Kysymys:
Kuinka voin varmistaa, että pora on täysin pystysuora, ennen kuin leikkaan reiän työpöydällesi?
Niall C.
2015-03-17 23:31:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluan leikata työpöydälleni reiän (3/4 "huonekalujen tammiviilutettu vaneri) kaapeleiden viemiseksi. Käytän reikäsahaa ja akkuporaa. Koska tämä tulee olemaan hyvin näkyvissä, haluan olla varma, että reikä on täysin pystysuora ja että saan sen heti ensimmäisellä kerralla.

Kuinka voin varmistaa, että pora on oikeassa kulmassa? Pitäisikö minun edes kokeilla tätä käsikäyttöinen pora? Jos ei, mitä työkaluja minun pitäisi ajatella käyttämästäni?

Eikö myös vanerin reuna tule näkyviin? Käytin http://www.woodcraft.com/Product/149803/1-12-Cable-Management-Plastic-Grommet-Black.aspx vastaavassa tilanteessa, mikä tekee pystysuunnasta vähemmän kriittisen.
Realistisesti kukaan ei huomaa, jos reikä on muutaman asteen päässä.
Pidän myös pöydän läpivientiä. Se näyttää paremmalta kuin vain reikä ja piilottaa myös joitain asioita, jotka voivat kehittyä tämäntyyppisestä projektista.
Leikkaus tai läpivienti on tärkeämpi kuin ulkonäön reikä.
Kahdeksan vastused:
#1
+13
Adam Zuckerman
2015-03-18 03:52:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näin verkossa olevan videon, joka ehdotti yksinkertaista jigiä, jonka avulla voit porata suoraan suhteellisen tasaiselle pinnalle.

Ota neliönmuotoinen kalusto. Leikkaa massan päästä kiilaosa, joka on 90 ° kiilassa (vasemman sisäpinnan tulee olla 90 ° oikealta sisäpuolelta) ja kiilan kärjen (viiva poistetun alueen keskellä) tulisi olla myös 90 ° palan alapinnasta.

Aseta jigi tasaisesti pintaa vasten, kiinnitä poranterä sisäkulmaan (leikattu alue) ja poraa pois .

Saatat joutua tekemään useita näistä erikokoisten bittien sijoittamiseksi.

Forstner-bitin saamiseksi leikkaa osa jigin alareunasta (katso sivunäkymä) kuva), joka antaa vain tarpeeksi tilaa bitille.

On mahdollista tehdä tämä jigi kärjen kanssa eri kulmassa. Voit tehdä jigin kuten yllä saadaksesi täydellisen neliömäisen viitteen. Aja sitten jigin alataso pöytäsahan läpi (tai mikä sinulla on, mikä toimii) ajelemaan kulmikas kiila alhaalta.

enter image description here

Simple Drill Straight Jig - top view

Simple Drill Straight Jig - side view

Lovitus on poistettu sivunäkymästä, jotta forstnerin (tai vastaavan) bitillä olisi tilaa.

Tämä ratkaisu toimii erinomaisesti yksinkertaisissa suorakylvökruunuissa. Ei niin hyvä reikäsahalle tai forstner-terän käytölle.
Olen ajatellut sitä. Voit leikata osan pois pohjapinnasta, jotta saat tilaa jommallekummalle näistä biteistä. Päivitän piirustuksen, kun saan aikaa.
Vau! Minun täytyy ajaa forstner-terä ilman porapuristinta, koska työkappale on liian leveä sopimaan puristimeen. Tämä pelastaa henkeni. (Tai ainakin projektini!)
Päivitin viestin linkillä videoon, joka todella puhuu kyseisestä jigistä, johon viittasit.
@Matt Vaikka Izzy Swan peittää samanlaisen jigin, video, jonka näin, oli jonkun Englannista.
Minun huono sitten. Se kattaa saman lohkon. Voit vapaasti peruuttaa muokkauksen. Ajattelin vain auttaa.
Et voi mitenkään rakentaa jigiä tässä vastauksessa riittävän tarkasti, jos sinulla on vain perustyökalut (oletan .. ehkä hänellä on palapeli tai käsityökalut). Videossa hän ehdottaa kahden mittapuun kappaleen käyttämistä, jotka oletettavasti ovat todella neliönmuotoisia, tasoittavat ne ja käyttävät tätä ohjaamaan poranterää.
Vain taltalla ja hyvällä neliöllä pääset erittäin lähelle "täydellisesti" neliötä.
#2
+10
BrownRedHawk
2015-03-17 23:42:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kahdella sanalla: Ohjausreikä

Jos sinulla on poraus kätevällä vaakatasolla, tämä voi olla kätevä. Muussa tapauksessa aseta poranteräsi jollakin tavoin kuin nopeusneliö tai puusepän neliö (tarkista yli 1 akseli) ja poraa sitten pilottireikä. Ohjausreikä ei ole vain hyödyllinen, mutta mielestäni se totuttaa sinut siihen, mihin järjestelyyn / suuntaan poraat.

Tämä auttaa eniten, jos käytät sellaista ohjausreikää keskiporauksella joka työntyy tynnyristä / varresta.

Muuten he tekevät eräänlaisen jigin, joka pulttaa kämmentietokoneesi ja tarjoaa ohjaimen ja pohjalevyn. Luomalla luodaan näennäisporakoneen kaltainen laite.

