.
  • tahranpoistoaine voi olla paksumpi liuos tai geeli. Tämä hidastaa haihtumisaikaa ja pidentää siten aikaa, jonka poika poistaa tahran.
  • voit liottaa puuvillapalloja, puuvillalappuja jne. Tahranpoistoaineella ja peittää hankalan alueen (vaara on värinmuutos) tai ongelmat puun kastumisessa: turvotus, liimautumaton jne.)
  • voit käyttää hammastikkuja, kaavimia tai mittatilaustyönä tehtyjä työkaluja (maadoitetut rautasahan terät toimivat hyvin) - kun olet käyttänyt irrotinta ja anna sen istua vähän, käytä kaapimia. Sinun tulisi pystyä poistamaan pinnan pehmennetty pintakerros. Kun olet saavuttanut kovemman ja kuivemman viimeistelyalueen, levitä pinta uudelleen ja toista prosessi. (Vaarana on puun leikkaaminen ja kaavinta itse puuhun.)

Kaikki yllä mainittu edellyttää enemmän aikaa hengittämällä ikäviä ja elämää lyhentäviä kemikaaleja. Käytä tervettä järkeä ja ilmanvaihtoa (ja hengityssuojainta, jos sinulla on sellainen; et ole? Monia on tarjolla 20-50 dollarin alueella).

#3
+5
Peter Grace
2015-03-18 15:00:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On olemassa erityisiä puolia hankaavaa materiaalia, joka on melkein kuin hiekkapaperikenkäpitsi. Tämä saattaa olla syytä tutkia tahran hionta monimutkaisista malleista joissakin tapauksissa.

Mitchell's sanding cord
(lähde: mitchellsabrasives.com)Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...