Kysymys:
Onko tämä pöytäsahanteräjigi turvallinen?
Doresoom
2015-03-17 22:52:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näin äskettäin videon siitä, kuinka rakentaa jigi pöydän sahan varastointia varten. Se tuntui minusta vaaralliselta, koska moottoroitu jigi kulki sivusuunnassa pyörivään sahanterään.

enter image description here

Tämä tuntuu erittäin hyödylliseltä tekniikalta, mutta olen ensisijaisesti huolestunut sen turvallisuusnäkökohdista. Vaikka ymmärrän, poukamanleikkaus pöytäsahalla on yleisesti hyväksytty käytäntö, joka näyttää melko samanlaiselta.

Etkö ole varma, onko tämä kokonaan aiheesta, koska luulen, että sen turvallisuusnäkökohdat saattavat olla hieman subjektiivisia. Vaikka mahdolliset vastaukset voisivat tarjota lopullisia syitä sen vaarallisuuteen.
En olisi samaa mieltä, mutta toin sen esiin [Metassa] (http://meta.woodworking.stackexchange.com/questions/16/is-tool-safety-on-topic).
Olen myös miettinyt tämän jigin turvallisuutta, mutta minusta tuntuisi paljon mukavammalta, jos sillä olisi koko yläosaa peittävä polykarbonaattisuojus (vain siinä tapauksessa, että kara räjähtää) ja jos siinä olisi tukevia, omistettuja kädensijoja terän polun ulkopuolella.
Karkeasti vastaava reitittimen jigi on turvallisempi ja monipuolisempi.
! [kirjoita kuvan kuvaus tähän] (https://i.stack.imgur.com/Lt6xd.jpg) Ilmoitan teille, miten se "kääntyy" - kiehtoin video ja kokeilemani mainos
Kolme vastused:
#1
+13
BrownRedHawk
2015-03-17 23:54:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että sana "turvallinen" voi olla suhteellinen. Aivan kuten nykyaikaiset autot ovat turvallisia tiellä ajettaessa ja noudattavat liikennelakeja. Luulen, että tässä tapauksessa vastaus on syvä EI EI /<.>

Pöytäsahat ovat 'turvallisia', kun niitä käytetään pöydän vastaisen puun leikkaamiseen, ja pysäytys, mieluiten työntämällä kepit ja niittoveitsi. En näe mitään näistä asioista täällä.

Olen nähnyt monien ihmisten tekevän asioita, jotka eivät ole niin kuin työkalut on tarkoitettu vahingoittamatta, mutta useimmilla samoilla ihmisillä on tarinoita melkein sormen menettämisestä, tai heittää pala puutavaraa työpajan yli. Miksi ottaa tämä riski, kun on olemassa erittäin hyvä työkalu, joka on suunniteltu puun sorvaamiseen?

Erinomainen kohta työkappaleen ripustamisesta pöydän yläpuolelle. Jotain mitä en ollut ajatellut.
Vaikka kappale kääntyy suhteellisen hitaasti sahanterään verrattuna, et käytä sahan hampaan tarkoitettua suuntaa leikkaamaan puuta vasten. Jopa leikkaaminen selviytymisessä pöytäsahalla on karkea terällä, kuvittele nyt kuinka karkea tämän täytyy olla.
sahanterän sivusuuntainen rasitus (jolle sitä ei ole suunniteltu) sekä materiaali, jossa on solmuja ja mahdollisia sisäisiä jännityksiä (ts. oksat) sekä yllä mainitut - se ei jätä minua lämpimäksi ja sumeaksi
#2
+10
CoAstroGeek
2015-03-18 00:12:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni suurin huoleni on, että minulla ei ole hyviä tunteita siitä, miten tämä järjestelmä käyttäytyy. Kun aion suorittaa jonkin toiminnon sähkötyökalulla, se on hyvin tarkoituksellista, ja olen miettinyt, minkä tyyppisiä huonoja tuloksia voi syntyä. Esimerkiksi (ei täydellistä luetteloa millään venytyksellä)

  • Pöytäsaha: potkaise takaisin
  • leikkaava saha: terän sidonta
  • vannesaha: terä rikkoutuu ja kelaa pöydän poikki
  • Porapuristin: bitti sitoo, pyörittää työkappaletta
  • jne.

Tämän tietäen voin ennakoida ongelmia ja lievittää niitä. Sijoitan kehoni tietyllä tavalla työkalun suhteen, pidän kappaleesta tai työkalusta tietyllä tavalla, käytän tarvittaessa muita kiinnikkeitä, sormilautoja jne.

Minulla ei vain ole hyvä tunne siitä, miten tämä asia käyttäytyy, kun jokin menee pieleen, tai edes millä tavoin se voi mennä pieleen. Näyttää siltä, ​​että se toimii erittäin hyvin, mutta olisin pirun varovainen sen suhteen.

#3
+3
KRS
2016-05-13 23:57:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

No, lukuun ottamatta langattoman poran lisäämistä varaston kääntämiseksi, miten tämä eroaa poukaman leikkaamisesta pöytäsahalla? Se on aika arvostettu tekniikka, jossa kanta työnnetään vektoriin terän sivua vasten.

Luulen, että paholainen on rakenteessa. Saman jigirakenteen vahvuus riippuu aina materiaaleista, sopivuudesta, rakenteesta ja käytetystä tekniikasta. Tässä tapauksessa käyttäjä on varovainen tekemällä useita matalia asteita ennen kuin hän pääsee haluamaansa tuotteeseen - mikä heijastaa myös poukaman tekotekniikkaa.

Voin myös törmätä ergonomiaan: Mielestäni kritiikkiä täällä tehdyt ovat paikalla, koska haluaisin myös nähdä ominaisuuksia, jotka siirtävät puutyöntekijän kädet kauemmaksi terästä, mutta sitten en nähnyt hänen käsiään missään lähellä terää, joten ehkä olen väärässä.

Jos jigi on rakennettu hyvin ja sitä käytetään varoen, jota meidän tulisi aina käyttää, se näyttää erittäin käytännölliseltä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...