Kysymys:
Onko hiominen viljan varrella tärkeää?
Maxime Morin
2015-03-17 20:36:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kuullut eri lähteistä, että sinun on aina hiottava viljan suuntaan. Onko tämä aina totta? Riippuuko se hiomapaperin hiekasta, käytetystä työkalusta tai hiotusta puusta? Mitä etuja on hiomalla viljaa?

Se vain helpottaa naarmujen piilottamista, kun ne kulkevat puun syitä pitkin. Jos hiot 320 hiekkapaperia viljan yli, naarmut ovat niin pienet, ettet näe niitä.
@dfife sinun tulisi lisätä tämä vastauksena pelkän kommentin sijaan.
Kaksi vastused:
#1
+17
bowlturner
2015-03-17 21:03:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleensä kyllä, sinulla on paljon mukavampi viimeistely paljon nopeammin hiomalla viljan kanssa.

Mitä suurempi karkeus (60 vs. 100) jättää puuhun suurempia 'uria' hiomalla. Hiekka on jyvien 'keskimääräinen' koko ja suuremmat voivat jättää syvempiä jälkiä. Hiomalla viljan kanssa merkit eivät todennäköisesti leikkaa puun syitä, jättäen selkeän jäljen.

Joten hiomalla viljaa pitkin tarvitset vähemmän aikaa hienommalla ja hienommalla hiekkapaperilla saadaksesi saman pinnan . Vaikka voit tehdä saman asian hiomalla viljan, se vie paljon kauemmin.

Helppo esimerkki on ottaa levy, joka on melko sileä ja hioo samalla alueella viljan poikki, ota sitten paljon hienompaa hiekkapaperia ja hionta viljahiekalla koko levy. Tehty "vahinko" käy melko nopeasti selväksi.

Satunnaiset kiertoradan hiomakoneet tekevät kunnollisen työn minimoidakseen pahimman jyvien leikkaamisen. Olen myös havainnut, että kiertoradan hiomalevyillä on pienempi varianssi rakeessaan

Voitko kertoa tarkemmin "Hiekkapaperihiutaleella on yleensä tasaisempi" kiertoratahiomakoneiden kanssa? Kuulostaa siltä, ​​että sanot kiertoradan hiomakoneen sakeuden ja laadun olevan korkeampi kuin tavallisen hiekkapaperin. Sitäkö tarkoitat?
@drs kyllä, sitä tarkoitin. vaikka on mahdollista, ostan laadukkaampia kiertoratahiomakoneita ja halpaa hiekkapaperia ...
Hyvä vastaus. Nitpicky, mutta karkeusnumero viittaa hiukkasiin neliötuumaa kohti. Varma, että 60 jyvää sovitetaan neliötuumaan, tarkoittaa, että sinulla on suurempia jyviä, niin sellaista semantiikkaa täällä. http://www.doityourself.com/stry/terms-of-the-trade-what-do-sandpaper-grit-numbers-mean
Olen samaa mieltä siitä, että on syytä selventää, että * alemmalla * hiekalla on itse asiassa suurempia hiukkasia ja se jättää puuhun suurempia uria. Joku, joka ei ole perehtynyt hiekan hiomiseen, saattaa ajatella, että 100 on "suurempi" hiekka kuin 60.
[Täällä] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Sandpaper) on luettelo rakeista ja vertailusta. Jos olen ymmärtänyt oikein, ISO / FEPA, CAMI ja japanilainen muunnos * myös * päättävät varianssista. Tämä tarkoittaa, että kun ostat P1500 / 800-paperin, saat [keskiarvon] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Mean#Types_of_mean) koon 12,6 µm; jotkut kappaleet ovat isompia, toiset pienempiä. CAMI-standardi sallii suuremman varianssin (huono), kun taas japanilainen pienemmän (hyvä). ISO on välissä.
#2
+4
keshlam
2015-06-12 19:22:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viljan yli hiominen leikkaa toisinaan nopeammin, mutta hiomalla viljan viivalla naarmuuntuvat viljan kanssa, jotta ne sulautuvat paremmin sisään.

Olettaen, että käydään läpi tavanomaisia ​​jaksoja yhä hienompia rakeita, on todella tärkeintä, että viimeinen syöttö (eli hienoin hiekka) on viljan kanssa.

Itse asiassa yksi yleinen ehdotus satunnaisten kiertohiomakoneiden käyttäjille on tehdä viimeinen valoportti käsin viljan puhdistamiseksi jäljellä olevat rakeiset naarmut.

* "... on todella tärkeää, että viimeinen syöttö on viljan kanssa." * Se on vähän harhaanjohtavaa, koska missään paperissa ei ole helppoa poistaa saman rakeen jättämiä ristikkäisiä naarmuja. On selvää, että ongelma on paljon selvempi karkeammalla paperilla, mutta jopa 150: n kohdalla, jos hiotaan 90 °: ssa, kestää jonkin verran kohtisuorien naarmujen jälkiä, jos vain pidät 150: stä.
Selvennetty. Tnx.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...