Lisäbonuksena, jos päätät, että koeaukko ei ole riittävän pystysuora, voit porata toisen hyvin lähelle ja antaa viimeisen reiän upottaa ne molemmat.
Olen tehnyt tämän useita kertoja, vaikka en ollutkin valmis myöntämään sitä. Mukava lisäys @FreeMan
Kuka sanoo, ettet voinut tehdä pilottireikää porapuristimella, olettaen, että sellainen oli käytettävissä, jotta sitä voitaisiin sitten käyttää kämmenlaitteen kanssa (ainakin 90 astetta alaspäin)
#3
+10
Steven
2015-03-18 01:00:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Porausohjain auttaa sinua pitämään vaaditun kulman, joka on 90 astetta kohtisuorassa työpöydän suhteen. Nämä ovat helposti saatavissa paikallisesta kodinkorjaamosta tai työkalukaupasta.

Porausopas http://www.homedepot.com/catalog/productImages/400/05/05534eb7-0230-4b1d-9f68 -f9297f412a6f_400.jpg

Ostin yhden näistä vuosista sitten ja minun on sanottava, että olin enemmän kuin kurissa. Minulla oli useita ongelmia, kuten - a) tavaran asettaminen neliönmuotoiseksi - b) sen pysyminen neliönmuotoisena - c) poran vaikeuttaminen käsittelemällä tätä 14 "pitkää esinettä, joka roikkui sen etuosasta - d) olla täysin hyödytön tiukemmissa välilyöntejä.
Jokainen tällainen porausopas, jonka olen nähnyt, on uskomattoman ohut ja melkein pahempi kuin hyödytön. Luulen, että ainoa kerta, kun käytän tällaista poraohjetta, on, kun minun on porattava enimmäkseen suorat reiät puutavaran läpi pulttien tai viivaruuvien asettamiseksi raskaaseen kehystykseen. En luottaisi tähän tyylioppaaseen huonekaluille.
#4
+8
Matt
2015-05-14 06:31:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näin puunjalostustyömaalla mainoksen ja muistutin tästä kysymyksestä. Näitä käsiteltiin muissa vastauksissa, mutta halusin lisätä jotain konkreettisempaa kuvana apuna. Seuraava on kuva porausoppaasta. Tätä käytettäisiin tavallisella moottorikäyttöisellä porakoneellasi.

Big Gator drill guide

Voit nähdä, että alapuolella on 45 asteen kulma, joten voit käyttää sitä myös neliöporaukseen kulmissa ja jopa sylinterin pinnalla.

Tämän etuna olisi kompakti, luotettava ja uudelleenkäytettävä. En ole tietoinen muista valmistajista, mutta olen varma, että he ovat siellä. Sivusto, josta kuva tuli, on: Big Gator Tools

Niitä kutsutaan myös "Drill and Tap Guide Blocks"

Halpa kuten minä ?

Kestää niin kauan, mutta olisi todella helppoa tehdä tästä faksi pienellä romulla ja porapuristimella.

Minulla on nämä, ne ovat jokaisen sentin arvoisia. Ne sopivat hyvin [porapysähdysten] kanssa (http://www.amazon.com/Milescraft-5342-Drill-Stop-6-Piece/dp/B0055HPIWS/). Ne ovat yksi käytetyimmistä työkaluistani. 45 asteen pohjalla voit käyttää niitä myös sylintereihin poraamiseen.
#5
+7
Keith Procter
2015-05-28 11:53:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vie se vain pystysuoraan ja lisää kaapeliläpivienti. Näiden avulla voit olla noin 1/8 tuuman reiän koossa ja kulmikas kuin humalassa apina porattu, ja se näyttää silti hyvältä.

enter image description here

Vastuullisena lemmikin omistajana pidä apina aina poissa alkoholista ja sähkötyökaluista!
#6
+3
Steve Scott
2015-03-21 17:38:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että yritän tehdä ohjauslohkon poraamalla läpireikä paksuun massaan porauspuristimessa. Käytä samaa kärkeä, jolla aiot porata työpöydällesi. Etsi seuraavaksi työpöydän lohko, johon haluat reiän (rekisteröintimerkit saattavat auttaa tässä) ja kiinnitä tai teippi se paikalleen. Käytä lohkossa olevaa reikää kärjesi ohjausholkkina porattaessasi työpöydälle. Jos sen pitäisi toimia hyvin jokaisella palalla, voit työntää porauspuristimeen. Lohkon paksuus rajoittaa leikkaussyvyyttä, mutta kerran on hyvin aloitettu, sinun on voitava poistaa lohko ja käyttää itse reikää ohjeena, jos sinun on porattava edelleen.

Haluan lisätä, että haluat ehkä - jos se on mahdollista - kiinnittää jonkinlainen taustalevy pöydän alapuolelle. Estää pinnan halkeilemisen ja puhkeamisen, kun pora tulee läpi. - Steve S.
#7
+2
saltface
2015-03-17 23:40:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleensä reikäsahan leikkauspinta riittää antamaan hyvän viitteen pystysuunnalle. Jos olet todella huolissasi, etsi Googlesta "kannettava poraopas" joillekin tuotteille, joista voi olla apua.

Tämä ei toimi hyvin reikäsahojen kanssa, mutta jos käytät yksinkertaista kiertokärkeä, poranterä jne. voit laittaa työpöydälle kaksi neliötä 90 °: n etäisyydelle visuaalisena viitteenä.

#8
+2
LosManos
2015-05-28 15:30:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asenna häränsilmä poran takaosaan.
Edellyttää asennusta kerran.

http://ideas.selfelected.com/2011/12/laser-and- poraus-oikeassa kulmassa /Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...