Kysymys:
Pitäisikö minun rakentaa ulkorakennetta käyttää painekäsiteltyä puutavaraa tai jotain setriä?
warren
2015-03-18 00:05:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rakennan pergolaa (~ 10'x10 ') patiolleni (ja aion rakentaa huvimajan pihalle), mutta ennen kuin rakennan sen, haluan varmistaa, että käytän parasta vaihtoehtoa puutavara.

Pitäisikö minun käyttää painekäsiteltyä puutavaraa tällaisessa sovelluksessa? Vai onko jotain setriä parempi? Onko jotain muuta vaihtoehtoa, jota minun pitäisi harkita?

Luulen, että tämä kysymys saattaa tarvita lisätietoja ennen vastauksen laajentamista: Mikä on projektin laajuus? 8 ', 10', 16 '? Millaista rakennetta aiot? Vyöruusu? Ripustetaanko keinu?
@BrownRedHawk - pergola on luokkaa ~ 10x10. Et ole vielä varma huvimajasta
Ymmärsin väärin alun perin. Näin "huvimaja" ja innostuin.
@BrownRedHawk - huvimaja on monimutkaisempi (ja siksi kauempana) projekti :)
Kolme vastused:
#1
+6
keshlam
2015-03-18 01:11:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos se on kosketuksessa maaperän kanssa tai osittain haudattu maahan eikä ole ravintokasvien vieressä, mene PT: n kanssa; se kestää todennäköisesti useita kertoja niin kauan. Jos se on arvosanan yläpuolella ja kuivuu sateiden välillä, setri todennäköisesti toimii hyvin.

Huomaa, että nykyään on myös muita vaihtoehtoja - jotkut trooppisista lehtipuista ovat kohtuuhintaisia ​​ja erittäin kestää vikoja ja mätää. Näen melkoisen määrän Ipe: tä, jota käytetään kuistin kannille, osittain siksi, että se on myös erittäin kova puu - niin tiheä, että se uppoaa veteen, mikä on yksi syy siihen, että sitä kutsutaan joskus rautapuuksi . Varoitus: IPE kuluttaa sahanterät nopeasti (kovametallia suositellaan) ja joillekin ihmisille kehittyy allergia sahanpurulle. Olisin hieman halukkaampi pitämään ipeä kasvikseni lähellä kuin vastaavat määrät PT: tä, mutta se olisi silti tarkistettava; mitä tahansa vikoja ja sieniä, joita ei syö, tulisi kohdella mahdollisesti myrkyllisinä ihmisille, enkä ole koskaan kuullut, kuinka paljon ipeä huuhtoutuu ympäröivään maaperään.

(Huomaa: tämä kysymys osittain päällekkäin kodinsisustuskeskustelun kanssa osoitteessa diy.stackexchange.com. Siellä olevat ihmiset saattavat pystyä antamaan sinulle numerot kuinka kauan PT-aitaosuudet kestävät setriin nähden.)

Port Orford Cedarilla (joka on itse asiassa Cypress) sanotaan olevan hyvä kestävyys maan päällä ja se korjataan Luoteis-Yhdysvalloissa sekä joissakin muualla maailmassa.
Aidan pylväille saamani neuvo oli, että kyseiseen sovellukseen pt olisi vanhentanut setri ... ainakin seetri, jota minulle tarjottiin ... 50-10%, samoin kustannuksin. Toisaalta loppu setripuustani näyttää hyvältä ainakin 20 vuoden ajan, ja talon setripuristukset näyttävät olevan täysin onnellisia. Työkalut ja puu tehtäviin.
En ole lähellä asiantuntijaa, mutta haluan vain mainita, että paineella käsitellyn puutavaran "retentioasteita" on monia. Luulen, että osittain maahan haudattu viesti haluaa etsiä ** "maata" **. En usko, että keskimääräinen PT-puutavara isossa laatakaupassa soveltuu maadoitukseen. [Viite 1] (http://www.finehomebuilding.com/2015/01/07/whats-the-difference-pressure-treated-lumber) [Viite 2] (http://wooditsreal.com/2017/05/ 02 / mitä-maadoitus-kontakti tarkoittaa /)
#2
+2
BrownRedHawk
2015-03-18 00:57:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on erinomainen kysymys (IMO). Olen työskennellyt useissa erilaisissa tällaisissa projekteissa. Luulen, että esimerkiksi pergola, setri olisi loistava valinta. Se on suhteellisen kevyt, helposti työstettävissä ja sääolosuhteet kauniisti.

Paineella käsitelty on hyvä, kun se ei ole näkyvissä. Minusta se ei tahraa tai tiivistä poikkeuksellisen hyvin, mutta on vahva ja luotettava. Ajattele naruja ja palkkeja.

Jos olet valmis käyttämään vähän enemmän, mahonki on yksi säänkestävimmistä JA vahvimmista metsistä, joiden kanssa olen työskennellyt. Se on saatavana useissa eri muodoissa. Olen jopa käyttänyt suunniteltua 4x4-pylvästä, joka koostui vähintään 15 kappaleesta / nauhasta, jotka on laminoitu yhteen. Ne olivat pin-suorat, ja ellet katsottu leikatusta päästä, et tiedä, etteivät ne olleet kiinteää mahonkia (mikä olisi ollut naurettavan kallista.

On myös useita hienoja järjestelmiä, jotka ovat tosiasiassa tapauksia, jotka ympäröi toinen rakenne. Ajattele 4x4-puun ulkonäköä ilman painoa ja mahdollista kumartumista ja kiertymistä.

#3
+2
Steven
2015-03-18 00:58:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että vastaus on "se riippuu sinusta" ja "se riippuu". Kaikilla materiaaleilla on hyviä ja huonoja puolia. PT-puutavara on halvempaa kuin setri, mutta setri näyttää paremmalta (IMO) ja tuoksuu mukavalta. Cedar haalistuu ajan myötä, kun taas komposiittimateriaalit saattavat kestää paremmin. PT-sahatavara vaatii pinnoitetut ruuvit ja komposiittimateriaalit vaativat joskus erikoisruuveja. Muut metsät saatetaan joutua värjäämään ja sinetöimään, kun taas setri vastustaa luonnollisesti mädäntymistä.

Useissa skenaarioissa käytät useita materiaaleja. Otetaan esimerkiksi kansi, kaikki tukipylväät ja palkit ovat yleensä PT, mutta terassit saattavat olla setri tai muuta materiaalia, kuten komposiittilevy.

Sinun on otettava huomioon kustannukset, puutavaran saatavuus odotettavissa oleva pitkäikäisyys ja taitosi, koska joidenkin materiaalien kanssa on vaikeampi työskennellä tai ne edellyttävät erikoistuneita työkaluja.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...